Ted NicholsHrají:
Nicole Jaffe, Casey Kasem, Don Messick, Vic Perrin, Hal Smith, John Stephenson, Jean Vander Pyl, Frank Welker, Heather North, Heather North (a.z.)Série(2) / Epizody(25)
Všude je tolik strašidel! Kde je zase Scooby Doo, aby svým kamarádům pomohl vyřešit záhadu! (oficiální text distributora)
7 / 10 Väčšina z nás má už detstvo nenávratne za sebou a časy, keď sme skalopevne verili, že za každým rohom číha smrťka a pod každou posteľou prebýva strašidlo, sú už dávno preč - o to viac môžeme byť šťastný, že hlavná sila tohto seriálu netkvie v jeho deji, či v technickom spracovaní, ale v tom, že nám tieto bezstarostné časy pripomína. A to je vlastnosť veľmi ojedinelá - ojedinelá a potešujúca. ()
Scooby-Dooby-Doo, where are you? We got some work to do now." Myslím si, že už absolútne kultová znelka starého seriálu Hanna Barbera, ktorý som kedysi ani v najmenšom nemohol vynechať. Pamätám si ešte časy z 90-tych rokov, keď Cartoon Network robil Scooby maratón všetkých starých seriálov a mal som možnosť stráviť so Scoobym v podstate absolútne celý deň. To boli skutočne skvelé časy a pamätám si to veľmi dobre. "Scooby-Doo, Where Are You?" to odštartoval a myslím si, že tu bolo pár epizód, ktoré boli skvelé. Problém je trošku, že si niekedy už nepamätám, ktoré diely boli z ktorej série. A je možné, že niektoré sa ocitli v neskorších. Každopádne. Animácie boli na svoju dobu veľmi dobré a myslím si, že aj dnes vyzerajú lepšie než posledná Scoobyho reinkarnácia v "Be Cool, Scooby-Doo!". Neviem. Môj názor je, že radšej sa pozerám na postavy keď vyzerajú takto než keď vyzerajú takto. Takže v tomto smere dávam tvorcom veľký kredit. Zápletky a formulky tu fungujú a niektoré epizódy boli fakt dobré. Najviac si asi pamätám hypnotizujúceho klauna, alias Harry The Hypnotist. Vyrastal som s tým a mám na to len dobré spomienky. Občas to vedelo byť trošku otravné, a humor je trošku mix, ale celkovo podľa mňa veľmi dobrá šou. A rád sa k nej vrátim. Len neviem či na to budem mať ešte niekedy dostatok času, keď mám 30 rokov. Možno raz so svojimi deťmi. Hodnotenie: B+ ()
Ve své době takřka revoluční seriál. Parta samostatných dětí, později teenagerů, řeší zapeklité duchařské případy a přitom se chovají jako normální dospělí, pes, který se po požití keksíku dostane do tranzu a je ochotný prakticky k čemukoli... kultovní záležitost z produkce společnosti Hanna-Barbera (mj. "Flinstoneovi", "Méďa Béďa"), která je však u nás spolu s většinou jejich seriálů prakticky neznámá. ()
Tento seriál som miloval. Jasné, je to plné klišé a dej sa prakticky opakuje, ale má to svoje čaro. Navyše film je plný klasických Hammerovských monštier, ktoré pre mňa vytvárajú krásnu vtipnú béčkovú atmosféru. Seriál je plný dospelého humoru v podtexte. Psie sucháre (=drogy), po ktorých Scoob urobí čokoľvek, partia teenegerov, ktorí nechodia do školy a nie sú tu ani zmienky o ich rodičoch ... A nezabudnite, že je to banda hipíkov! A kto nemiloval Daphne? :) Zlatá éra Hanna-Barbera,. ()
„Stavím sa, že tento tunel nepostavili filmári...“ - „Vyzerá ako jaskyňa, ktorú postavil netvor.“ O tom, že hovoriaci pes Scooby je fenoménom, svedčí ustavičný divácky záujem naprieč desaťročiami: po tomto „origináli“ z konca 60. rokov prišiel nielen remake (2002) či celovečerné kreslené verzie (SCOOBY-DOO A STRAŠIDELNÍ BRATIA/1987), ale dokonca i dve hrané verzie (r. Raja Gosnell/2002 + 2004). „Originálny“ seriál okrem „tradičnej“ animácie, z ktorej dýchajú „staré časy“, zaujme príjemne strašidelnou atmosférou, svižnou titulnou pesničkou a spoľahlivými postavičkami hrdinov (Shaggy, Velma, Fred, Daphne, Scooby). Mínusom (alebo skôr trademarkom?) sú odhadnuteľné scenáre, keďže hrdinovia zakaždým odhalia, že pod maskou monštra sa ukrýva človek. ()
Photo © Hanna-Barbera Productions

- V rôznych epizódach si môžete všimnúť viackrát sa opakujúce chyby, ako Scoobyho psia známka bez iniciálovej skratky SD, Velmine okuliare bez modrých sklíčok či Shaggyho vždy inak vyzerajúca brada. (Carol Pifková)
- Ve 2. epizodě první série má Shaggy v jednu chvíli blondďaté vlasy, zatímco v předešlých a v následujících záběrech vždy klasicky světle hnědé. (fiLLthe3DD)
- V prvej epizóde prvej série, keď Daphne otvorí dvere a zjaví sa v nich Čierny rytier, chýba mu na prilbe červený chochol. (Carol Pifková)