Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

choze 

všechny recenze uživatele

"...a v tomto víru zkázy byli obyčejní lidé zničeni a vyřízeni... " Matka postapo akčňáků s parádní výpravou, sympaticky zanedbaným hrdinou a patřičnou dávkou brutality, akce a humoru, přičemž závěrečná honička je jedna z nejlepších, jaké kdy byly natočeny. Podobně jako režiséři jiných volných trilogií, které začínaly na přelomu 70. a 80. let jako ultralevné amatérské počiny a pokračovaly několikanásobně nákladnějšími studiovými remake-sequely v 80. letech (Coscarelliho Phantasm či Raimiho Smrtelné zlo), i Miller ve dvojce řácky šlápl na plyn a posunul s ní sérii na nový level. S odstupem času mi to jen přijde místy zdlouhavé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je větší než jednička ve všech ohledech. Určitě se jedná o jiný film. Zatímco jednička byla temná a depresivní. Dvojka sází spíše na akci a stala se etalonem pro spoustu postapokalyptických filmů. Závěrečná honička pak již představuje pověstnou třešničku na dortu. První dva díly vznikly v australské produkci, což rozhodně považuji za obrovské plus. 90% Vysvětlím u třetího dílu....... ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Civilizace, jak ji známe, už neexistuje. Přeživší lidé se sdružují do komunit kolem nerostných zdrojů a snaží se odolávat neustálým nájezdům motorkářských gangů, které nutně potřebují palivo pro své stroje. Nejlepší díl série. Ba, co víc, nebojím se tento film zařadit k nejlepším akčním filmům všech dob s naprosto úchvatnou závěrečnou automobilovou honičkou (kamion vs. motorky a buginy). A Max, ten už pozbyl poslední zbytky pudu sebezáchovy. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Několikanásobně větší rozpočet oproti prvnímu dílu je rozhodně vidět na téměř každém záběru, ale někdy jsem si nebyl jistý, zda to není jen parodie. Skvělé scény se míchají s až nepochopitelnými záběry. Nevím jestli režisér miluje sado maso, ale tyhle kostýmy podle mě opravdu k "bad-ass" válečníkům nesedí. Mel Gibson opět nezklamal a spolu s akcí na silnici je základem tohoto, pro mne stále nepochopeného velkého kultu. /50%/ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Z hodnotenia je zrejmé, že tento film rozdelil divákov na dve, dúfam že nie antagonistické, skupiny - obdivovateľov a odmietačov. Ja som sa usalašil niekde na pomedzí. Aj mne sa páči nepochybne originálny námet (i keď Schmidtov Koniec augusta v hoteli Ozón bol skôr), dobré herecké výkony a akcia. Na druhej strane som sa nemohol pozerať na bizarné, podľa mňa nevydarené, kostýmy a aj príbeh mi pripadal nedotiahnutý. Takže aj s ohľadom na dobu vzniku sú to najviac tri hviezdičky. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Jedním z faktorů při vybírání lokací pro natáčení byla mapa srážek, podle které na zvolených místech nemělo po dobu produkce filmu vůbec pršet. Naneštěstí pro filmaře během natáčení samozřejmě pršet začalo - na daném místě to bylo poprvé za čtyři roky. Natáčení kvůli tomu bylo zastaveno na víc než týden. (Morien)
  • Když gyrokoptéra odlétá se dvěma lidmi, jeden z nich je figurína, protože dva lidé by byli pro stroj příliš těžcí. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama