Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

kuzelz 

všechny recenze uživatele

Můžeme říct, že film Coco je jen krůček od nejlepším děl kinematografie, přinejmenším animované. Máme tu z jedné strany pestré vyobrazení mexické kultury, ze strany druhé nejmodernější animace z Hollywoodu. Je tu rozpor mezi tradicí a vlastními touhami. Touhy samozřejmě vítězí a tím se rozjíždí poutavý příběh, který se nijak zbytečně nevleče. Říši mrtvých promysleli tvůrci opravdu důmyslně. Tento film byl pro mne opravdu milým překvapením. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Vizualni orgie, dokonala animace, skvely a poucny pribeh pro deti. Od prvni minuty do posledni ten film mate radi a odtrhnout se od nej nelze. Tohle bohate staci k hodnoceni 5*. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Tak trochu som si zvykol, že súčasné animáky suplujú aj komédie a ak sa chce človek naozaj z chuti zasmiať - animák to väčšinou istí. Coco posunulo latku zase o stupeň vyššie. Morbídne vtípky, ale aj tie neškodné (a že ich nebolo málo) sa vo filme o svete mŕtvych ponúkajú samé, ale tentokrát to bolo aj o skvelej zápletke, dokonalom scenári, vynikajúcich odkazoch a hodnotách, jednoducho perfektné po všetkých stránkach. Zaslúžený Oscarko, klobúk dole. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Po delší době originální animák, který je trochu rozporuplný, ale v jádru děsně hezký. Ano, chvíli se bojíte, chvíli smějete, ale pořád fandíte Miguelovi v jeho strastiplné cestě. Pohádka pro děti s kostlivcema z říše mrtvých, kde klučina neposlouchá svoji rodinu může být nakonec i hezká a roztomilá. I když to zprvu tak nevypadá. V tomto filmu chválím vizuální efekt, krásné písně a vlastně i místy černý humor. Takže palec nahoru studiu Pixar, hodnotím za 75% - lepší tři hvězdy. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Jako Pepík z mírného pásu, který oficiálně vzpomíná na takřka výhradně sychravém sklonku podzimu, musím tenhle svátek jenom tiše závidět. A jako skeptik ohledně schopnosti animáků vybočit z řady, musím vyseknout omluvu. I když je vidět, že se smrtí moc nezmění - hvězda zůstane hvězdou, fúrie fúrií a nešťastník nešťastníkem - asi bych to potenciálním sebevrahům úplně nepouštěl, protože půl filmu je tak radostná druhá procházka, že by kvůli tomu málokdo zahodil smyčku nebo zmeškal vlak. Ale asi mám v životě moc velkou kliku, takže přes veškerou a chvílema až moc očividnou snahu ze mě ta druhá půlka nedokázala dostat ani kapku. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Pixar je zpátky v plné síle a jsem moc rád, že když se tvůrci odprostí od x-tých pokračování svých sérií a půstí se do originální látky, tak mají nápadů stále hromadu. Coco je skvělý animák, kterému k plnému hodnocení schází velmi málo. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Že by se konala nějaká velká událost, tak to mi fakt nepřipadá. Starším pixarovkám se to nepřibližuje ani náhodou. Rozhodně ne jejich vtipu, protože ten uslintanej čokl, který má zřejmě suplovat komický prvek, působí všelijak, jenom ne vtipně. Co chybí na vtipu a zábavnosti je vyrovnáno nánosem patosu a vzletných vět. Prostě to do těch děcek narveme, ať chtějí nebo ne. Co potěšilo, tak snad jen ta krimi zápletka s dávným zločinem. A to je sakra málo. ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Tento film mě naprosto okouzlil. Krásná animace a hlavně fantastický námět a příběh. Přiznám se, že jsem už dlouho nebyl u filmu tak dojatý, jako tady při tomto filmu. Prostě fantazie a jeden z nejlepších filmů za poslední dobu, co jsem viděl. ()

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Americký animák, který je o rodinných hodnotách, končí happy endem, není patetický, jen dojemný a ještě k tomu boží? Coco. ()

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák posledních let, možná všech dob vůbec. Úžasně barevný svět živých i mrtvých, krásný příběh. Tvůrcům tleskám za to, že zpracovali zrovna tohle téma...přece jen Dia de Muertos, chcete-li české Dušičky, nejsou běžným námětem pro film určený především dětem. Takhle se totiž dá dětem moc hezky vysvětlit život po životě a jak je důležité nezapomínat na členy rodiny, kteří už nejsou mezi námi. Samozřejmě mě to dojalo...a nestydím se za to, protože Coco je naprosto úžasná záležitost pro celou rodinu. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Pixar ukazuje, prečo stále patrí k špičke a prečo som ochotná zabudnúť nejaké tie jeho kroky zlým smerom. Tento snímok je presne taký, aký má byť: krásny, citlivý, múdry, poučný, zábavný, dojemný i hravý. Po technickej stránke úžasný, po stránke scenára dômyseľný, po hudobnej stránke nezabudnuteľný. Bravó - toto je rozprávka, ktorá hovorí mnoho a ku ktorej sa budem rada vracať. ()

karpacz21 

všechny recenze uživatele

Další skvělá Pixarovka. Po mých oblíbených Monsters, Inc. , Toy Story a VALL - I se do této řady Coco jednoznačně přidá. Supr nápad , skvělé témata rodiny , smrti , vzpomínek , která se musí často připomínat. Pěkné , příjemně kýčovité prostředí mexického svátku El dia de los muertos. A závěr ... No nebrečet snad prostě nejde :) ... No jedná se Rozhodně o víc než povedený kousek :) ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Animaky jsem miloval jako dite, a verim, ze bych mozna i tam mel hodnotit, nicmene... nemam rad muzikaly, a tohle byl bohuzel pro me sladkej americkej animovanej muzikal. Pribeh ducharske klise. Ale pro deti asi dobry. ()

karmisa 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí ukázek tohoto animáku jsem měla dost smíšené pocity a nevěděla jsem,zda se na něj mám podívat. Ale nedalo mi to a po naléhání od spousty lidí jsem si film pustila. Pohádka má velmi zajímavý námět,který není příliš běžný a tím je setkání se ,se svými blízkými,kteří už nejsou mezi námi. Námět i zpracování u mě sklízí neskutečný obdiv,je to něco nového a zajímavého,už jen proto,že děj vychází z hlavní tradice z jedné z cizích zemí.Animovaný film není ochuzený ani o vtipné momenty,scény a hlášky ale také ani o dojemné a napínavé chvilky.Hlavním tématem,který nesmí být v žádné z pohádek vynechám je boj dobrá se zlem. A nejvíc nejkrásnější a hlavní poslání pohádky, je RODINA a její soudržnost.Pohádka mě nadchla a 100% si ji určitě ještě někdy ráda pustím!! ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama