Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 2
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (183)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál Watchmen najprv ponúkne presne to, čo divák chce. Detektívku, kde sa negatívne postavy s ničím neserú a pozitívne za nimi nezaostávajú. Samozrejme nechýbajú divné až smiešne kostýmy. Veľké množstvo postáv, ktoré sa priamo či nepriamo ovplyvňujú, a to či už svojou prítomnosťou, alebo minulosťou (občas budúcnosťou). Na záver všetko zaklapne, prídu prekvapenia, nečakané súvislosti a skvelo odprezentovaná love story. Po dlhej dobe som bol zasa u nejakého seriálu zvedavý, ako to všetko len môže dopadnúť. Bohužiaľ sú tu vady na kráse. Herci rozhodne nie sú áčková liga. Niektoré dejové línie dostali zbytočne veľký priestor. Záverečné vyriešenie neriešiteľného dosť pokulhávalo v odolnosti materiálov. Rozhodne však navnadilo k znovu prečítaniu legendárneho komiksu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

LIndelof překvapivě stvořil něco co dává odpovědi a ne jen tvoří další a další otázky a i tak je to po Leftovers jeho další majstrštyk a po zásluze jeden z nej seriálů roku.Měl to tady navíc o to těžší,že chtě nechtě bude poměřován s komiksem a Snyderovým filmem a i to ustál se ctí.Na začátku to sice vypadalo,že s komiksem bude mít tahle série pramálo společného,ale nakonec těch náznaků,pomrkávání na fanoušky a provázaností bylo víc než dost.Celkově tu Lindelof velmi dobře zvládnul spojit nový příběh s novými hrdiny s tím původním se starými hrdiny a stvořil zajímavý svět,který prostě divák chce poznat.Doufám v další řadu...90% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lindelof vážne prekvapil a to najmä tým, že odpovedá na položené otázky, čo nie je zrovna jeho charakteristická črta. Veľa nezodpovedaných ich nezostane, a možno sa v tom skrátka vyznajú viac len fanúšikovia a znalci predlohy. Ale aj pre nás laikov ide o komplexný, prehľadný seriál, kde znalosť predlohy nie je nevyhnutnosť. Sériu by som rozdelil na dve časti. V tej prvej sa na stôl rozhodia kúsky puzzle a v tej druhej sa z nich skladá celkový obraz. Prvé štyri diely by som späťne ohodnotil troma hviezdami, tie nasledovné piatimi. Takže celkové hodnotenie je suchý aritmetický priemer. Inak si asi neviem predstaviť, ako by mohol Lindelof viac potešiť fanúšikov predlohy, čo hovorím z pozície onoho laika. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si keď so čítal komiks prvýkrát. Tie zimomriavky. Potom film, ktorý som v mojich 19 hltal niekoľko krát, všetky verzie a stále ho považujem za najlepšie spravený komiksový film. Tešil som sa na to. Mal som aj obavy. Seriálu nemožno vyčítať nápaditosť ani scenáristickú zručnosť. Všetko zapadá na správne miesto, je to vyrozprávané umne. Herecky až na hlavnú černošku Reginu Kingovú, sú všetci v pohode. Funguje to v rámci uzatvoreného príbehu, ktorý využíva hojne odkazov ale aj citácií z klasického komiksu ale ide si aj svojou vlastnou cestou. Bohužiaľ látka, ktorú si tvorcovia zvolili priniesla viacej sklamaní než zimomriavok. Moore tvoril komiksy, kde sa dotkol aj silných ženských hrdiniek aj rasizmu. Ale jeho postavy mali značne archetypálny účinok. Dr.Manhattan by nemal dôvod sa správať tak ako tu/ o jeho výzore tiež pomlčím. Logicky meníme bielych ľudí na čiernych? Nie som rasista ale mám pocit, že toto už je trochu moc. Rovnako snaha byť pro americký, kritický voči rasizmu a vytvoriť smiešnu utópiu, ktorá je ešte k tomu nezaujímavá. Veidt v akejsi sebaparódií, ktorá nevie predvídať. Seriál vychádza z toho, že postavy sa zmenili, senilnejú a v prípade Dr.Manhattana znova nadobúdajú emócie. Neberiem to. Aj vďaka predlohám alebo Johnsonovu komiksu Doomsday Clock. Nefunguje to pre mňa ako fanúšika a pozerať to, bolo utrpenie. Dávam hodnotenie, aké dávam za robotu aká bola na tom odvedená. Je to tam cítiť. Ale nie je tam ani jedna poriadne pamätná scéna. A hlavný nepriateľ rasizmus je... och... veľmi samoúčelný. 1. séria - 55%. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Rozhodně po vlažném začátku vše ke konci zapadá a scenáristicky se podařilo skvěle navázat na Mooreovu klasiku. Tolik mě nevzaly za srdce nové postavy, hlavní hrdinka a chtělo by to další sérii, na rozvíjení postav v nového světě. Komiks jsem četl nedávno, o to intenzivněji na mě seriál působil, ale nejsem si jistý, zda to ocení širší publikum, které klasiku nečetlo. Rozhodně o třídu lepší než filmové zpracování původní knihy..... 80% ()

Galerie (65)

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama