Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem věděl co mě čeká. První šest dílů bylo přesně takový jak jsem si to představoval. Jenže pak tomu tvůrci nasadili korunu sedmý celý němý díl bylo utrpení vydržet, další retro černobílý díl bylo jen natahování předlouhé nitě. A poslední lesbická romance tím to naprosto zazdili. Vic jak průměr ani náhodou. Už nikdy více. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla opravdu děsivější, co se týče lekaček a duchů. Druhá svoji strašidelnost nabízí trochu jinak. Jen je škoda, že trvá, než se k ní divák prokouše. První půlka série mi dokázala místy až unavovat, ale o to víc mi pak nadchlo, když začaly skládačky postupně zapadávat do sebe. A to vyvrcholení v posledním díle nenechalo jedno oko suché. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál „The Haunting of Bly Manor“ je rozhodně originální horor, to se mu musí nechat, jenže já jsem měl problém v tom, že vlastně vůbec nešlo o horor, ale o romantické drama s nadpřirozenými prvky, což pravda relativně zapadá do žánru ghost stories, které měly především atmosféru, nemusely nutně být děsivé. Ale u moderního seriálu mi to prostě nesedlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V relativně krátké době je to třetí adaptace Jamesova románu, kterou jsem měl možnost vidět a podle očekávání je to ta nejlepší. Nicméně ani tak mě Flanagan neušetřil mírného zklamání. Stejně jako v první sérii i tady ukázal, že dokáže s přehledem ukročit mimo svůj erbovní žánr, ale zatímco v Hill House dokázal prvoligově strašit, tady se víc soustředí na vztahy a jednotlivé milostné linky. Ano, duchové jsou všudypřítomní, ale tvoří spíš jen kulisu. Nicméně jako gotická romantika funguje druhá série na výbornou a příběh, byť se někomu může během těch mnoha skoků zdát matoucí, na mě působil přehledně a promyšleně. S chutí jsem přistoupil i na hru na schovávanou, kterou Flanagan s divákem hraje a stejně tak mě oslovila mytologie skrývající se v minulosti sídla. Postavy, podobně jako v první řadě, byly napsány na jedničku a stejně tak i zahrány. Zejména děti byly fantastické a nezklamala ani Victoria Pedretti. Líbilo, ale doufám, že s dalším příběhem Flanagan zase trochu přitvrdí. 80% ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Na horory normálně vůbec nekoukám, ale tohle je spíše romantická vztahovka s duchy, kde občas vyskočí bubák :) a není to žádný krvák. Hlavní je psychologie postav, každá dostane velký prostor a my chápeme důvody jejího jednání a známe pozadí jejího příběhu. Tedy i gradace zápletky je tomu podřízena. To znamená, že napínavý děj někdy utne příběh vedlejší postavy (Henry, Viola) nebo dlouhý monolog (Jamie). Potom má seriál svá slabší hluchá místa, kde se děj zastaví a může chvilku nudit. Nakonec ale funguje skvěle a je to především krásně vyprávěný příběh, na jehož konci je vždy jen další začátek... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Během oběda si nabere Flora (Amelie Bea Smith) na prsty kaši, ale k obličeji svého bratra se přibližuje jen jedním prstem. V dalším střihu má ale kaši zase na více prstech. Taktéž se mění množství kaše na prstech. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje píseň „Tainted Love“ od Soft Cell. (Duoscop)
  • Při oznámení druhé řady Netflix oznámil, že se bude jednat o zcela novou antalogii bez dějové návaznosti na první řadu i přesto, že zde vidíme některé herecké tváře znova. (NiWi)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama