Reklama

Reklama

Sedmilhářky

(seriál)
  • USA Big Little Lies (více)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 11 h 48 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Parker Croft, James Tupper, Sarah Baker (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Minisérie Sedmilhářky je adaptací stejnojmenné knižní předlohy australské spisovatelky Liane Moriartyové, která obsadila první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times. Temné komediální drama, v němž několik předních hollywoodských hvězd podává mimořádné herecké výkony, se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Přestože totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, vše nasvědčuje tomu, že v pozadí zločinu stála rivalita a tajemství obklopující trojici matek – Madeline (Reese Witherspoon), extrovertní a živelnou ženu v domácnosti, která v srdci chová zášť vůči exmanželově nové mladší ženě Bonnie (Zoe Kravitz), instruktorce jógy se zenovým přístupem k životu; dále Madelininu nejlepší kamarádku Celeste (Nicole Kidman), bývalou právničku žijící ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem (Alexander Skarsgård); a Jane (Shailene Woodley), svobodnou matku s temnou minulostí, kterou Madeline a Celeste vezmou pod svá ochranná křídla. Děj příběhu je prokládaný scénami z výslechové místnosti, v níž ostatní rodiče a školní zaměstnanci vypráví zákulisní drby o spojenectvích a rivalitách mezi místními obyvateli, především pak o Madeline a její úhlavní nepřítelkyni, vlivné a úspěšné pracující matce Renatě Kleinové (Laura Dern). V průběhu sedmi napínavých, černě humorných epizod vychází najevo, jaké tajemství každá z žen skrývá, a postupně se dostáváme až k oné osudné noci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (330)

Lockeroom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezky udělané, ale závěr mě dost zklamal. Je vidět, že to psala žena. Parta ženských z malého města, které se vzájemně nenávidí až za hrob, společně zneškodní muže masochistu a násilníka a potom si všechny i se svými potomky povídají a pobíhají šťastně a vesele na pláži. Autorka o ženách zřejmě nic neví, tato vzájemná idylka by trvala několik dní, spíše hodin a pomluvy a intriky by se rozjely opět.:-) ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Skvělá minisérie. Není tam tak ani napětí jako spíš tajemství. Krásné vybrané místo děje (Monterey v Kalifornii). Pátá hvězda je za famózní herecké výkony (Kidman, Witherspoon, Dern, Woodley, Kravitz, Skarsgard atd...). Kéž by udělali druhou sérii o které se pořád baví, respektivě fanoušci ji chtějí a já patřím mezi ně. Tak doufám, že se nám přání splní. ()

mozartka 

všechny recenze uživatele

Bravo, bravo! Tohle byl přesně můj šálek kávy. Příběh ze života, kde bylo všechno. Hudba top, herecké obsazení top, režije top, scénář top, kamera top. Až mě mrzí, že to skončilo. ()

slatkakuca 

všechny recenze uživatele

Úžasná úvodní znělka, skvělá Reese Witherspoon, atraktivní prostředí pobřeží (bože ty domy!), originální....Škoda, že už to skončilo.... ()

petr6988 

všechny recenze uživatele

Tato minisérie se velmi povedla. Herecké obsazení je velmi silné a celkově všechny herecké výkony velmi kvalitní. Vidíme zde, že všechno není, tak jak si myslíme, že je. Rozuzlení v posledním dílu stojí za to. Musím jen dodat, že je mi líto, že je málo dílů. ()

ilca1710 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit každý díl zvlášť, to mi přijde jako blbost, všechny díly byly velmi vyvážené, co se kvality týče. Velmi dobře se na ně dívalo i přesto, že by se zprvu mohlo zdát, že život bohatých ženských v domácnosti je nudný. Díly byly velmi poutavé zvláště kvůli výslechovým vsuvkám, které diváka nutily přemýšlet nad tím, o co vlastně jde. Zprvu nebylo vůbec jasné, co se děje, jakoby naznačovaly, že se máme soustředit na něco úplně jiného, vlastně až do konce jsem byla zmatená a nevěděla jsem, co se děje. Pak to na mě vybalili a já zůstala celá paf. Mrazilo mě v zádech, byla jsem v šoku! Úžasný děj, perfektní scénář, dialogy, brilantní výkony hereček a herců, ze kterých vycítíte veškeré emoce. Nemohu hodnotit jinak než 5*. Lépe zpracované dílo jsem už dlouho neviděla! ()

