Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (177)

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Slušný seriál o stalkovaní so sympatickými hercami, ktorý je navyše zaujímavo natočený. Scény kde Joe vystupuje ako rozprávač, sú to čo ťahá celý seriál dopredu. Negatívum vidím len v poslednej časti prvej série, ktorá je veľmi predvídateľná. 1. Séria 75%. AKTUALIZOVANE: 2. Séria začína tam kde prvá končí. Joe začína nový život pod iným menom v novom meste. Do cesty sa mu pripletie krásna Love a láska a problémy môžu začať. Ako čítam komentáre, tak väčšine sa páči práve táto druhá séria. Nemôžem napísať, že je zlá, ale vo viacerých smeroch mi prišla prvá séria lepšia a originálnejšia. Stále to má však niečo do seba Joe je proste Joe ako ho máme radi a v poslednej epizóde má zase táto séria navrch, takže stále to vidím na dobrých 70%. Skôr začínam pochybovať či si moje komentáre vôbec niekto číta :-) Teším sa na 3. sériu, ktorá má vyjsť v 4. kvartáli tohto roku. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Už jsem koukal na film jen kvůli GIFu. Už jsem koukal na anime jen kvůli memům. Dlouho, jestli vůbec, jsem nekoukal na seriál jen kvůli shodě jmen s hlavním hrdinou. A taky trochu zvědavosti k ústřední premise. Vyklubala se z toho koukatelná dekonstrukce klasických trop romantických filmů, kdy to místy hraničilo se sitcomem, místy pro změnu s mrazivým thrillerem, kdy si člověk vzpomněl, že Joe skutečně je narušený člověk. Ve výsledku z toho mám však pocit laciné power fantasy bez vyústění občas okořeněnou typicky hollywoodskou nerealističtností (navzdory komentáři o dekonstrukcích). Avšak s tím, jakou roli v celém příběhu hraje technika a sociální média bych rád seriálu YOU udělil cenu čestného dílu Black Mirror, který hravě strká do kapsy těžkopádně okatou satiru Nosedive nebo hloupě vykonstruovaný, leč mnou oblíbený Crocodile. Celkově se toto zdá být oblíbený žánr Netflixu, podobné pocity jsem měl i z jiného seriálu od nich - TEOTFW. A to včetně konce, kde u obou seriálů bych se obešel bez další série. Budu za ni vděčný, ale jako stand-alone minisérie by to bylo lepší. Koukám, že i v Netflixu se našel někdo, komu ty seriály přišly podobné. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nápad jak hovado, úplne pochovaný nudným scenárom a nulovou dynamikou, napätím. Ešte aj tie kombinácie vnútorných monológov a reálu museli vyzerať na papieri parádne, ale niekde sa stala sakra chyba. Inšpirácia Dexterom viac než okatá, ale o to vôbec nejde, tu majú hlavný hrdinovia doslova minusovu charizmu... do druhej série ani za svet, ale podľa hodnotení je to mojou optikou a ja som "mimo". Idem radsej dakoho stalkovat...napr Wormboya...:)))))))) ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Dexterem je na místě stylem, ale ne kvalitou. Je to sice moc dobrý seriál, leč trochu přehnaný a nějak mu to nevěřím.  První série je skvelá, druhá už nebyla tak zajímavá a třetí zatím vypadá divně a ta jeho žena mi leze na nervy. Ale to vlastně Rita v Dexterovi v některých dílech taky, i když něčím jiným.  V první řadě je to vlastně fakt jen Stalker. I když se mu to trochu vymkne a někoho zabije. Tak v dalších už je to vlastně víc vrah. Ke konci třetí série hvězdičku ubírám. Zvrhlo se to v ujetost. Třeba to čtvrtá napraví. Ale ani se mi do toho skoro nechce . ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Co se týče seriálů, tak poslední roky opravdu velmi pečlivě vybírám, jelikož mě máloco opravdu pohltí. You jsem nakonec dal šanci, jelikož mě základní premisa opravdu zajímala a chtěl jsem vědět, zda mě to vůbec má šanci nadchnout. A je to pro mě absolutně neskutečná pecka, která mě šíleně strhla a já chtěl prostě další a další střípek skládačky. Joe je neskutečný creepy sympaťák a jeho myšlenkové pochody jsou prostě famózní. Ano, nelze nezmínit to, že je to místy předvídatelné, klišoidní a naprosto přetažené za vlasy, ale pokud na tyhle pravidla přistoupíte, dostanete naprosto dechberoucí serálovou nálož! Never let yourself panic. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • 14 z 15 skladieb v soundtracku začína v druhej sérii slovom Love. (EvilMatus)
  • Pět epizod první série byl zrežírováno ženami a pět muži, aby byl v seriálu vybalancován mužský a ženský pohled na věc. (hansel97)
  • V čase 11:33, když si Joe (Penn Badgley) prohlíží seznamku, tak dívka jménem Morgan drží v ruce půllitr s logem českého pivovaru Svijany. (starblade)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama