Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 3
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu má svůj původ v příběhu – v první řadě seriálu – je to reakce na onen slavný Kudrnův večer, kdy obehrál sousedy v mariáši. Od té doby se bývalému statku Otty Huberta už jinak neřeklo než Ranč U Zelené sedmy. (Česká televize)
  • Seriál existuje ve dvou formátech: s díly po 52 minutách a s díly po 26 minutách. Z hlediska prodejů je to velmi významný fakt, neboť s výjimkou Chorvatské televize všichni zahraniční vysílatelé nakoupili „krátkou“ verzi s půlhodinovými epizodami. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Seriál se vysílal také v Polsku. Slovinsku, Chorvatsku, Německu, Kanadě a na Slovensku. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Jana Štěpánková (babička Jeřábková) měla velké problémy s ovládáním Babetty, které pod jejíma rukama neustále zhasínal motor, díky čemuž nabyla dojmu, že ji všichni ve štábu považují za mizernou řidičku. Vše se vysvětlilo při natáčení scény, ve které jí nahání děda Jeřábek (Lubomír Kostelka) a oba skončí v kukuřičném poli. Scénu jela kaskadérka, které se to díky neustále zhasínající motorce podařilo až na šestý pokus, načež se zjistilo, že motorka je pokažená. (cundak)
  • Filmovalo se i na nádraží Městečko u Křivoklátu, ve Velkých Přílepech, Horní Lhotě, Drnovicích, na nádraží ve velkých Karlovicích, Boskovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ač děj seriálu se odehrává nedaleko Českých Budějovic, v půběhu první série se objevuje většina aut se zlínskou poznávací značku. Je to důsledek toho, že zpočátku na seriálu spolupracovaly Zlínské Ateliéry. Rovněž úvodní scény seriálu, které se odehrávaly na pražském sídlišti ve Vysočanech, byly filmovány ve Zlíně, konkrétně na sídlišti Jižní Svahy. (Lkprak)
  • Po natočení první a druhé série následovalo knižní zpracování příběhu. U třetí série kniha předběhla seriál, neboť její natáčení bylo v jednu chvíli pro nedostatek peněz odloženo. (Lkprak)
  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)
  • V druhém díle, když si jde babička Kudrnová sednout k počítači jí rodinka zapne notebook, ale vedle toho je vidět i normální monitor od stolního PC. (Elisebah)

Ranč U Zelené sedmy - Série 3 (2005) (série) (S03)

  • Třetí řada se natáčela z velké části během léta 2003, od 7. 7. 2003 do 15. 8. 2003., zimní scény mezi 18. 1. až 29. 1. 2004, jarní následně 25. 3. až 18. 4. 2004. (Likan7)

Ranč U Zelené sedmy - Jak jsme závodili (2005) (epizoda) (S03E04)

  • Závod mezi koněm a motorkou se z velké části musel natáčet v okolí Řevnic, protože křivoklátské lesy, ve kterých se seriál natáčel, jsou chráněným územím. (Likan7)

Reklama

Reklama