Ekdahl 

všechny recenze uživatele

Mno, to nadšení asi netřeba přehánět. Polovinu času se mlátí prázdná sláma - zpovykaná madam jede v SUVu, zpovykaná madam se hádá s potomkem, zpovykaná madam se hádá s jinou zpovykanou madam, zpovykaná madam jede v SUVu, zpovykaná madam si bere biožrádlo z pětimetrový emerický lednice, zpovykaná madam se handrkuje s manžílkem atd. atp. Je to spotřební zboží se vším všudy, tj. jde se po první signální, zůstáváme bezpečně v animální rovině lidskýho bytí, nějaký zajímavější, oduševnělejší životní rozměr (intelektuální, tvůrčí apod.) naprosto nehrozí. Kýčovitá elvisovská šou ani ochotnický představení to nenahradí, sorry. Že by si třeba někdo v tom seriálu někdy četl knížku? Proč? K čemu? Naši milí dutí protagonisté mají své mobily, tablety, compy, "sociální sítě", SUVy, bio žrádlo, handrkování, (ne)piglování. K tomu věčné neporozumění s chlapem, neporozumění s ratolestí (vynecháme-li pár let, kdy je ratolest malá) - tím se jejich život vyčerpává. Smutná - a poněkud otravná - historie. Ale realistická, to jo. A ta ženská solidarita, jež má do této tmy vrhat trochu světla, je spíše z oblasti scifi. Realita je spíše taková, že si milé ženušky jdou z 95 procent po krku. Na druhou stranu to dobře zobrazuje to, čemu se říká válka pohlaví, ono dobře známé míjení, cizost, iritaci (domyšleno: násilí) panující v jádru vztahu chlapů a ženských. Ok. A je to dobře řemeslně udělaný. To ale nic nemění na tom, že je to spotřební zboží, s filmovým uměním to nemá nic společnýho. Tuhle hierarchii je třeba držet, nemá-li jít všechno do prdele. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku dosť nudná, no postupne excelentná záležitosť, remeselne, no najmä herecky fungujúca. Ono hlavné ženské trio bez problémov utiahne celý príbeh a hlavne kvôli nemu sa úvodné nudné scény dajú jednoducho hodiť za hlavu. Ťažko vládne Reese Whiterspoon, Nicole Kidman jednoznačne vytrela zrak všetkým, čo ju posledné roky hádzali do starého železa a Shailene Woodley sa týmto jednoznačne radí medzi elitu. Ceny v hereckých kategóriách sú v tomto prípade samozrejmosťou. A čert to vezmi, že som veľkú časť finálneho rozuzlenia odhalil už v polovici. Je to skvelo napísané, neuveriteľne zahrané a čo je najdôležitejšie, Big Little Lies skrátka baví. HBO zas a znova nesklamalo. 80% ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

Je to ten seriál, kde pořád čekáte, kdy to začne a ono nic, všechny mužské postavy absolutně nepříjemné, a to včetně obsazení, školní prostředí je neskutečně pitoreskní, přechází často do trapnosti, kdybych neměl rád vinterspunku tak to kašlu po pár dílech. ()

MZ91.EOLB83 

všechny recenze uživatele

Solidní psycho. Asi jsem neviděl jiný seriál, kde by hudba byla tak sladěna s děním na obrazovce. Medové tempo vyprávění, přesné herečky ve větších i menších rolích a prolínání několika časových rovin (ten střih je luxusní!) je radost sledovat. Asi do půlky sedmé epizody jsem byla velice spokojených 4*. Závěrečná půlhodina je ale tak tíživá a s takovým umem natočená, že zvedám na 5*. ()

Jops 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo fakt docela dobry :) ted mi pristala od kamaradky zprava, to je strasne depresivni serial. priznam se, ze ja to tak depresivne nevidel. Naopak jsem se u toho bavil a tim nemyslim, ze bych se rechtal na cele kolo. Byl jsem zvedavej, jak to dopadne, nevidel jsem tam zadna hlucha mista, herci super, soundtrack taky pecka a kloboucek smeknout pred Nicole Kidman, vypada fakt dobre :) Priznam se, ze me konec prekvapil. Nekde jsem cetl, ze je to jasny od tretiho dilu. U me teda ne :) A rekl bych, ze i ti mali parchanti to zahrali suprove. ()

Einna 

všechny recenze uživatele

Seriál který drží rytmus, skvěle graduje a nenechal mě odejít ani na minutu od monitoru. Skvěle sestříhaný, rytmické prostřihy mezi přechody o jedné postavy ke druhé, vše má rytmus, vše do sebe zapadá, nic není nudné a zdlouhavé. Žádné zbytečné okecávání a zbytečné dialogy. Vše má svůj význam. Krásně ukazuje na naší společnost. Na to jak fungují lidské pomluvy a domýšlení (prostřihy s vyslýchanými lidmi, které doprovází celou sérii jsou geniální, udržují skvělou atmosféru detektivky), peníze, krásný dům a zdánlivě perfektní život nezajistí štěstí. Chtít pro děti to nejlepší, vždycky není to nejlepší co doopravdy potřebují. Ne vždy můžeme zabránit tomu co se nám stane, ale vždycky můžeme být lepší a posouvat se dál. Násilí se nesmí tolerovat a obhajovat, neexistuje žádné "každý vztah má své problémy" psychické nebo fyzické násilí je vždy neomluvitelné. Předsudky a odsuzování nás odděluje. Není nic jako dokonalost a ten kdo působí jako perfektní nakonec taky není bez vinny. Můžeš mít cokoliv a být kdekoliv, ale je ti to k ničemu, když nejsi šťastný KDO jsi a s KÝM tam jsi. Hádky a řev není řešení. Komunikace je nejdůležitější. ()

Minikax 

všechny recenze uživatele

Wow uzasny serial ci uz po hereckej stranke alebo pribeh . Pozrela som všetky časti v jeden deň pretože som prosté musela dopozerať a zistiť koho vlastne zabil. Dozviete sa na začiatku že sa stane vražda ale neviete koho zabili a kto ho zabije. Zároveň sa každou castou Odhaľuje viac z kazdej postavy a z jej zivota. ()

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

13.07.2019

Kabelovka HBO našla v seriálové adaptaci Sedmilhářek od autorky Liane Moriarty nečekaný hit. A to až do takové míry, že po úspěchu na Emmy přemluvila spisovatelku, aby vymyslela pokračování. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama