Reklama

Reklama

Bažina

(seriál)
Trailer 1
Polsko, (2019–2023), 15 h 11 min (Minutáž: 48–61 min)

Režie:

Jan Holoubek

Hrají:

Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Magdalena Walach, Zofia Wichłacz, Agnieszka Żulewska, Ireneusz Czop, Piotr Fronczewski, Gabriela Muskała (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

V polském městě na začátku 80. let najdou zavražděnou prostitutku a vedoucího mládeže. Policie ale s případem zachází tak, že vzbudí podezření dvou novinářů. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (64)

zette 

všechny recenze uživatele

Zdarila rezie a zajimavy kriminalni pribeh zasazeny do pocatku 80. let, nekde na polskem malomeste. Atmosfera vyborna, divaka necha v napeti od zacatku do konce. Dobre vykresleni postav, pekne herecke vykony a plus za Magdalenu Walach. K plnemu poctu chybi vetsi moment prekvapeni nebo neco originalniho, divak ma pocit, ze uz vsechno nekde videl... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

S Enšpíglem se vždy shodneme, že naši oblíbení Poláci umí natočit skvělé filmy i seriály. Bažina se zařadí do nekonečně dlouhé řady špičkových filmových/seriálových počinů. Malé městečko v malopolském vojvodství skrývající dávná a děsivá tajemství, jež podkresluje temný les, v němž dojde ke dvojnásobné vraždě. Oba novináři jsou více než sympatičtí a když se divák vžije do jejich kůže, nemůže mu být dobře u srdce. Hudební složka se tvůrcům taky náramně povedla. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nooo, dobový vizuál 80.-ek je perfektní. Příběh na začátku vypadá jako výborná zápletka. Ovšem postupem děje se to napětí kamsi vytrácí, tempo se jaksi zpomaluje a na konci se rozplizne nějak do ztracena. Nebylo to úplně špatné, ale takový "Učitel" byl určitě lepší. No a náš seroš "Svět pod hlavou" byl určitě o několik levlů výš. Za mě 65% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ SE KURVA SERETE DO CIZÍCH VĚCÍ…“   Investigativní novinařina v s Polsku osumdesátejch let minulýho století… Mám tyhle příběhy z dob „normalizace“ (byť Polský) rád. Stylem mi to kapku připomínalo naši Pustinu. Takový fajn „socialistický“ krimi!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky znejistím, když se najde mrtvá štětka.  2.) Jsem zvědavej na Polský „Osumdesátky“.  /// Thx za titule „Markéta Klobasová“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně moc povedlo! Polský seriál Rojst z dílen Netflixu nám přináší extrémně vtahující příběh v dobově "špinavých" kulisách Polska osmdesátých let. Počin režiséra Jana Holoubka se může rovněž opřít o skvělé herecké výkony, nápaditou atmosféru a originální pojetí celé látky. Pokud tedy hledáte seriál, jež celým svým pojetím vybočuje z dlouhé řady generických seriálů, vězte, že jste ho právě našli! (Netflix) ()

Galerie (170)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v oblasti Sliezske vojvodstvo, v mestách Katovice, Ratibor a Zabrze. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama