Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (933)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně moje nejoblíbenější komedie s Billem Murrayem. Jeho komediální talent, založený na tupé koukání a na naprostém klidu mě dokázal rozesmát už za mladých let. Bohužel jsem se v poslední době nedostal ke sledování tohoto skvostu s neustálým opakováním jednoho dne, což snad brzy napravím. Přesto je to vtipná komedie, která využívá "paradox neustále se opakujícího dne" velmi dobře a některé scénky jsou až neskutečné (setkání se spolužákem, svišť....). Do toho ještě příjemná Andie MacDowell, která doplňuje Murrayho na oko strnulé hraní svým příjemným projevem. Rozhodně komedie pro každého. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je to nejlepší s Billem Murrayem!! Kdo to neviděl, neví, co je to skvělá a zároveň inteligentní komedie. Naprosto neuvěřitelná zápletka, vystavěná na neustále se opakujícím dni, dává tvůrcům, potažmo i hlavnímu představiteli možnost rozehrát desítky situací, které by v takovémto případě mohly nastat. Některé z nich dovádějí až do krajnosti, jiné jen naťuknou, každopádně ale fantasticky pobaví. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

prostě perfektní romantická komedie, která má všechny prvky, které inteligentní zářez v tomto žánru potřebuje a navrch přidává "fantasy" hlavní zápletku, která je opravdu hodně originální. Bill se pro tuto roli narodil a MacDowell je úžasně roztomilá. Jedna z nejlepších komedií vůbec a doufám, že takových filmů uvidím ještě spoustu. Scéna se svištěm je brutalně zábavná. Ale najdou se tu i opravdu dojemné a emotivní scény, nebo části + celým filmem je protknut psychický vývoj hlavní postavy, takže to naštěstí není ani tak jednoduché, jak to mohlo být. Díky tomu filmu bych tento den taky chtěl prožívat neustále dokola. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Egoistický Zákopčaník je tak dlouho lapen v časové smyčce, dokud se z něj nestane vnímavý člověk s pozměněným žebříčkem hodnot.. Dnes už dá se říct klasika romantické komedie s brilantním králem obličejové mimiky B.Murrayem, která je vystavěna na důvtipu a chytrém scénáři - především v situacích, kdy Phil už dobře ví, že čas je na jeho straně, přičemž celou dobu tušíte, že tu píseň, co se v ložnici každé ráno rozezní v 6:00, bude moci na konci věnovat ženě po své pravici.. Někde jsem četl, že pár měsíců po natáčení trpěl Murray nočními můrami, v kterých se objevoval svišť v kožené bundě zpívající na pódiu repertoár Cher. Možná to bylo proto, že ho během natáčení 2x kousnul. Ten svišť.. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nepátrejte po logice, není tam. Přesto je to výtečná komedie s nepřetržitou řadou humorných zápletek a situací, které umožňuje a vytváří základní šťastný nápad, že se jeden den opakuje pořád dokola, ale jen pro jednoho z jeho protagonistů. Samozřejmě všechno stojí a umocňuje se s výtečným Billem Murray. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (60)

  • V čase 01:17:00, když Phil (Bill Murray) přivede staršího muže do nemocnice a hovoří k němu sestra, můžeme v pozadí vidět chlapce se zlomenou nohou. Je to ten samý chlapec, který později ve filmu spadne ze stromu, ale tentokrát ho Phil chytí. (DJMaroko)
  • Chyba v časové ose Philova (Bill Murray) rána: v první den, kdy se vše opakuje, stráví Phil v hotelu jistý čas hovorem s tlouštíkem a majitelkou, načež venku potká ženu s červenou taškou. Druhý den se však s tlouštíkem a majitelkou vůbec nebaví a přímo jde před hotel, v důsledku čehož je na ulici dříve než předešlý den, přesto vidí paní s červenou taškou jít po ulici, respektive dokonce již odcházet. (velkyvezir)
  • Scenárista Danny Rubin se nechal slyšet, že inspirací mu bylo přečtení knihy „Interview s upírem“ od Anne Rice, která jej přivedla na myšlenku, jaké by to bylo žít navěky. (HellFire)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama