Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 3
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (183)

necisty 

všechny recenze uživatele

Protože jsem v roce 2009 viděl film, tak jsem od toho čekal dost jiné věci a z počátku mě ani moc nenadchnul. Později jeho kvalita stoupala, ale taky mě šokovala některá kontroverzní témata. Přestože u posledních dílů už by se dalo mluvit o 5ti hvězdách, tak se stoupající kvalitou to i rychle skončilo ne moc silným finálem. Podle mě tomu pár dílů chybělo. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Za mě cajk. Mám to ale asi trochu jiné než ostatní. Od prvního dílu mě to chytlo, krásně to do sebe zapadalo a i je to chytře napsaný příběh. Ale od černobílého dílu se to zlomilo a křivka nadšení šla dolů. Ne o moc, ale už to není na 90 %, ale pouze na 70 %. Prospělo by tomu asi snížení o 1-2 díly. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemá to pochopitelně kulervoucí vizuální poetiku Snyderova opusu, ani tolik over-the-top cool momentů, ale velmi sofistikovaně to rozvijí W universum a jeho postavy super hrdinů, stejně tak stojí za vyzdvižení vyobrazení alternativního světa minulosti a přítomnosti. Jeden z mála přírůstků, který má vcelku obratnou akci, spousty scifi cingrlátek, ale stále to působí vcelku přízemně a kompaktně díky bravurnímu scénáři. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přímo dokonalý seriál a nedokážu si představit někoho, kdo má rád Moorovu knihu, ale tohle se mu nelíbí. Watchmen na legendární komiks (ne na Snyderův film) plynule, přirozeně a velmi chytře navazují a nepřeháním, když napíšu, že mě ohromili nejen důmyslnou zápletkou a propracovaným světem, ale také způsobem, jakým to všechno postupně odhalovali. Zhruba do pátého dílu neustále přibývaly otázky typu "Kdo, proč, jak a co dělá?", ve druhé polovině se na ně začalo postupně odpovídat, na vše přitom byl čas, nic se neuspěchalo a překvapení střídalo překvapení až do závěrečného dílu. Damon Lindelof, který to celé vymyslel, teď doufám u řady lidí stoupl v ceně, protože i kdyby se mu nikdy nepodařilo napsat dobrý scénář (což není pravda, ale určitý okruh diváků o tom je přesvědčen), Watchmen jsou vážně mistrovské dílo. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál Watchmen najprv ponúkne presne to, čo divák chce. Detektívku, kde sa negatívne postavy s ničím neserú a pozitívne za nimi nezaostávajú. Samozrejme nechýbajú divné až smiešne kostýmy. Veľké množstvo postáv, ktoré sa priamo či nepriamo ovplyvňujú, a to či už svojou prítomnosťou, alebo minulosťou (občas budúcnosťou). Na záver všetko zaklapne, prídu prekvapenia, nečakané súvislosti a skvelo odprezentovaná love story. Po dlhej dobe som bol zasa u nejakého seriálu zvedavý, ako to všetko len môže dopadnúť. Bohužiaľ sú tu vady na kráse. Herci rozhodne nie sú áčková liga. Niektoré dejové línie dostali zbytočne veľký priestor. Záverečné vyriešenie neriešiteľného dosť pokulhávalo v odolnosti materiálov. Rozhodne však navnadilo k znovu prečítaniu legendárneho komiksu. ()

Galerie (65)

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama