Reklama

Reklama

Město na kopci - Série 1

(série)
USA, 2019, 9 h 43 min (Minutáž: 55–63 min)

Tvůrci:

Chuck MacLean

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Kevin Bacon, Lauren E. Banks, Owen Burke, Kevin Chapman, Amanda Clayton, Zoe Margaret Colletti, Rory Culkin, Kevin Dunn, Jill Hennessy, Aldis Hodge (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (5)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Chci rozebrat mašinérii, která v tomhle prohnilém městě vládne. Do posledního šroubku!“ Tři hlavní linie, které se opakovaně protínají: mravně závadný agent FBI, jeho protipól v podobě černošského státního návladního, který chce měnit zkorumpovaný systém, a dva bratři, kteří nemají problém při loupežných přepadeních vystřelit na ostrahu. Od začátku je ovšem patrné, že to nebude o vystřílených zásobnících, ale o jednotlivých postavách a o zpochybňování samotných institucí, které mají pomáhat a chránit. První díly jsou prakticky o porozumění situaci, ve které se Boston nacházel během 90. let, kdy se mnohé řešilo prostě trochu jinak. Koneckonců spoustu temných kriminálních příběhů o drsných chlapech metropole významně využila (Město, Skrytá identita, Tajemná řeka...), ostatně „město čtvrtí“ nechvalně proslulo i právě množstvím násilných trestných činů a počtem loupežných přepadení a útoků. První zhruba čtyři díly divák skousává vztahy mezi protagonisty, objevují se další dějové závity a postavy, až se obává, aby nerozmělňovaly to, co má dělat tenhle seriál nadprůměrným. Pak se něco zlomí, zvyknul jsem si na pomalejší tempo i na to, že namísto tvrdých pěstí a přestřelek se tu vsází na poctivou atmosféru a pečlivé budování charakterů. A druhou polovinu série jsem si užil podstatně víc. I proto, že tvůrci dávají stejný prostor oběma stranám barikády. Kevin Bacon je coby vážený (ale zatraceně křivácký) agent FBI skvělý. Ať už kvílí spolu s písničkami z rádia, užívá si zájem médií, v sanitce si utahuje z umírajícího kolegy, šňupe koks kdekoliv nebo zrovna uzemňuje dotěrnou tchýni. Celou dobu to bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami. A zhruba tak jsme se i rozloučili. Bez druhé série se obejdu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád jsem po dlouhé době viděl Bacona ve svinské roli, které mu sedí nejlépe a drsné kriminálky mám také rád. Město na kopci však do žánru nepřináší nic nového a vše viděné je zpracována výrazně méně poutavě než by divák očekával. Pokud by se seriál více zaměřil na policejní práci než nezajímavé rodinné problémy, byl bych spokojenější. S druhou sérií dost váhám. ()

Reklama

Brooks 

všechny recenze uživatele

Z menšej časti chladná procedurálka poukazujúca na prehnitosť tamojšieho policajného/súdneho systému, z tej väčšej, lepšej, emocionálna sonda do rodinných životov postáv z oboch stranách barikády. Rozbeh je pomalší, ale v druhej polovici už to šľape parádne. Inšpirácie The Wire viditeľné od prvej scény, ale tu sa pohybujeme v trochu nižšej lige. Wire bol celistvejší, komplexnejší a ešte o kus realistickejší. Tu sem-tam zaťahajú za uší prehnane strojené dialógy apod. Herci fajn, hlavne Bacon, ale jeho postava na mňa v zopár momentoch pôsobila až karikaturisticky prehnane. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bez tempa, až na pár okamihov bez mimoriadnych zvratov či prekvapení, ktoré by šokovali, no čo je horšie, vzhľadom na tému, podané úplne o kokote. Popravde, myslel som si, že pôjde (čisto) o vyšetrovanie vrážd, no dostal som zbytočne natiahnutú sériu, ktorá mohla a mala mať polovičný záber o tom, ako 3 dementi a jeden kokotko, ktorého by ste ani za stôl na sedmu z kríža nezobrali, čorkujú prachy “sbs-károm” z dodávok, pričom divák sleduje nie len ich životy, ale aj osudy dvoch panáčikov, a teda mahagónového pandrláka v obleku či skorumpovaného žandára, ktorí sa ich “akože” snažia dolapiť. Niekoho to možno baviť bude, niekto sa v tom možno nájde, ja som to dopozeral čisto zo zvedavosti, i keď mi bolo vlastne úplne u piči, ako to celé vypáli, pričom aj to samotné rozuzlenie je asi tak “šokujúce”, ako Sulíkove ojeby za posledných pár mesiacov. Toto bola fakt bez grád, nijak nevybočujúca nuda na priemernej úrovni (ak nie slabšej), pričom jediné čo zaujalo, bol počet režisérov, ktorí za týmto projektom stáli. ()

Galerie (482)

Reklama

Reklama