Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Hlavnými problémami tohto filmu sú jeho nedostatočne vyvinuté postavy a slabý scenár. Hoci sa pokúša zachytiť emocionálny a fyzický nátlak horolezcov, nedokáže náležito preniesť ich vnútorné konflikty na diváka. Postavy pôsobia nepresvedčivo, čo sťažuje empatiu zo strany diváka. Vizuálna stránka filmu, vrátane niektorých krásnych horských záberov, môže osloviť milovníkov prírody a horolezectva, avšak film nedokáže udržať konzistentnú kvalitu počas celej minutáže. 4/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nejak neviem prísť na to, ako sa mi táto snímka nikdy nedostala do rúk vo forme VHS kazety, ktoré som si vo videopožičovniach požičiaval mraky. Jedná sa o kvalitné dielo, ale dnešných náročných divákov už nemusí zaujať. V roku 1991 to muselo byť veľdielo. Prekvapivo tu nie je ani veľmi vidieť zelené plátno, na rozdiel od takého Vertical Limitu. Dvojici kamarátov fandíte a veríte im každú vetu. Film je dosť dojímavý a pre mňa i prekvapivý. Neviem či by bol film lepší, keby naozaj skončil tragicky. Každopádne zo záveru som mal dobrý pocit. Kto miluje hory a lezenie, tak toto je povinná jazda. (8.6.2022) ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Standartně natočený i zahraný thriller z prostředí velehor. Nejzajímavější na celém filmu je jen prostředí, v němž se převážná část děje odehrává, ale některé napínavé scény dokážou diváka skutečně "našponovat". Buď tak, že má skutečně napjaté nervy, nebo tak, že si říká "To snad nemyslíte vážně..." Některé záběry jsou totiž trošičku přitažené za vlasy... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Podarený snímok zo zaujímavého vrchárskeho prostredia. Výber hercov mohol byť iný a samotní herci ma tiež neprekvapili, ale ako štandard to beriem. Film príliš nenudí, naopak má skôr prostý, ale zaujímavý dej. Atmosféra a dramatizácia celkom ujde. Je to mierny nadpriemer a tunajšie hodnotenie to vystihuje. 65% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Horolezecká broromance, dvou různorodých přátel, kteří jedou dobýt himalájsou K2, ale trochu se to zdramatizuje. Mám rád horolezectví a těch filmů moc není s touto tematikou , takže tenhle film se počítá. Z tohoto filmu jsem si zapamatoval dvě silné věci: na začátku kaskadérské horolezectví na barák a závěrečná záchrana kámoše. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Franc Roddam po hlavních představitelích vyžadoval dobrou fyzičku, jelikož i pouhých pár kroků ve vysoké nadmořské výšce je vyčerpávajících. (cheyene)
  • Hans Zimmer není uveden v titulcích jako autor hudby k filmu, protože jeho hudba je použita pouze v evropské verzi. Místo nej v titulcích figuruje Chaz Jankel, který složil hudbu pro americkou verzi. (radik92)

Reklama

Reklama