Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 126)

nippa 

všechny recenze uživatele

Večný Neo sa po vykynožení rusákov v prvom dieli tentoraz vrhol na hipsterov. Čo vražda to efektívne zneškodnenie hipstra. A hipstri sú tu holohlavý, učesaný, strapatý a nájdu sa aj lumberjack ksichty či "zanedbaný look" hipstri. Každý si nájde svojho, ktorého plytvanie mozgom si bude bude užívať naplno... až kým Neo nevyplytvá skoro celé Brno hipstrov. Celé mi to príde veľmi nápadité s plynulým spádom a vynikajúcou až fascinujúcou akciou pri ktorej som si niekoľkokrát povzdychol - "To aj ja chcem urobiť!", "Aj ja chcem také auto!", "Aj ja chcem taký oblek!". Výborná oddychovka, ktorá predčila očakávania. Navyše stretko so starým známym Morfeusom potešilo ("Get mi to HIM!"). Neovi tieto role neskutočne pristanú, je to frajer... Už už sa teším na 3. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně horký kandidát na film roku, Keanu Reeves dokazuje to, že i ve svém věku dokáže natočit film takového kalibru, že jsem na to chtěl jít aspoň třikrát za sebou. Akční scény jsou skvělé a zásluhu na tom má i hudba. Filmu dávám tak vysoké hodnocení, protože mi hodně lidí říkalo, je to špatný, ale o to víc mě ten film překvapil 100%. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Akce je moc a nudí. Je to nadnesené a pořád to samé. Keenu tam hraje jak debil. Vždy, když prohlásí nějakou ultra cool super drsnou hlášku, chtělo se mi smát. Zbytečný film. Dvě * jen z úcty ke kondičce herců. ()

Annacooper 

všechny recenze uživatele

Po shlednuti Johna Wicka 1 jsem se uprimne tesila na druhy dil... Ale to byla asi chyba.. John Wick 2 vubec nenaplnil me ocelavani, dokonce me to i zklamalo.. Prekombinovana slatanina a jeste k tomu faaakt hodne nerealna. Proto jsem nucema dat dve hvezdy.. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Síce vizuálne a možno aj esteticky vymazlené, ale je to len first person hra, na ktorú sa môžete len pozerať. A ja sa radšej hrám.. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Jednička si na nic nehrála a přinesla prostě nabušený akční film. Dvojka se z Johna Wicka snaží dělat ságu a dře to. Ne tak zásadně jako u Raidu 2, ale stejně. Hezké náznaky mytologie skrze groteskní vedlejší postavy a zlaté mince přerostly v absurdní kolos, jehož výsledkem je, že nájemnými vrahy jsou plus mínus všichni obyvatelé New Yorku včetně bezdomovců a uzavírají spolu krvavé pakty, nosí neprůstřelná saka a podřizují se hitmanovské radě. Zkrátka to působí jako vytržené z komiksu Marka Millara. Nicméně audiovizuálně je to naprostá lahoda a akční scény jsou pořád úplně jinde, než v ostatní současné západní produkci. Tentokrát jsou tedy víc koncentrovány na zbraně než na kontaktní boj, a kdo má rád Johna Woo, bude si rochnit blahem. Přestřelky jsou plynulé a přehledné, zabrané dynamickou, ale jistou kamerou a nepostihnuté operátorovým parkinsonem, střihovým staccatem ani jinými nemocemi moderní kinematografie. Má to tempo a styl a je to monumentální a jo, přitažené za vlasy a z Johna Wicka je tu už opravdový boogeyman, co rozchodí snad tři přejetí autem jenom v úvodních deseti minutách, a ta přízemnější forma prvního dílu tomu imho seděla líp, ale má to skvěle nakročeno ke trojce, kde už snad John opravdu zabije úplně všechny, a vůbec, jestli má takhle vypadat návrat velkého akčního filmu, počítejte se mnou! ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Řím je boží a je to ještě větší balet, než jednička. Ale pořád spíš nastavovaná kaše, než konečně nějaká pořádná akční story. ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

John Wick je veľká sranda, ako keby som v počítačovej hre použil cheaty na nesmrtelnosť a neobmedzenú muníciu. Ktorému chlapovi sa nemôže páčiť takýto akčný nášup. Keanu pekne potrénoval. ()

