Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 3

(série)
USA, (1974–1975), 10 h (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Benny Golson

Hrají:

Alan Alda, Wayne Rogers, McLean Stevenson, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Harry Morgan, Jamie Farr, William Christopher, Lynnette Mettey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Zajímavosti (91)

M*A*S*H - Duhový most (1974) (epizoda) (S03E02)

  • Místo setkání, Rainbow Bridge, je padesát mil za nepřátelskými liniemi. Šance, že by se lékaři a posádka vůbec dostali na Rainbow Bridge, aniž by byli zabiti nebo zajati, byla prakticky nulová, protože by se jistě setkali s nepřátelskými silami, které by nevěděly o tom, že je „pozvala“ čínská jednotka se zraněnými válečnými zajatci. (sator)

M*A*S*H - Duhový most (1974) (epizoda) (S03E02)

  • Doktor Tam (Mako), čínský lékař, říká lékařům MASH, aby jeli přes most a své zraněné vojáky naložili. Ti je ale přes most přenesou, aniž by autobusem popojeli. (sator)

M*A*S*H - Dozorčí dne (1974) (epizoda) (S03E03)

  • Flagg (Edward Winter) má na uniformě odznak pobočky vojenského zpravodajského sboru US Army obsahující dýku procházející heraldickým sluncem, nad nímž je heraldická růže. To je anachronické, protože růžové insignie byly přijaty až v roce 1962. Předtím Vojenská zpravodajská služba americké armády používala insignie obsahující sfingu uvnitř štítu. (sator)

M*A*S*H - Dozorčí dne (1974) (epizoda) (S03E03)

  • Ve scéně, kdy se Radar (Gary Burghoff) převléká ve své kanceláři a nemá na sobě tričko, zakrývá svého medvídka. V této scéně je ale vidět, že má na sobě uniformu. V následující scéně ji však opět nemá. (Rocoj)

M*A*S*H - Železňák Kelly (1974) (epizoda) (S03E04)

  • Radar (Gary Burghoff) najde sektor pod palbou a vypíše polohu jako: „Severně od Inchonu, zeměpisná šířka 27, délka 70.“ Tyto souřadnice jsou v západní Indii, poblíž hranic s Pákistánem, více než 3 000 mil západně od Koreje. (sator)

M*A*S*H - Operační den (1974) (epizoda) (S03E05)

  • Trapper (Wayne Rogers) zabrání Frankovi (Larry Linville) odstranit pacientovu ledvinu a zachrání vojákovi život, protože ten má jen jednu. Ale muž s jednou ledvinou by byl prohlášen za 4F – jako osoba nezpůsobilá pro vojenskou službu. (sator)

M*A*S*H - Život s Otcem (1974) (epizoda) (S03E08)

  • Ve scéně, kdy provádějí obřízku prostřednictvím spojení s USS Essex (CV-9), můžeme v prvním záběru vidět, jak na lodi přistává dvoumotorový stíhací letoun McDonnell F2H Banshee. Loď Essex byla první, která tyto letadla použila v misi. Ve druhém záběru na letadlové lodi přistává vrtulník Boeing CH-47 Chinook. Ten byl ale nasazen až ve Vietnamu. (motejl01)

M*A*S*H - Nad sestru není (1974) (epizoda) (S03E10)

  • Jeden z hracích automatů v důstojnickém klubu je Gottlieb Spot A Card. Tento stroj byl poprvé vyroben v roce 1960, tedy dlouho po skončení války v Koreji. (sator)

M*A*S*H - Adamova žebra (1974) (epizoda) (S03E11)

  • Seržant Tarolo (Joseph Stern) udělá chybu, když vysloví Joliet jako Jolly-et, což by člověk z Joliet neudělal. (Zastaralý zákon, který stále platí, takovou výslovnost zakazuje a jako správnou výslovnost stanovuje Joe-lee-ET). (sator)

M*A*S*H - Adamova žebra (1974) (epizoda) (S03E11)

  • Krabice se žebry měla být označena nápisem „urgentní, kritické lékařské potřeby, zacházet opatrně, vysoce infekční, křehké, uchovávejte v chladu“, ale nic z toho na balíčku není. (sator)

M*A*S*H - Adamova žebra (1974) (epizoda) (S03E11)

  • Vrtulník se žebry přistává přímo v areálu MASH na rozdíl od helipadu nad areálem, kde má vyhraněné a bezpečné místo. (sator)

M*A*S*H - Adamova žebra (1974) (epizoda) (S03E11)

  • Hawkeye (Alan Alda) a Trapper (Wayne Rogers) si lehají na místa pro zraněné vně vrtulníku, aniž by je někdo přikurtoval. Takto by ale vypadli hned při prvním zatáčení vrtulníku. (sator)

M*A*S*H - Zlí psi a servismani (1974) (epizoda) (S03E13)

  • Ve scéně, kde plukovník Blake (McLean Stevenson) zavírá čerstvě očkovaná zvířata v klecích, jsou dvě ze zvířat mýval a skunk. Skunk pochází ze Severní a Jižní Ameriky. Mývalové pocházejí ze Severní Ameriky. V Severní ani Jižní Koreji se ve volné přírodě ani jedno toto zvíře nenachází. (sator)

M*A*S*H - První pomoc (1975) (epizoda) (S03E19)

  • Hawkeye (Alan Alda) uvádí, že text „In God We Trust“ je na amerických bankovkách. Tento text se ale objevil na bankovkách až v roce 1956, tedy po korejské válce. (sator)

M*A*S*H - První pomoc (1975) (epizoda) (S03E19)

  • Manžety měřiče krevního tlaku jsou upevněny suchým zipem. Suchý zip byl ale patentován až v roce 1955 a komerčně dostupný až koncem 50. let. (sator)

M*A*S*H - Výplata (1975) (epizoda) (S03E22)

  • Když otec Mulcahy (William Christopher) odchází z pokerové hry, říká, že se "schoulí s dobrou knihou". Ale hned v navazující scéně Mulcahy hraje na klavír v důstojnickém klubu. (sator)

Reklama

Reklama