Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (464)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby z těch šesti dílů byl jeden pořádný film, kde se Obi Wan sejde s Darth Vaderem (což od toho nikdo vlastně ani nic jiného nečekal), tak to bude stačit. Disney to ale nestačilo a tak ten příběh tvůrci natáhli na zbytečných šest hodin, kde Obi Wan dělá kromě onoho setkání i řadu naprosto jiných zbytečností. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Kolik fanservisu a easter eggů udělá z úplné kraviny dobrý seriál? To je rozhodně dobrá otázka a je můžu říct jen, že ne tolik, kolik ho nabízí tento. Disney vsadilo na to, že má McGregora s Christensenem a zbytek "nějak dopadne". No dopadl pěkně na nic. Ten scénář je hrozně, ale opravdu strašlivě pitomý. Celé je to hloupé, plné absurdních nelogičností a nesmyslů, dokonce ani nedokáží tvůrci udržet nějakou konzistentnost. Celé je to i ohromně podprůměrně zrežírované. Každý záběr je bez nápadu, zcela banální, obrazové vyprávění nulové, jedná se o naprosto sterilní práci rutinéra. Mando byl chvílemi vyloženě generátor screenshotů, tady by se jen těžko něco našlo. Deborah Chow si tímhle rozhodně žádné jméno nevybudovala, právě naopak. Hudební doprovod je na tom snad ještě hůř, dokonale mdlý a často i zcela chybí. Stejně tak choreografové soubojů jsou pěkní průměráci, jestli tam vůbec někdo takový byl, nedivil bych se kdyby ne. Kde jsou ti lidé, co pracovali na prequelech sakra? Ewan je super a svým charismatem to drží nad vodou a občasné fanouškovské pomrknutí donutí diváka udržet pozornost, ale jinak je to nejhorší SW seriál, když nebudeme počítat některé animované rychlokvašky. Boba Fett byl sice z půlky dokument o tuskenech se dvěma skvělými epizodami Mandaloriana, ale i to bylo lepší než tohle. Nebudu lhát, druhou sérii bych si dal, jen bych vyměnil všechny, co na tomhle dělali, a nechal pouze titulního hrdinu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Epizóda 3,5 - Obi-Wan Kenobi sa celkom vydarila. Hlavne keď to porovnám s tou tragédiou Mando a sfetovaný Bobík. Hneď je to iné, keď hlavný hrdina nieje uväznený v bandaske a je schopný na kameru prejaviť emócie. Naviac ho hrá schopný herec, ktorý má aj čo hrať. Celý seriál stojí na famóznej chémii medzi Obim a roztomilou malou Leiou. Hlavne v prvých dieloch jej roztomilosť dokonale vyvažuje jeho depresiu. Keby nebolo jej, tak by bol Obi, dokiaľ sa nezmátoril, neznesiteľný. Ale našťastie sa ich cesty pretnú dostatočne skoro. Okrem nich je tu pár ďalších zaujímavých postáv a pomrknutí na pôvodnú trilógiu, ktoré stretneme počas ich dobrodružstva. Či už podvodník Haja Estree alebo ďalšia prebehlíčka z imperiálnych radov Tala Durith. Takisto sa väčšinou vydarila aj technická stránka a miniséria ponúka niekoľko cool akčných scén. Menšou slabinou je prvý stret po rokoch Obiho a Dartha. Pôsobí to odfláknute jak scenáristicky, tak aj režijne to vyzerá ako príšerný fanfilm z youtube. Nelogických situácii a divných rozhodnutí postáv nad ktorými budete krútiť hlavou sa tu tiež nájde zbytočne veľa, ale atmosféra a celkové vyústenie to zachraňuje. Takže jediný fakt veľký problém som mal s postavou inkvizítorky Revy. Síce to nebola zle napísaná postava, ale bola katastrofálne zahraná. Tá herečka mala celý čas jeden jediný znudený výraz. Pritom jej postava si prešla najväčším vývojom v celej sérii. Potom nech sa nečuduje, že jej na internete slabšie povahy nadávajú. Dúfam, že ju už nikdy neuvidím, pretože som si prial, aby bola na scéne čo najmenej a dosť mi radosť zo seriálu kazila. Bez nej by som možno uvažoval aj o plnom počte. Takto je to "len" za 8/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hateři všech zemí vyližte si prdel a pokud se dotknu někoho ze svých oblíbenců tak sorry, ale když tu čtu ty některý blbosti tak se fakt bavím. Jasně tohle je svým způsobem hodně konzervativní sázka na jistotu. Nic převratnýho ani dechberoucího, ale svým pojetím je to jednoznačně nejblíž původní trilogii to musí vidět i slepej ignorant. McGregor si návrat do slavné role užívá plnými doušky a jeho souhra s malou Leiou je překvapivě funkční a vtipná. Jak se objevil poprvé Vader dostal jsem husinu, takže pod čtyři určitě ne.75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Parafrázujúc Horúce strely, nápad nakrútiť sólovku Obi-Wana Kenobiho (navyše odohrávajúcu sa po Epizóde III) je ako spať so svojou vlastnou sestrou - hoci je krásna a zvodná, sú z toho len uslintané deti a toto nikto nechce. Podobne ako ostatná produkcia Disney Star Wars (s výnimkou famóznej Epizódy 8) je Obi-Wan len povrchnou nostalgiou bez srdca, ktorá navyše v tomto televíznom šate vyzerá strašne lacno a je dramaturgicky kolosálne nezvládnutou. Odhliadnuc od toho, že niet príbehu na rozprávanie, strašne vidieť, že ide len o natiahnutý scenár na dvojhodinový film do cca štyroch hodín. Epizódy nemajú spád, je tam množstvo vaty (klimax končí v polovici poslednej časti) a postavy sú totálne nezaujímavé (po Jakeovi Lloydovi máme opäť v centre pozornosti otravné decko). Jediné, čo tu nakoniec ostáva ako tak funkčné, je veľká dávka nostalgie a fan servicu a občas náznak pekných kulís, ktoré ale pochovávajú mizerné efekty. Gratulujem Disneymu k totálnemu zinflačneniu značky Star Wars. Z pompéznej ságy, ktorej každý diel bol veľkou kultúrnou udalosťou a rozprával epické príbehy, ktoré lomcujú galaxiou, je treťotriedna výplň streamu, ktorá funguje len a len na nostalgii. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Jedi, která se snažila ochránit skupinku padawanů, když byl proveden rozkaz 66, byla Minas Velti (Ming Qiu). Jedijská mistryně, která se specializovala zejména na obranu se světelným mečem. (Veskoslav)
  • Velký inkviziotor považuje Obi-Wana (Ewan McGregor) za posledního žijícího člena Vysoké rady. V té době byl Yoda považován za mrtvého a nejvyšší odměna byla vypsána právě na Obi-Wana. Třetí přeživší člen, mistryně Shaak Ti (Tasia Valenza), byla zabita prvním Starkillerem. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama