Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka - pěkné kreslené postavičky, skvělá hudba a písničky, spousta vtipných scén, až se při takovýhle filmech ptám na co potřebujeme 3D animáky, když takováhle klasická kreslená pohádka je sama o sobě krásná. (Když vemu takové 3D Želvy Ninja nebo Garfielda, tak to byl fakt průser oproti jejich kresleným bratříčkům, ale to sem až tak nepatří :) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Klasický parádní Disney tentokrát zasazený do džungle. Příběh o Tarzanovi zná snad každý a tahle pohádka je velmi dobrým zástupcem kvalitního animáku. Ač je však dobrý, jak chce, dokonalým Pixarům se rovnat nemůže. Velkým plusem je také hudební doprovod od Phila Collinse, který do filmu pasoval perfektně. 85% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pro malé sledovatele jsou kratší délky Disneyho animáků zajisté adekvátní, mně jako dospělému, náročnějšímu divákovi takhle krátké odvyprávění už ale moc nestačí a leccos k dokonalosti postrádám. Strašně rád si odškrtávám další klasiku, jež mě v dětství, stráveném zejména po boku animovaných disneyovek, z jakýchsi důvodů úplně minula, ale dokázal bych si představit film delší a poutavější. ()

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu ty, kteří si dovedou u animovanýho filmu pro děti stěžovat na to, že není přesně podle předlohy, že Tarzan nezabíjí černochy a že opice, člověk a slon vyrostou do dospělosti za stejnou dobu... Podle mě je tohle jeden z nejlepších disneyho animáků. Skvělá animace, silně emoční scény, povedená hudba, vtípky a příběh ženoucí se tak akorát, aby malýho diváka nenudil. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Prostě ten typ filmu, který milujete v šesti letech... ale taky v patnácti nebo ve dvaadvaceti. Objektivně by to asi bylo za 4*, ale z každé Collinsovy písně v soundtracku mám husí kůži (a neuměla bych vybrat jenom tu jednu, která si zaslouží Oscara). Další důkaz pro tvrzení, že studio Disney bylo v devadesátých letech na vrcholu, kterého už asi nikdy nedosáhne. P. S. A po kdovíkolikáté repríze musím pochválit i ten český dabing včetně zpěvu Petra Muka. Tady se prostě povedlo úplně všechno. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Když gorily zvednou profesora Portera a obrátí jej hlavou dolů, z jeho oblečení vypadne hračka postavičky z filmu Mulan (1998). (D3VIL)
  • Darebák Clayton, který nechce, aby byl Tarzan naživu, je původně v Burroughsově knize Tarzanovým bratrancem. (D3VIL)
  • V jedné z úvodních scén, gorilí máma ztratí své mládě, které je posléze pronásledované levhartem. Při úprku toto mládě vydává ryze šimpanzí zvuky. (Prochy38)

Reklama

Reklama