Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (463)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Epizóda 3,5 - Obi-Wan Kenobi sa celkom vydarila. Hlavne keď to porovnám s tou tragédiou Mando a sfetovaný Bobík. Hneď je to iné, keď hlavný hrdina nieje uväznený v bandaske a je schopný na kameru prejaviť emócie. Naviac ho hrá schopný herec, ktorý má aj čo hrať. Celý seriál stojí na famóznej chémii medzi Obim a roztomilou malou Leiou. Hlavne v prvých dieloch jej roztomilosť dokonale vyvažuje jeho depresiu. Keby nebolo jej, tak by bol Obi, dokiaľ sa nezmátoril, neznesiteľný. Ale našťastie sa ich cesty pretnú dostatočne skoro. Okrem nich je tu pár ďalších zaujímavých postáv a pomrknutí na pôvodnú trilógiu, ktoré stretneme počas ich dobrodružstva. Či už podvodník Haja Estree alebo ďalšia prebehlíčka z imperiálnych radov Tala Durith. Takisto sa väčšinou vydarila aj technická stránka a miniséria ponúka niekoľko cool akčných scén. Menšou slabinou je prvý stret po rokoch Obiho a Dartha. Pôsobí to odfláknute jak scenáristicky, tak aj režijne to vyzerá ako príšerný fanfilm z youtube. Nelogických situácii a divných rozhodnutí postáv nad ktorými budete krútiť hlavou sa tu tiež nájde zbytočne veľa, ale atmosféra a celkové vyústenie to zachraňuje. Takže jediný fakt veľký problém som mal s postavou inkvizítorky Revy. Síce to nebola zle napísaná postava, ale bola katastrofálne zahraná. Tá herečka mala celý čas jeden jediný znudený výraz. Pritom jej postava si prešla najväčším vývojom v celej sérii. Potom nech sa nečuduje, že jej na internete slabšie povahy nadávajú. Dúfam, že ju už nikdy neuvidím, pretože som si prial, aby bola na scéne čo najmenej a dosť mi radosť zo seriálu kazila. Bez nej by som možno uvažoval aj o plnom počte. Takto je to "len" za 8/10. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem s tím v míru. Je to režijně totálně nevyrovnané (srovnání úvodní scény z Jedi chrámu a naprosto parodické honičky lupičů a Leiy je neúprosné), scenáristicky je to bordel, postavy se potkávají a odcházejí jakoby uprostřed něčeho podstatného. Trpí to Disney syndromem SW - má to strašně omezené mantinely, protože víme, kam to směřuje a ještě si je to zužuje tím, že to do hry vtahuje úplně zbytečně známé postavy v ústřední roli. Jenže jako kolekce hezkých set pieces, temné atmosféry inkviziční periody a zachmuřeného Ewana, který by vytáhl emoce i z hromady sušeného trusu, to prostě tak nějak funguje. Pokud si odmyslíme, že i nejlepší nová postava, posedlá Třetí sestra, nakonec moc dramaticky nedává smysl a očekávaný duel Bena a "vy víte koho" skončí předčasným odchodem jednoho týmu do šaten, je to vlastně přiměřeně zábavná a atmosferická jednohubka ze světa, který začíná připomínat mosteckou hnědouhelnou pánev. Akorát producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Chudák Ewan. Tohle je plýtvání jeho obrovským charizmatem a tenhle pořád a pořád louhovaný čajíček si ho vůbec nezaslouží. Už jenom kvůli němu jsem fakt moc chtěl, abych to měl rád, ale bohužel. Ve slabém scenáři funguje jenom několik nostalgických momentů (zejména v 1.díle), režie je žalostná, někdy fakt bolely oči na to koukat, chvílema to působilo jako parodie, chvílema to svojí toporností mělo atmosféru komoušských brněnských televizních pohádek, do kterých produkce nalila hodně peněz do průměrných triků a dražších kulis. Deborah Chow je možná sebejistá ve vztahových dramatech, ale na budování odkazu slavné frančízy nemá ani omylem. Na co Myšák v případě Star Wars šáhl pařátem, to pohnojil, vyjma vypravěčsky odvážných ´The Last Jedi´a ´Rogue One´, které byly řemeslně suverénní a měly koule pojmout slavnou ságu jiným pohledem. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem po návratu z dovče mrknul na poslední díl, po prvních dílech jsem byl mírně zklamán, pak mi to ale začalo dávat trošku smysl, přeci jen, když člověk žije tak dlouho v ústraní, nepoužívá sílu a sžírá ho, že zabil svého přítele a poslední díl je velkolepé finále se vším všudy...Obi v podání Ewana je moje nejoblíbenější filmová SW postava, Ewan je neskutečný pantáta. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Som dosť prekvapený, že Obi-Wan Kenobi pôsobí vizuálne o dosť lacnejšie ako The Mandalorian. Zároveň som dosť sklamaný, že sa v jeho prípade nikto nedokázal poučiť a naservírovali nám tie najväčšie, najčastejšie klišé Star Wars nudy. Vrcholom bola posledná epizóda, kde to bola vyložene nechcená paródia plná neexistujúcich emócií. Mať najväčší ťahák celého vesmíru menom Darth Vader a tváriť sa, že najväčším zloduchom je nejaká Reva? Samotný Obi-Wan je bohužiaľ ako alkoholik, ktorý sa bojí každej flašky alkoholu. Príbeh veľká sázka na istotu, bez silných momentov, či zaujímavých nových postáv. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • V seriálu si menší roli zahrál baskytarista kapely Red Hot Chili Peppers Michael Balzary (Flea). Zároveň režisérka tohoto seriálu (Deborah Chow) režírovala jeden z klipů kapely Red Hot Chili Peppers, a to Black Summer (2022). (LUKICKK)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama