Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 3
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele D.Moore k tomuto seriálu (10)

Watchmen (2019) 

Přímo dokonalý seriál a nedokážu si představit někoho, kdo má rád Moorovu knihu, ale tohle se mu nelíbí. Watchmen na legendární komiks (ne na Snyderův film) plynule, přirozeně a velmi chytře navazují a nepřeháním, když napíšu, že mě ohromili nejen důmyslnou zápletkou a propracovaným světem, ale také způsobem, jakým to všechno postupně odhalovali. Zhruba do pátého dílu neustále přibývaly otázky typu "Kdo, proč, jak a co dělá?", ve druhé polovině se na ně začalo postupně odpovídat, na vše přitom byl čas, nic se neuspěchalo a překvapení střídalo překvapení až do závěrečného dílu. Damon Lindelof, který to celé vymyslel, teď doufám u řady lidí stoupl v ceně, protože i kdyby se mu nikdy nepodařilo napsat dobrý scénář (což není pravda, ale určitý okruh diváků o tom je přesvědčen), Watchmen jsou vážně mistrovské dílo. ()

Je léto a dochází nám led (2019) (E01) 

Nedělám to, ale z Watchmen se stane výjimka - protože se zdá, že seriál budou tvořit propojené povídky (a taky abych trochu vyvážil hejtování), budu hodnotit díl po dílu. Tenhle první je... Skvělý. Alternativní rok 2019, generace po událostech ze Snyderova filmu (na knihu upomínají pršící olihně), USA, ve kterých se prezidentem nestal Ronald Reagan, ale úplně jiný herec, obávaní anarchisté v Rorschachových maskách. Celý ten svět vypadá velmi slibně a promyšleně, ačkoliv se toho o něm vlastně moc nedozvíme a odhalujeme to z různých náznaků. Příběh se mi líbil moc - samozřejmě když začíná obrovským KKK lynčováním, věnuje se pak logicky tématu rasismu, a pokud to někoho překvapuje nebo pobuřuje, má zřejmě nějaký svůj osobní problém a dívat se nemusí. My ostatní jsme si mohli užít perfektně vypointovanou povídku s velkým příslibem do budoucna. Vážně mě zajímá, co bude dál, protože otázek mám hodně a dělá mi to docela radost. ()

Válečnické umění komančských jezdců (2019) (E02) 

Trocha zvolnění po napěchovaném prvním dílu není na škodu, navíc když to je opravdu jen zvolnění a seriál se přitom dál vyvíjí. Přímo navazuje na první díl a opět přichází s nějakými těmi překvapeními, která prohlubují příběh hlavní hrdinky a zároveň nenápadně odhalují další věci o světě, ve kterém se odehrává. Od úvodní scény opět vedou linky až k pointě před závěrečnými titulky, což je fajn, ale na rozdíl od předchozí části tahle nepůsobí jako samostatná povídka. Líbilo se mi prohledávání bytu i scéna se Soudcem v kápi, trochu méně spokojený jsem byl se zátahem na burany (předpokládám ale, že zrovna ten nijak velkolepě ani působit neměl). ()

She Was Killed by Space Junk (2019) (E03) 

Vrátila se další známá postava, jejíž návrat je super, dozvěděli jsme se zase něco nového o Ozymandiovi (včetně potvrzení, že je to on, ačkoliv to bylo jasné asi většině diváků) a zároveň s tím jsme dostali minimálně jednu novou otázku. Zajímavé také je, že seriál odkazuje na finále knižní předlohy a ne Snyderova filmu... K tomu opět nějaké ty střípky z fungování alternativní současnosti, která už dostává docela dobré obrysy, a zase perfektně vystavěný příběh - tentokrát jako vtip. Už je snad jasné, že tohle bude více než dobrý seriál, ne? ()

If You Don't Like My Story, Write Your Own (2019) (E04) 

Už se to rýsuje. To... Co? Něco velkého. Ozymandias je díl od dílu lepší a jeho počátečního podivínství dostává motivaci a pěknou hloubku, hlavní hrdinka se noří do minulosti a my ji objevujeme spolu s ní, svět seriálových Watchmen je propracovanější a propracovanější. Moc mě to těší a vyhlížím každý nový díl. ()

Little Fear of Lightning (2019) (E05) 

Myslím, že zatím jeden z nejlepších dílů, ne-li vůbec nejlepší. Soustředí se na jednu postavu a hodně toho (i díky ní) vysvětluje, nicméně další otázky zůstávají a odpovědi na ně nebudou daleko. Je pěkné sledovat, jak je to promyšlené, a seriálové Strážce si opravdu užívám. Jsem jenom zvědavý, jestli se v některém z následujících dílů objeví i prezident USA. ()

This Extraordinary Being (2019) (E06) 

O minulém dílu jsem psal, že byl zatím asi nejlepší ze všech. Jenomže tenhle je zase někde úplně jinde - dál, výš... Je to jeden velký a s kvanty režijních nápadů úžasně natočený černobílý flashback, silný překvapivý příběh, který má prostě všechno. Jen tak dál, konec už je za dvěma rohy a moc hezky to do sebe všechno zapadá. ()

An Almost Religious Awe (2019) (E07) 

Je mi trochu smutno, když se o seriálu mluví jako o rasistickém... Proč proboha? Kdyby to bylo naopak, místo černochů běloši atd., to by bylo vše v pořádku? Nicméně škodolibý úsměv ve mně vyvolává fakt, že k různobarevným postavám teď přibyla i jedna modrá. Konečně! ()

A God Walks into a Bar (2019) (E08) 

Odměna pro věrné diváky - tohle je ten díl, ve kterém do sebe zapadlo snad už úplně všechno, a nezbývá než si týden počkat na finále, které určitě ještě nějaké překvapení přinese. Tvůrci si mě opět získali mazaným vyprávěním poskakujícím v čase a tím, jak přirozeně dílek po dílku sestavovali celou tu skládačku. Kdybych nevěděl, že je Alan Moore takový, jaký je, snad bych si mohl i myslet, že z tohoto seriálu musí mít velkou radost. ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama