Reklama

Reklama

Banda - Série 3

(série)
Trailer 2
USA, 2022, 8 h 10 min (Minutáž: 60–64 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Lara Mrkoci, Jack Quaid, Colby Minifie, Laz Alonso, Chace Crawford, Karen Fukuhara, Dominique McElligott, Nathan Mitchell, Erin Moriarty (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Byl to klidný rok. Homelander je pokořen. Butcher pracuje pod dohledem Hughieho pro vládu. Oba muži však touží proměnit tento klid a mír v krev a kosti. Takže když se banda dozví o záhadné antisuperhrdinské zbrani, čeká je k setkání se Sedmičkou, rozpoutání války a pronásledování legendy o prvním superhrdinovi: Soldier Boyovi. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (94)

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Evening cunts!" Třetí série Bandy rozvětvuje příběh ze světa prohnilých supráků na dřeň a ještě dál. Děj se zaobírá minulostí Voughtu a supráky, kteří předcházeli současné Sedmičce, jen se jménem Odplata. Svým způsobem je třetí série relativně zajímavou emoční revenge jízdou. Za mě by se ale asi dala okleštit klidně i na míň dílů. Někde v půlce seriálu jsem se lekl, že se začne nadstavovat kaše, aby Dean Winchester měl zas kde hrát, když Supernatural skončil. Snad mě závěr seriálu nezklame a tvůrci se nerozhodnou dojit The Boys do poslední kapky krve. Tak nebo tak si i přes tady určité mínusy seriál pořád drží výborné akční scény, geniální černý humor a hodně trefnou satiru (místy až děsivě přesvědčivou, kdy člověk neví, jestli se smát nebo brečet - Gunpowder, Homelander, Vought + média). Další pozitivum, díky kterému považuju i Ennisovu hitmanovskou sérii za klenot, je relativně silná emoční linka, plná myšlenek o otcovství a mimojiné (v rámci Bandy) zaobírání se PTSD syndromem (MM, Soldier Boy). Právě drnkáním na rodičovskou odpovědnost a sílu role otce, mě seriál i přes svou bizarnost definitivně neodradil, díky MM a Butcherovi. Co se mínusů týče tak, co mě trochu zklamalo bylo, jak tvůrci vyměkli a cestu, kterou si načrtli v první sezóně nekompromisního zabíjení postav asi změnili. Nemám nic proti happyendům, ale právě nekompromisnost byla jednou z předností The Boys. Co už na mě bylo dost tak míra bizáru, u které se autoři fakt urvali ze řetězu, který po cestě rozkousávali na šrot. Některých věcí je už příliš a vidět žalud přes celou plochu, jak se do něj cpe zmenšený suprák, je už i na mě trochu síla. Byť mě to v závěru opět svou absurditou rozesmálo, tak jsem si pak říkal, jestli už tohle není na (jakoukoliv) tvorbu za hranou. Přes veškeré minusy vyhlížim čtvrtou sérii, která jak doufám bude i poslední. V nejlepším je třeba skončit a modlím se, aby právě Bandu nepotkal osud vydojeného seriálu. Za mě spokojenost a pořád výborná satira. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„JJDEME PO NĚČEM, CO DOKÁŽE HOMELANDERA ZABÍT…“   Mám dojem, že už se to tak nějak samo recykluje… Škoda, že není víc těch brutálních okamžiků – třeba na úkor těch sepergerojskejch monologů. Pořádně se to rozjíždí od 6.dílu, díky tomu, že přichází Soldier Boy – postava byť negativní, tak s pozitivními sklony (?). Samotnej závěr se pak nese v rodinným duchu, teda spíš ve stylu „padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina“. Takový – prostě už to není něco víc. Jde jen o superhrdinský mydlení se mezi sebou.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pletu si ryby s měkýšema.  2.) Fotr mě chce zabít.  /// Thx za titule „Pavla Le Roch“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každým jednotným dílem o velký kus lepší než celá druhá série, ze které si nepamatuju jedinou scénu.  Brutální, ujeté, drzé, hláškující, zvrácené...? Asi ano, ale jestli to má být jediná známka kvality, pak bohužel. Odsejpá to. Ne že ne. Má to koule a na mnoha místech jsem se nejen bavil, ale určité momenty skoro v každém díle jsou vynikající. Rýpání do médií, do Zacka Snydera, La la landu, herogasmus, bitka s Homelander (nikoli ta závěrečná). Jen mám pocit, že tady někdo (Amazon?) chce víc sérií, než je tahle látka schopna unést. S posledním dílem přichází vystřízlivění. Postavy se nikam neposunuli, děj se nikam neposunul, vlastně je to celé stejné jako druhá série - Zapomenutelné s tím, že je to vizuálně a po stránce zábavy výživnější. Velká škoda. Uzavřít to nabouchaným komiksovým závěrem, a mohlo to pokrýt prostřední (druhou sérii) nudu. Škoda škoda škoda. Opravdu zbytečně se to natahuje. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pořád to jsou Boys, pořád je to nejlepší současná komiksovka, která si drží vysoký standard, Homelander je díl od dílu větší psychopat a Butcher mu začíná zdatně sekundovat a bavil sem se pořád stejně dobře jako u předchozích sérií. Přesto ale třetí řadě nedokážu dát plný počet, protože se nemůžu zbavit dojmu, že svůj potenciál nedokázala vyždímat naplno a hlavně Soldier Boy, který je tu prezentován jako ultimate weapon na Homelandera nakonec tak nějak vyšumí do ztracena, stejně jako tu jsou naprosto zbyteční Deep, A-Train a vlastně i Noir. I tak ale nakonec převládá spokojenost, protože málokterý seriál o sobě může říct, že i ve své slabší sérii je pořád vynikající a lepší než většina ostatních...85% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct o třetí sérii, abych neřekla moc? Především to, že si seriál drží svou kvalitu a stále je na špičce s něčím na co dost věcí zapomíná: napsat postavy tak, aby vám nebyli ukradený. A teď nemyslím jenom ty "hlavní". Ale dokonale se zde pracuje i s vedlejšími. Neříkám, že po téhle sérii začnu mít A-Traina ráda, přeci jen on je ten, kvůli kterýmu to všechno pro Hughieho všechno začalo. Stejně jako manipulovatelnýho Deepa, kterej sice rád ojíždí chobotnice, ale když musel svýmu kámošovi udělat, co udělal, bylo mi dost smutno. Stejně jako za začatku trochu zvláštní linka Frenchieho a Kimiko a celý Rusko, ale chápu, backround a building, a ve výsledku jsem byla spokojená. Pardon, ale jak někomu může vadit muzikálové číslo?! To byla společně s animákem nejhravější část série!!! Možná proto jsem to ještě teď nerozdýchala (ale veřejné mínění můžeme ochcat náhradou) po těch ptáčkách a srdíčkách. To bylo hezký. Moc mě bavilo, co vyplulo na povch kvůli použití Véčka ohledně Hughieho, a jeho strachum a pocitum, to bylo strašně fajn. Stejně jako v případě Butchera, kde byl fajn ten jeho první team up, to uznávám, to je nejlepší část třetí série, ale hlavně ten druhý v posledním díle. To jsem šla do kolen. Ironie jako sviňa. Když už byl tedy zmíněn. Nějak se nemohu zbavit hořké pachuti kvůli tomu, jak dopadl Soldier Boy. Chápu to, dává to smysl. Ale já ho chci vidět dál. Chci, aby Kripke zvedl telefon a zavolal Jeredovi, protože doufám, že v další sérii si i Jima Beavera užijeme víc. No nebylo by to super? Navíc všechny ty odkazy do současných událostí a rejpání do žánru, to si prostě někdo jako já brutálně užívá. Mnohem víc než ty nechutnosti a ujetosti. Jako jo, když někdo expoloduje, je to vždycky fajn, ale výše zmíněné je pro mě prostě víc. Nejlepší série zatím! :) ()

Galerie (196)

Zajímavosti (37)

  • V čase 16:56 můžeme slyšet známý „Wilhelm Scream“. (LUKICKK)
  • Scéna, kdy Hughie (Jack Quaid) prorazí rukou břicho nepřítele, odkazuje na první komiks, ve kterém Hughie tímto způsobem zabije poprvé kohokoliv. (FrankSusta)

Reklama

Reklama