Caiiiczech 

všechny recenze uživatele

Ne. Reevesovi tuhle postavu nevěřím. I ten poslední bezdomovec předvedl lepší výkon. Studenej čumák Keanu byl svým prkenným projevem užitečný v Matrixu. O dvacet let později má stále stejný výraz. Ano, výborná choreografie, vyšperkovaný vizuál. Ale sakra proč Keanu? S ženou jsme přemýšleli, koho bychom tam viděli raději a napadl nás... skoro každý herec na kterého jsme si vzpomněli. :( Dvě hvězdy za technické provedení. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Co, při čem jste si v Kántrovi stříkali do gatí, ve Far Cry Vás uspokojovalo, jako nic jinýho, u čeho jste se v noci pochcávali, protože jste celej den vařili Call of Duty, to vše John Wick představuje tady. Je to tak výborný, že výborný je slabý slovo. Nabitý od začátku do konce, vtipný, krvavý, profesionální. Do teď si pouštím předzávěrečnou scénu v zrcadlovým bludišti, abych našel , kde je kurva ten kameraman. V Matrixu byl vidět i v klice od dveří a tady hovno. Fakt boží. A protože trojka je jasná a protože jde po Honzovi celej svět, nemůžu se sakra dočkat. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Jak mám Reevese ráda, tak mi čím dál víc vadí jeho herectví. I přes to se mi dvojka Johna Wicka líbila, akce stála pořád za to a příběh byl - pro mě překvapivě - zajímavý, originální a ne na hlavu padlý. Nejvíc se mi líbil Johnův pes. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dneska vo svete kinematografii už takmer neexistuje fenomén, že „druhý diel filmu je takmer vo všetkom lepší, ako prvé dielo“. Asi nie je možné dostatočne popísať ten pocit, keď filmový fanúšik je svedkom takého javu. V prípade pokračovania príbehu Johna Wicka je takmer všetko na správnom mieste: je to lepší ako prvé dielo, oveľa grandióznejší a akčne ešte lepšie „vytuningovaný“. Pre milovníkov akčného žánru je to bezchybná voľba. Tu nie je potrebné premýšľať o „reálnosti“ scén (jedna osoba „bezchybne“ zneškodní každého), tu je potrebné „len pozerať sa na to“. Podľa všetkého sa dočkáme aj tretieho filmu, len dúfam, že Reevesovo „nadšenie“, výdrž a zdravie vydrží. P.S.: Dal by som všetko za to, keby niečo také vzniklo na základe príbehu Maxa Payna. Osobné hodnotenie: 90% (****) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

V podstatě plynulé pokračování jedničky, akorát pompéznější. Jednička mi byla více sympatická dějově, ve dvojce jsou zase vymazlenější akční momenty ... 70% (pěkný komentář: MrHlad) ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

O dost hloupější než byl první díl ... jako aby na borca dobíhali stovky a stovky lidí se sapikama a on kulhající s nechráněnou hlavou s revolverem všecky vystřílel, to přeci nééé... a když se na něj vypíše odměna sedm miliónů tak po něm jde spousta zabijáků .. ale jak .. až dva tři metry před ním se otáčí a chtějí po něm začít střílet. .. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Totální pecka pro všechny milovníky nekompromisní krvavé akce ve velkém. Je neskutečné, že to vzhledem k své přímočarosti a jednoduchosti není béčkovej brak, ale prvotřídní stylová vyvražďovačka... díky za to! 80% ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Stejně jako to kdysi bylo Taken (96 hodin) s Liamen Neesonem, teď je to John Wick. Dlouho jsem na takovouhle jednohubku čekal. Druhá kapitola už má na co navázat, takže stojí pevněji v základech. Je pravdou, že příběh je již o trochu složitějí než v předchozím díle, ale i tak se v něm divák lehce zorientuje. Konečně poznáváme svět, ve kterém se John Wick pohyboval a jaké má pravidla. Sice je pravdou, že nám druhý díl nepřináší až tak nic nového, ale má to styl a když k tomu přidáte jeho drahý oblek a černý rolák, není co zkazit. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Brutální a stylová řezanice, kde se stejně jako v prvním filmu nešetří elegancí a fatalitami a to vše v kvádru a s procítěným výrazem ve tváři Keanu Reevese. Keanu je v téhle roli evidentně jako ryba ve vodě a tuhle postavu "udělal" on. Nicméně mu zdatně sekunduje i režisér Chad Stahelski, který svého stonefaced killera opět vůbec nešetří, a i když to s počtem protivníků přehání (méně je někdy více), tak svými sakra over the edge vizuálními nápady mnohdy zanechá díru v hlavě i vám. Dynamická akce během které ani nemáte čas přemýšlet, jestli to dává smysl, neboť je prakticky nonstopoidní a těch pár intermezzo dialogů má díky McShaneovi a spol. potřebné charisma a vy vůbec nebudete řešit nakolik to dává smysl :-). Jednička se mi líbila víc, ale pořád je to řežba jako řemen a palec nahoru Stahelskimu, že se snaží neopakovat. 90% ()

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama