Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (443)

hujerita 

všechny recenze uživatele

To(lko srandy humoru irónie a ja neviem čoho všetkého ešte na jednom mieste v anglicku o piatich mužoch. Milujem túto show. ()

orionn 

všechny recenze uživatele

Keď som to prvýkrát videl, tak som nevedel čo si mám myslieť. Ale postupom času som si to obľúbil. Je to strašne ujeté, vtipné, trápne a neviem ešte aké. Nie je to humor pre každého, ale niektoré kúsky sú absolútny top televíznej zábavy. A John Cleese je najvätší ďábel. Jediné čo mi trochu vadí sú niekedy zbytočne dlhé animované prepojenia medzi jednotlivými scénkami. Ale ináč sú to "hovadá, presne tak veru, hovadá, nemajú mieru..." :-) ()

burg 

všechny recenze uživatele

Krásně absurdní humor, který prostě nestárne. "My hovercraft is full of eels!" Kde by dnes byla polovina komediálních pořadů, které jen kopírují nápady, koncept a vše ostatní, nebýt Monty Pythonů... John Cleese je prostě ďábel. ()

zemon 

všechny recenze uživatele

Tak toto je humor podľa mojej chuti. Bláznivý, absurdný, suchý, anglický humor. Milujem celú túto skupinku ľudí. Neviem čo viac napísať. Kto nevidel španielsku inkvizíciu akoby ani nežil. ()

Abet 

všechny recenze uživatele

Nepochybne kultový seriál,šialený vo svojej originálnosti a šialený aj svojim obsahom. Pythonovci sú majstri absurdného humoru,kde si strieľajú zo všetkého a všetkých. Politika,súdy,náboženstvo,dejiny,nič im nie je sväté dosť na to,aby to nesparodovali. Tento humor nesadne každému,ale pre tých,čo zbožňujú ironiu,satiru,britský humor a parodiu,ktorá nezahrňa len sexuálne narážky to bude to pravé. Osobne som si trošku ťažšie zvykala na animácie,ktoré delia jednotlivé skeče,ale po čase som sa začala smiať aj na nich. Spája sa tu neskutočná (a mnohokrát o napodobnenie sa snažiaca) originalita nápadov,slušná réžia,skeče čo na seba nadvazujú tak veľmi absurdným spôsobom,že je to až nepochopiteľné a hlavne skvelé herecké výkony hlavnej pätice pánov. Málokedy,s výnimkou Carol Cleveland-tam okrem nich piatich vidíme aj iného herca a ani to nie je nutné. Oni samotní sú schopný zahrať všetko potrebné,často aj ženské role. Vo štvrtej sérii a po odchode Johna Cleesa úroveň citeľne klesla,ale všetkým fanúšikom britského humoru prvé tri série môžem len vrelo odporúčať. P.S. :Do not expect a spanish inquisition. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem byla unešená úplně ze všech skečů, ale naprostá většina z nich byla dobrá právě vražedným způsobem, a stejně tak i ujetá. Vysoká laťka už od prvního dílu, to taky není běžné. ()

Suly 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že už jste viděli všechno? Pakliže jste ještě neviděli Létající cirkus, neviděli jste nic. Avšak pokud nemáte rádi, nechápete, nebo jste se ani nesnažili pochopit sofistikovaný britský humor, raději si tyto skeče ani nepouštějte. Jestli tomu tak není, s chutí do toho! Čeká vás smršť odvážného, chvílemi černého, chvílemi dosti drzého humoru narvaného k prasknutí do pětačtyřiceti půlhodinových dílů. Těm méně zdatným v anglickém jazyce rozhodně doporučuji titulky (ne dabing, pokud vůbec taková nestvůrnost existuje...), jinak vám mnoho vtípků unikne, což by byla velká škoda. Angličtináři zdatnější si při sledování rozhodně rozšíří či osvěží své znalosti, jelikož slovní zásoba je nekonečná, přízvuky občas nesrozumitelné a jazykové hříčky se objevují nepřetržitě. Nejlepší na těchto skečích je fakt, že i když jste některý z nich viděli osmkrát, můžete se na něj dívat stále znovu a znovu. ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Monty Pythonův létající cirkus znamená skvělý britský humor, nespočet legendárních skečů, spousty nesmrtelných hlášek a jednu šestičlennou partu, která nikdy neomrzí! ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Humor šílený. Jsem rád, že jsem se k tomu konečně dokopal. Ale příště raděj české titulky. Pánové jsou klasici. ()

Mariooo 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka! Od satiry na společnost přes reálné náměty až ad absurdum.Neuvěřitelný styl, bohatost nápadů a propracovanost téměr v každé scéně. Jsou i slabší chvilky, ale kde je nenajdeme, že? Vynechal bych však mnoho náplní ve formě animovaných spotů. Naopak nejlepší scénky, které se mi vryly naprosto dokonale do paměti jsou "I will buy this tobacconist, it is scratched (Hungarian Phrasebook), Ministery of silly walk či Bicycle Repairman. Anglický humor ve své nejlepší podobě. ()

vanTrilobit 

všechny recenze uživatele

Kým porozumiete tomuto humoru, chvíľu to trvá. No dobre, tak trochu dlhšiu chvíľu. Angličania sú dosť hrozný národ, ale títo šiesti, či koľko ich je, sú úplne príšerní ľudia. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele

Jedinecne v kazdem slova smyslu. Nikdy nic takoveho nebylo a nikdy uz nebude. A presne proto si zaslouzi plny pocet, i kdyz chyby se najdou. Jako u vseho. ()

DserCom 

všechny recenze uživatele

Miluju Terryho Gilliama! A Monthy Pythony pochopitelně také! Člověk zkrátka musí mít smysl pro humor. Je v tom určitý způsob geniality a obrovsky silná kreativita! Tyhle pány člověk nemůže nemilovat, osobitý humor, který se jen tak neokouká a co víc, moc lidí ho nemá a to ho dělá vyjímečný! Britský humor jak se patří! 95%! ()

Majkl_fuky 

všechny recenze uživatele

Ministerstvo švihlé chůze - jediné ministerstvo, které bych byl ochotný opravdu respektovat :-D Miluju britský humor, jejich filmy, jejich seriály... a Monty Pythoni jsou pro mě takovou vlajkovou lodí britské televizní zábavy. ()

Nag0 

všechny recenze uživatele

Niekoľko legendárnych fórov, s hlušinou nežlzáživnosti po pár sériách na druhej strane hojdačky. ()

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Je to tu špatně zařízené = měly tu být i šestky nebo sedmičky. Na takový humor je jen pět hvězdiček je žalostně málo! ()

Verbudrak 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější jsou asi Zabijácký vtip, Píseň kanadských dřevorubců a Španělská inkvizice. Nebo taky ne. And now for something completely different. ()

Falanx 

všechny recenze uživatele

Tak už to máte kucí šikovní za sebou. Poslední setkání, zrušení Ministerstva, a pokud nebude ještě poslednější, tak jste odešli jako skuteční BOHOVÉ švihlé chůze a intelektuálně praštěného humoru. ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama