Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident se rozhodl vyhlásit nekompromisní válku terorismu, a to všude, nejen tam, kde přímo ohrožuje Spojené státy. Prvním krokem této politiky je zatčení samozvaného prezidenta, generála Radeka. Odvetný úder teroristů však na sebe nenechá dlouho čekat a zasáhne velmi citlivý bod. Zločincům pod vedením psychopatického Ivana Koršunova se podaří proniknout na palubu prezidentského letadla Air Force One, zmocnit se celé prezidentovy rodiny a žádat Radekovo propuštění. Zpočátku nikdo, ani teroristé ani vláda USA, netuší, že kapsle, v níž měl uniknout před únosci prezident, je prázdná. Odvážný prezident se po zvážení všech pro a proti rozhodl zůstat na palubě letadla a pustit se s teroristy do boje. Zpočátku má na své straně bojové zkušenosti z Vietnamu, moment překvapení a odhodlání zachránit rodinu. Zdá se však, že jeho šance na vítězství jsou minimální. Marshallovi se podaří spojit s krizovým štábem Bílého domu. Potvrdí, že je odhodlán bojovat, a nařídí neustupovat požadavkům únosců. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Harrison na Hrad! Jak mě Bill Pullman v roli hrdinného prezidenta ve Dni nezávislosti rozchechtával k slzám, tak Harrisonovi jsem spolkla dost podobnou roli nejen s navijákem, ale i s celou udicí, podběrákem a rybářskou stoličkou. Zkrátka když dva dělají totéž, není to totéž. Ať už jde o hlavu státu bez bázně a hany nebo řádnou porci patriotismu, který mi v případě prezidentského letadýlka připadá snesitelný a zcela pochopitelný, protože takový prezident by nějaké to vlastenectví vykřesal snad i ze mě. Zákonitě si tedy v případě této akční pohádky nechávám výhrady od cesty, mozek odkládám do nejbližší zastavárny a dívám se. A aby tenhle komentář k Air Force One nevypadal jako one Ford show, ještě se pochvalně zmíním o Oldmanovi, kterému jdou mizerové stejně ze všeho nejlíp. Sorry, Gary. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe sme šli s chalanmi do Horského parku, tak sa zastavím v potravinách pre prípravky podporujúce pečeňový masochizmus, keď tu objavujem IPU s názvom Beer Force One. Mám pocit, že sa mi objavila v košíku za pomoci mentálneho vplyvu bez fyzického kontaktu. No keďže som okrem obete marketingu, stále aj cinefil, v momente si v duchu sľubujem rewatch. Tak teda k nemu. Aj napriek zastaraným špeciálnym efektom a scenári písanom na americkej vlajke, o niečo lepší film, ako všetky tie nepriznané remaky s Liamom Neesonom. Zaujali ma technické aj taktické vychytávky na spôsob špionážnych filmov. Ale nemôžem si pomôcť, pár hodín po pozretí sa vytratili zo spomienok pozitíva a ostáva pohľad na spokojnú černošskú sekretárku, klesajúcu v padáku medzi obláčikmi spolu s ďalšími oslobodenými rukojemníkmi. A to bola, podotýkam, scéna dlho pred happyendom. Každopádne, R.I.P. Philip Baker Hall, ktorý sa tu objavil v malej úlohe, aby vykladal americkú ústavu v otázke zastupiteľstva prezidenta. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jsou tam teroristi, je tam akční Harrison Ford a natočil to prý kdysi dobrý režisér Petersen. Pokud se vám líbila Smrtonosná past, tak si ji zkuste představit v letadle a asi o řád slabší. Máte to? Tak potom víte, že neviděním Air Force One o nic nepříjdete. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, pshimi, Visáč, Diamant ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Každý Američan, prezidenta Marshalla nevyjímaje, se chlubí svou vojenskou minulostí. Marshall však při únosu dostane příležitost dokázat své bojové zkušenosti a dostat AF1 znovu pod svou kontrolu. Působí přitom poměrně směšně, takže jsem se, zavalený hromadou vlaječek s hvězdami a pruhy, celkem bavil na účet tvůrců. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak pozerám, že najväčši americkí patrioti su nemci. Wolfgang s Rolandom na diaľku zvádzajú súboje o sympatie lokálneho publika a chrlia jeden patos za druhým s kadenciou 4x rozvinutá vlajka na každých 10 minút filmu. Ale Petersen tento krát boduje na navyšších postoch a po tomto filme, už nikto na svete nemôže mať najmänších pochýb, že je to národ hrdinov s tým najväčším ... v Bielom dome. Pretrepať, nemiešať. Volajte ma Bush, George Bush :)) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Žádné z letadel používaných jako Air Force One nikdy neobsahovalo únikový modul. Prezident Bill Clinton to sice po zhlédnutí filmu z žertu navrhl, ale pokud známo, nebylo toto opatření dosud zavedeno do praxe. (Pepy)
  • Spoiler: Celkový počet mrtvých je 58 (není započítán počet mrtvých při výchuchu tankeru, jelikož není znám přesný počet), z toho 23 členů posádky Air Force One, jeden americký pilot, jeden PJ (pararescue jumper), General Ivan Radek, 3 piloti MIG, všech ruských 6 teroristů, 6 členů ruské televize (zabiti teroristy, kteří se za ně potom vydávali), 17 strážců Generála Ivana Radeka a zrádce Gibbs. (Technical58)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama