Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Recenze (251)

Piri 

všechny recenze uživatele

No, keďže je to podľa predlohy a poznáme už dobré spracovania, nemôžem prehliadnuť základné prešľapy v postavách a v chronológii. Natočené je to dobre, Caviezel bola dobrá voľba, ale ostatní so svojím vzhľadom vyzneli skôr ako juniori (niečo ako Smallville). Je to umelé a bez šťavy, pripomína mi to telenovelu. Radšej mali dať fakt úplne iný názov a vymyslieť iné mená a nijak to nespájať s Dumasom - mohli natočiť voľné spracovanie. Jediné, čo bolo dobré, bol slovenský dabing, ale to bolo asi tak všetko. Len menšia drobnosť pre prekladateľov - pevnosť d'If sa číta IF, bez "d", to "d" je len člen, to je ako keby niekto čítal anglické "the/of the" ako súčasť mena. Neviem kde na to prišli, pritom predošlé preklady skorších adaptácií mali normálne "IF". ()

A. Murray 

všechny recenze uživatele

Film se schoduje s knížkou skoro jen v postavách. Autoři se jen inspirovaly se stejnojmennou knihou a ze závěru filmu udělali klasický americký brak. Naprosto chybí brilantnost pomsty hraběte Monte Crista. ()

Deywid 

všechny recenze uživatele

Neskutočne dlhé....neskutočne nudné...neskutočné blbé....Dumas sa točí v hrobe jak vrtuľa na vrtuľníku.... ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

V tv jsem zahlédl druhou polovinu filmu a poměrně s napětím sledoval až do konce. Přijde mi dobré zpracování. Jde o dobrodužnou literaturu a tedy pokud je filmové zpracování napínavé, je to jak má být. Myslím, že film byl plný různorodého napínavého děje a tak pokud bych dal průměr, který by odrážel zdejší hodnocení, měl bych neupřímné svědomí. Toto zpracování mě bavilo a napínalo. Líbilo. 7,5/10 ()

Koláč 

všechny recenze uživatele

Tahle verze neni zas tak spatna.... proste hollywood no... :-) v ten odpoledni cas, kdyz nemas co delat, tak si dej caj s rumem a uvidis, jak zabijes dve hodiny ... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Někdo tady v komentáři napsal něco v tom smyslu, že neví jestli se má zlobit, že film byl moc krátký nebo dlouhý. Vystihl to naprosto přesně. Mám stejný pocit. Že má námět obrovský potenciál, to víme všichni. Co je tedy na tomto snímku špatně? Výprava ne, je dostatečně pompézní a bohatá, hezky se na to kouká. Herci jsou také v pohodě, Caviezel je pro tuto roli jako stvořený, ostatní mu zdatně přizvukují. V trapu je opravdu stopáž, neb do 126 minut se prostě celý příběh v této podobě nacpat nedá. Začátek filmu se zdá zdlouhavý, nástup hraběte odflákly a aby alespoň trochu plynule navazoval děj dle posloupnost,i byly uměle vytvořeny hluchá místa, která dílo zkázy dokončila. Film měl obrovský potenciál strčit verzi z roku 1998 do kapsy, kdyby mu dali ještě jednou 126 minut a tudíž prostor na psychologické dokreslení postav a dobarvení jednotlivých scén.Takhle jsem to viděla na dvě*, tu třetí má za svůj výkon pan Hrábě Monte Cristo. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Doma vlastnim cely trojzvazkovy Dumasov roman, ktory mi ostal po dedkovi. Precital som ho asi trikrat. Nadherny pribeh, dokonala pomsta, neuveritelne zive postavy a ich pribehy. Citatelova mysel si moze len predstavovat tu velkolepost. Tato filmova adaptacia sa teda mojim predstavam skoro nepriblizila. Bieda. Neodporucam. ()

Lindushka 

všechny recenze uživatele

No konečne Monte Christo s happyendom a mohla som ísť spokojne spať s pocitom, že dobrá vec sa podarila, čistá láska zvíťazila. :))) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Když si člověk odmyslí, že se jedná o adaptaci Dumasova románu, musí říct, že to bylo pěkné. A přestože to trvalo víc jak dvě hodiny, vůbec mi to nepřišlo nějak dlouhé. Pravda, knihu i jiné adaptace jsem četla hodně dávno, takže až si příběh osvěžím, nejspíš se budu chytat za hlavu, jak mohli něco takového natočit.... ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Dumasovy knihy mne provázely celé mé dětství a Hrabě Monte Cristo z nich byla nejoblíbenější (se Třemi mušketýry jsem román také četl několikrát), proto bohužel pro filmové adaptace-slátaniny tohoto typu opravdu nemám pochopení (ostatně i většina filmů o třech mušketýrech stojí za starou belu, a to opět zejména americké snímky). Mrzí mne, že jsem zatím neměl možnost vidět Monte Crista z roku 1955 s Jeanem Maraisem. Ten má alespoň knize úměrnou stopáž (poznámka: v tomto mém srovnávacím hodnocení neberu v potaz seriálovou tvorbu, která má ovšem možnost absorbovat nepoměrně větší část děje předlohy, v čemž je oproti celovečerním filmům zejména v tomto případě ve výhodě)... ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Nedůstojné.Přitom díky obsazení a režisérovi jsem tomu filmu docela věřil.Ale takhle zprasenou klasiku jsem na filmovém plátně snad ještě neviděl. ()

rusty09 

všechny recenze uživatele

Nevim proč tu všichni srovnávate, že tenhle film je úplně jiný, než je kniha, Harry Potter je taky úplně jinak zfilmovanej než v knize, a přesto má každej díl víc než 70%. Zatim jsem viděl půlku a baví mě to hodně, takže si klidně vytrhněte hrtan, že to je jinak než v knize. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Popkornová verze jednoho z známějších příběhů Alexandra Dumase st. kterou rozhodně nevezmou v potaz fanoušci literární předlohy. Příběh je pro svoji volnost a nadhled značně poupraven, tudíž snímek předkládá dějství snad jen předlohou se inspirující, byť se zachováním všech postav. A tak tedy tvůrci jednoznačně vyprodukovali zcela ojedinělý zábavný dobrodružný film a to bez očekávané špetky romantismu, intrik a lstivosti. Ale nakonec, proč ne? Filmových verzí je už spousta a tak není od věci si s tím krapet pohrát. A tak se tento počin může zařadit ke snímkům ´Tři mušketýři´ z roku 1993 a ´Muž se železnou maskou´z roku 1998. ()

Reklama

Reklama