Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (297)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že zrežírované to není vůbec zle a vlastně je tu všechno správně. Jenom je to zkrátka pořád to samé, ba snad ještě nechutnější a to jsem viděl jenom původní Wanovu jedničku a Jigsaw. Vlastně jsem na to koukal hlavně kvůli Samuelovi, jelikož toho můžu vidět kdykoliv a všude, ale i přes nechutně useklej konec si myslím, že už by to s touhle sérií měli zabalit (jo, asi se to říká už od druhého dílu :D). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nádorovou sérii Saw jsem měl vcelku rád, líbily se mi zejména všechny ty oslí a jiné můstky, které spojovaly všechny části do spojitého celku. Pochopitelně mě bavily všechny ty pasti, pasti, pastičky. Což koneckonců společně s hudebním motivem dělalo Saw tím, čím je. Zábavou pro krvežíznivé diváky.  Zda se devátý zářez rozhodl navázat na původní řetěz Pily si nechám pro sebe, už jen proto, že v desítce se může ukázat, že vše bylo jinak. Nebylo by to v rámci téhle série poprvé. Jinak tu máme téměř to samé (mnou však rozhodně očekávané), tedy Jigsawa  a jeho neuvěřitelné a krvavé pasti. Jejich působek je pak tím lehce zvráceným guilty pleasure, co mě zase potěšilo, ale oproti mým očekáváním jich bylo opravdu málo. Chris Rock mě pak zase "nezklamal", uřvaný a ukecaný , ale díkybohu alespoň bez svého  trapně murphyovského šaškování.  Zklamáním pak byla okatá předvídatelnost, kdy vy jasně víte, ale hrdina je za debila a efekt překvapení při odhalení pak vůbec nefunguje. S tímhle, mám pocit, se v rámci série Saw vždy umělo pracovat o něco lépe. Samotný závěr si pak říká o přímé pokračování v následujícím díle a bude-li takový, jaký bych si přál (tedy překvapením pro padoucha) má u mě desítka hvězdu navíc. Tady je to maximálně na tři utržené prsty. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Smažák a maxi porce hranolek, zalitá tatarkou a pořádnou dávkou kečupu, nebyla úplně ta nejideálnější volba, před úvodní scénou v metru (můj jazyk nechtěl spolupracovat) - husina po celém těle - slyšet opět tu výbornou znělku. Jigsaw, mě v roce 2017 hodně zklamal a bylo to "zakončení" jinak mé nejoblíbenější, Hororové série fakt na hovno.  Po letošním, né úplně podle mých představ natočeném Rebootu Wrong Turn, jsem se začínal bát i tady, zda tvůrci neodbočí o něco víc. Pasti asi nejsou tolik promakaný, jako v předešlých dílech, ale i tak jsem se občas díval skrz prsty (scéna s prsty), smrti jsou celkem fajn, jsou krvavé, jsou nechutné, herecké obsazení mi zas tolik nevadilo, hodně kritiky jde na Chrise, ale já jsem s ním tady neměl zas až takový problém. Co mi možná vadilo, byl hlas z nahrávek, který byl docela hodně teploušský. Ale jinak jsem celkem spokojený, za mě podařený Reboot, mohlo to dopadnout i klidně hůř. Lepší tři hvězdy. No a jak jsem vždy psal u jednotlivých dílů - TĚŠÍM SE NA DALŠÍ POKRAČOVÁNÍ ! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle Saw ukazuje i trošku jinou polohu a čas, kdy trávíme s budoucími oběťmi během pastí se smrskl na úplné minimum. Místo toho sledujeme zmatené vyšetřování detektiva Rocka. Suverénně nejslabší příspěvek do už 9dílné série. A to i přesto že opět dorazili konečně trošku známější herci. Má cenu vůbec dále pokračovat? 20% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Bez Tobina to už nie je ono. Najviac mi vadí že dej nijako nenadväzuje na predošlé časti, v tom bola silná stránka celej série a človek len žasol nad tým, aké prepojenie osudov postáv tvorcovia v ďalšej časti prinesú. Nič z toho tu nie je, zostalo pár tradičných pastí ale bez Tobinovho hlasu v nahrávkach už skrátka atmosféra nefunguje a Chris Rock možno zvláda komediálne úlohy ale zahrať vážnu rolu mu naozaj nejde. Miestami som mal pocit že sledujem paródiu z ranku Scary Movie a to u Saw vidieť fakt nechcem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)
  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama