Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 4

(série)
USA, (1975–1976), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Pete Rugolo

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Robert Karnes, Reid Cruickshanks (více)
(další profese)

Epizody(25)

Recenze (7)

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Trapper a Henry boli jedny z mojich obľúbených postáv a dosť dlho som si zvykal na dve nové postavy, no nikdy to nebolo ono... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (80)

  • Když se Radar (Gary Burghoff) a Hawkeye (Alan Alda) odjíždějí rozloučit s Trapperem (Wayne Rogers), jsou oba mokří ze sprchy, kde byli v uniformách. Hned v následujícím záběru, kdy jedou Jeepem, mají suché uniformy i vlasy. (icewhite)
  • Skladba, kterou malá holčička hraje na klavír v Důstojnickém klubu, je Mozartova „Klavírní sonáta č. 16 C dur“. (sator)
  • Název epizody vychází ze staré křesťanské legendy. Svatý Petr je v době Neronova pronásledování křesťanů přesvědčen svými stoupenci, aby odešel z Říma do bezpečí. Cestou potkává Ježíše Krista, který kráčí do města, a Petr se ho překvapeně ptá: „Quo vadis, Domine?“ („Kam kráčíš, Pane?“). „Když ty opouštíš můj lid, jdu do Říma, aby mě ukřižovali podruhé,“ odpovídá mu Ježíš. Poté se Petr obrací nazpět a později umírá na kříži stejně jako jeho Pán. (sator)

Reklama

Reklama