Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 11
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 11

Recenze (207)

megiiii 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který ani po letech a třech sériích neztratil nic na lesku. Je skvělé vidět, jak děti Kudrnovi rostou společně se seriálem. Natáčet se začlo v roce 1997 a konec byl v roce 2005. Pro mě jasné čtyři hvězdy. Zde propírané předabování Mira Nogi Petrem Rychlým mně vůbec nevadí, spíše naopak Jenom nechápu, který pitomec psal tu filmografiii. Na začátku mezi hlavními postavami je např uveden Jiří Maria Sieber, který zde hrál ani ne minutu!!!!!!! To samé u Kateřiny Pospíšilové, která zde ani nemluvila, pouze velmi krátkou dobu tancovala!!!!!!! Marian Beník, který hrál Śtěpána Kudrnu a tím pádem jednu z hlavních postav není ve filmografii ČSFD ani uveden!!!!!!!!!!!! To samé platí i o Pavlu Zedníčkovi (ne ročník 1949), který hrál dalšího z dětí a to Matěje Kudrnu a o Ivaně Škarkové, která hrála Elis Kudrnovou. Žádám o vysvětlení ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Oblíbený seriál mého mládí, který krásně čerpá z tuzemského ekosystému. Skvělá lokace statku v malebné vesničce. Krásné ale ze začátku těžké sžití velkoměšťáků s přírodou vám vykouzlí úsměv na tváři. Všechno je tady nápadité a vtipné, plné zvířat a přírody! Herci báječní a příjemní od Nogy přes kluky až po babičku. Tohle byla trefa do zeleného. Epizody jsou originální a seriál prorůstá přírodně s postavami. 6/10 ()

Reklama

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Parádní český seriál který sice nejni nejlepší na světě, ale má takové své nezaměnitelné kouzlo. Teď ani nevím jestli bych odhadoval životní roli Jany Štěpánkové v tomto seriálu anebo v Takové Normální Rodince. Ale pokud jste ale byly pozorní při každé epizodě, tak výkony Mileny Steinmasslové jakožto starostlivé mamči se svými komplexy byly místy opravdu úžasné. Dle mě je tohle pohodový český seriál, který se stal standardem...alespoň pro mě. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Postupně jsem místy přihlouplému příběhu přišel na chuť  1)  navzdory křečovitým pokusům o vtip a nadsázku i nevěrohodným postavám (babička, učitelka Peštová). Ale počítá se milá atmosféra a pěkní kluci (synové)._____ 2)  14letý Marián Beník (Štěpán) po stavební průmyslovce pokračoval Vysoké škole báňské v Ostravě. Jestli ji dokončil, netuším. Jeho masturbační video pro Bel Ami (produkuje homosexuální porno) mě sice překvapilo, ale chlapec je očividně dobře vybaven._____ 3)  Zajímavý 11letý Pavel Zedníček (Matěj) mě zaujal svým roztomilým moravským přízvukem. Ve třetí řadě, kdy mu bylo už 17 (natočena 2004), vypadal fakt sexy. Bohužel však podle tvguru letos v létě zemřel._____ 4)  Věk protagonistů uvádím k prvnímu výskytu v seriálu - 1998._____ 5)  Při opakovaném zhlédnutí zvyšuji hodnocení o jednu hvězdičku. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápady sem tam okořeněný totální hovadinou nebo ujetostí a postupně to šlo všechno z kopce a kvalita i uvěřitelnost příběhu i postav klesala. Poslední řadu jsem už ani nedodívala, to bylo moc i na mě. Většina postav se stala karikaturou sebe samotný, ustál to jenom tatínek. Babička dostávala k uzoufání nudný repliky a přednášela je jako sarkatiský vtípky nejvyšší kvality, a přitom tyhle hlášky mohly bejt tak leda letního výprodeje. Z polohy "celkem uvěřitelnej příběh o měšťácích na vesnici" se seriál posunul až ke "absurdní příběh o měšťácích na vesnici." Děti hrály podle věku od nejstarších nejlepších (Elis, chvílema Štěpán) k nejmladším nejhorším (otřesnej prkennej neherec Matěj). Dávám body za nápad a hlavně originální a vtipnou první třetinu a pak taky za Nogu a Štěpánkovou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Po natočení první a druhé série následovalo knižní zpracování příběhu. U třetí série kniha předběhla seriál, neboť její natáčení bylo v jednu chvíli pro nedostatek peněz odloženo. (Lkprak)
  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)

Reklama

Reklama