Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (599)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Civilizace, jak ji známe, už neexistuje. Přeživší lidé se sdružují do komunit kolem nerostných zdrojů a snaží se odolávat neustálým nájezdům motorkářských gangů, které nutně potřebují palivo pro své stroje. Nejlepší díl série. Ba, co víc, nebojím se tento film zařadit k nejlepším akčním filmům všech dob s naprosto úchvatnou závěrečnou automobilovou honičkou (kamion vs. motorky a buginy). A Max, ten už pozbyl poslední zbytky pudu sebezáchovy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Krouží a krouží. Útočí a útočí. Jako vzbouření mravenci pomatení pachem benzínu." Žít v postapokalyptickém světě, tak se nejdřív postarám o bezpečí, pak o jídlo a nakonec si najdu koutek na sex. Tady však jde o pohonné hmoty, o které se bojuje a přitom se projede spoustu paliva. Takže dává to smysl? A není to jedno? Akce je to tiž parádně béčková, která navíc nabízí jedinečná vozítka, nádhernou Válečnici s lukem a zábavného Gyrokapitána s hadem. Proti tomu rozhodně nic nemám, jenže ten legendární Max mě nechává poměrně chladným. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je větší než jednička ve všech ohledech. Určitě se jedná o jiný film. Zatímco jednička byla temná a depresivní. Dvojka sází spíše na akci a stala se etalonem pro spoustu postapokalyptických filmů. Závěrečná honička pak již představuje pověstnou třešničku na dortu. První dva díly vznikly v australské produkci, což rozhodně považuji za obrovské plus. 90% Vysvětlím u třetího dílu....... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová šleha na steroidech, jejíž nekompromisní zpracování rozemele na prach i podstatně mladší futuristické akčňáky. Svět poznal Gibsona, Fallout svou předlohu. Postapokalyptický benzínový bizár je kaskadérským rájem i peklem, trashovým meganářezem a Millerovou životní záležitostí - kdy jindy si ji připomenout, než v roce, kdy se ji pokusí znovu nakopnout. Závěrečná honička napříč pouští je ve svém ranku naprosto unikátní. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"...a v tomto víru zkázy byli obyčejní lidé zničeni a vyřízeni... " Matka postapo akčňáků s parádní výpravou, sympaticky zanedbaným hrdinou a patřičnou dávkou brutality, akce a humoru, přičemž závěrečná honička je jedna z nejlepších, jaké kdy byly natočeny. Podobně jako režiséři jiných volných trilogií, které začínaly na přelomu 70. a 80. let jako ultralevné amatérské počiny a pokračovaly několikanásobně nákladnějšími studiovými remake-sequely v 80. letech (Coscarelliho Phantasm či Raimiho Smrtelné zlo), i Miller ve dvojce řácky šlápl na plyn a posunul s ní sérii na nový level. S odstupem času mi to jen přijde místy zdlouhavé. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Při výrobě kostýmů tvůrci objížděli všemožná vetešnictví, second handy i prodejny se sado-masochistickými pomůckami. (-bad-mad-wolf-)
  • Když gyrokoptéra odlétá se dvěma lidmi, jeden z nich je figurína, protože dva lidé by byli pro stroj příliš těžcí. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama