Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Hopkins 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak narovinu Smrt na na nilu s Ustinovem mám o parník raději , herecky a celkově výpravou, avšak Suchet jako Poirot není špatný když se odprostím od původního zpracování a budu to hodnotit jako samostaný kousek tak dám 4 hvězdičky . milovníkům detektivek vřele doporučuji koukatelné a rozhodně to pro fandy nebude ztráta času. ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi slušná detektívka so škriatkovsky charizmatickým Davidom Suchetom. Dokonca občas prekvapí aj svojou drsnosťou. Príbeh je vystavaný na Poirotovej dedukci a divák má len malú šancu držať s ním krok a asi sotva odhalí zločin skvôr ako slávny detektív, čo je síce fajn, ale pocit, že máte primálo vstupných informácií na spoluprácu zamrzí... ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle pozdní poirotovky, kdy ustoupil humor a na jeho místo se vkradly skoro noirové prvky, se mi moc líbí. Naposledy jsem viděl Vraždu v Orient Expresu a Smrt na Nilu je neméně strhující. Exotické prostředí je neméně působivé zamrzlého vlaku a stejně tak drsný závěr, během nějž se jenom na malý moment v Poirotově obličeji projeví emoce, ale ten malý moment je všechno, co Suchet potřebuje. A rozplétání zápletky je samozřejmě naprosto famózní podívaná, tím tenhle díl Orient Expres podle mého převyšuje. Těším se, až si najdu čas na další případ! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický poirotovský příběh, který v tomhle provedení možná není až tak dokonalý, ale stejně baví. Tady už je strašně vidět, že Poirot přešel k trochu modernějšímu pojetí, a to například ve smyslu brutality, která je v tomhle filmu o poznání vyšší. Trochu mě mrzí, že se vytratil humor, ale i ta vážná linka tomu sedí. ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Verze Kennetha Branagha je sice výpravnější a mám ji opravdu rád, ale verze s Davidem Suchetem si zase zakládá na perfektních dialozích, které vyzní krásně až do konce. Tady hraje Emily Blunt (u Branagha Gal Gadot) a představitel Simona Doylea JJ Feild je hezčí než Armie Hammer. Každý z obou filmů má něco do sebe, takže za mě nerozhodné hodnocení. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama