Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 8
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 8

Recenze (207)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ranč U zelené sedmy má trumf, který převážně v první sérii seriál katapultoval na jeden z nejlepších českých porevolučních seriálů. Postava babičky, kterou hrála skvělá Jana Štěpánková nejen, že si kradla všechny scény pro sebe, ale díky ní držel seriál pohromadě v momentech, kdy se změnil v totální nastavovanou kaši (téměř cokoliv po první sérii). Její sarkastická, moudrem ošlehaná ženská dokáže trefně komentovat cokoliv. Od dojení koz, po největší problémy lidstva. V momentě, kdy si vezme za muže pana Aloise, se ale její role v seriálu zmenšuje stále markantněji a seriál tím trpí čím dál tím více. Nechápu stejně tak rozhodnutí scénáristů přestěhovat po první sérii rodinu z ranče na jiný, tudíž celá dvojka je jen opakováním jedničky, jenže o 3 úrovně horší. A předabování Mira Nogy Petrem Rychlým? Proč by proboha nemohl být tatínek Slovák? Rychlý se své úlohy zhostil skvěle, o tom žádná, jenže tohle je prostě podraz na skvělého Nogu. Suma sumárum je Ranč U zelené sedmy pohodovým rodinným seriálem, který ale svou nejlepší formu měl v jeho začátcích. Postupem let a tím, jak byli kluci dospělejší, šel ten feeling celkem do kopru a do cíle spíše doklopýtal, než s přehledem doklusal jako Hubert. ()

Lkprak 

všechny recenze uživatele

Pro mně naprosto jednoznačně kultovní záležitost, asi hlavně proto, že v době premiéry jsem byl +- ve věku Štěpána a řešil stejný zásadní životní problém (nezájem opačného pohlaví). Třetí série pak pro mně byla nadějí, že i tenhle problém má řešení. Opravdu velká škoda, že třetí série zůstala jaksi napůl cesty, neboť knižní vydání, jež vyšlo dřív, než byla tato série natočena, obsahuje velké množství jakési vnitřní síly, jež se do hrané verze ne úplně podařilo dostat. ()

Reklama

burg 

všechny recenze uživatele

V porovnání se seriály, které se točí dnes, je tohle příjemné dílko jako perla na hnojišti. Jana Štěpánková je naprosto okouzlující a ostatní členové rodiny jí zdatně sekundují. Jen nechápu, proč TV nechala předabovat Miro Nogu - tohle mi hlava fakt nebere. Pokud se chce člověk příjemně a mile pobavit, je tenhle seriál jasná volba! ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nenenenenene sebevětší manifest toho, jak moc je cool žít prostě na venkově místo města na mě nepůsobí ani v nejmenším. Já bych svoje město za zaplivanej ranč nikdy v životě nevyměnil! Alespoň je to ale podáno s roztomilou naivitou, díky které je Ranč U zelené sedmy (idiotskej název) docela koukatelnej seroš. ()

megiiii 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který ani po letech a třech sériích neztratil nic na lesku. Je skvělé vidět, jak děti Kudrnovi rostou společně se seriálem. Natáčet se začlo v roce 1997 a konec byl v roce 2005. Pro mě jasné čtyři hvězdy. Zde propírané předabování Mira Nogi Petrem Rychlým mně vůbec nevadí, spíše naopak Jenom nechápu, který pitomec psal tu filmografiii. Na začátku mezi hlavními postavami je např uveden Jiří Maria Sieber, který zde hrál ani ne minutu!!!!!!! To samé u Kateřiny Pospíšilové, která zde ani nemluvila, pouze velmi krátkou dobu tancovala!!!!!!! Marian Beník, který hrál Śtěpána Kudrnu a tím pádem jednu z hlavních postav není ve filmografii ČSFD ani uveden!!!!!!!!!!!! To samé platí i o Pavlu Zedníčkovi (ne ročník 1949), který hrál dalšího z dětí a to Matěje Kudrnu a o Ivaně Škarkové, která hrála Elis Kudrnovou. Žádám o vysvětlení ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu má svůj původ v příběhu – v první řadě seriálu – je to reakce na onen slavný Kudrnův večer, kdy obehrál sousedy v mariáši. Od té doby se bývalému statku Otty Huberta už jinak neřeklo než Ranč U Zelené sedmy. (Česká televize)
  • Závod mezi koněm a motorkou se z velké části musel natáčet v okolí Řevnic, protože křivoklátské lesy, ve kterých se seriál natáčel, jsou chráněným územím. (Likan7)

Reklama

Reklama