Reklama

Reklama

Detektivní příběh o záhadné ženě, která s sebou nese smrtelnou kletbu. Rok1925. Slibný mladý advokát Arthur Kidd (Adrian Rawlins) cestuje do Crythin Giffordu, aby vyřídil záležitost náhle zesnulé Alice Drablowé.Ve vlaku potkává Sama Tooveyho (Bernard Hepton), který popisuje paní Drablowou jako samotářku. Příští den je Arthur na pohřbu paní Drablowé pouze jedním ze dvou truchlících - mimo postavy postávající opodál a celé zahalené v černém. Jeho otázky na danou osobu jsou místními zodpovídány velice vyhýbavě a s hrůzou v hlase. Pouze neobydlený dům po paní Drablowé může odhalit tajemství strachu, který dopadá na všechny, jež ženu v černém spatří. (HBO Europe)

(více)

Recenze (72)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak po celkovém potěšení z nedávného remaku jsem se pustil do této britské televizní klasiky a musím uznat, že jde o kvalitně odvedenou práci. I když se nic velkého na plátně nekoná a interiéry domu nejsou ani zdaleka tak využity, jako je tomu u remaku, jde pořád o slušnou duchařinu s velmi zajímavým závěrem. Z celého díla je cítit televize na sto honů, ale pořád je to veliký úspěch. Neumím si představit, že by něco takového mohlo vzniknout v Čechách. Tři a půl hvězdy za povedený, i když ne zcela využitý námět. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poctivá duchařská podívaná. Atmosféra přímo pekelná - močály, mlžné opary, staré venkovské sídlo, děsivý křik, přízrak dámy v černém... Dvakrát ve mně solidně zatrnulo, což už se mi stává velmi zřídka. Vůbec nevadí, že provedení filmu je opravdu viditelně televizní - tak jako tak je The Woman in Black duchařská špička.Horror movie of the year ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli bych hodnotil jinak, kdybych nejprve neviděl vizuálně orgasmické a působivě atmosférické nové zpracování z roku 2012. Tahle TV záležitost mě ale příliš nenadchla. Nejen proto, že mi hlavní hrdina neustále připomínal legračního pana Palina z Monty Pythonů, ale hlavně film postrádal potřebnou dávku pochmurnosti, tíživost a melancholie, kterýmižto ušlechtilými vlastnostmi tak bohatě oplýval jeho moderní následovník. Ale je fakt, že z přízraku vdovy v černém bych si ještě někdy ve dvanácti ustříkl do pyjama (tedy strachem, ne vzrušením). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Čistě televizně zpracovaná duchařinka, která neurazí a svým zajímavým prostředím docela zdrásá nervy. Vše funguje, jak má. Atmosféra běží, vyjma začátku, na plné obrátky a v jednom momentě jsem se vážně vyděsila, až mi srdce poskočilo a to se mi moc často u starších filmů už nestává. Je ale fakt, že se žena objevovala až v žalostně malé míře a být více strašidelných (vyvedených) scén, klidně bych ještě zvýšila. Závěr příjemně překvapil a dokud nedám remaku druhou šanci, je pro mě původní Žena v černém výrazně lepší snímek. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Když už jsem viděla novější adaptaci s Harrym Potterem Radcliffem, tak proč ne původní televizní film, kde opravdu vydařeně straší slečna Lemonová z Poirota (Pauline Moran).. Mladý právník v této verzi je opravdu jen pozorovatel, který přijel do opuštěného domu na blatech uspořádat listiny, a který od začátku slyší zvuky dávné nehody a vidí ženu v černém.. Hledá v minulosti, co se přihodilo, ale když se "strašení" stupňuje, vrací se do Londýna.. Pomůže mu to ale? Když to srovnám s loňským hitem, jehož houpající se křeslo mě vycukalo na nejvyšší míru, tak sice některé scény byly malinko k pousmání, ale zase jsem se párkrát lekla a uvažovala, jestli byl opravdu dobrý nápad mít rozsvícené jen dvě čajovky.. Na televizní produkci a ještě k tomu z konce osmdesátých let více než solidní a dokonce mě to přimělo k myšlence sehnat si předlohu Susan Hillové. ()

Zajímavosti (5)

  • Poprvé byl film vysílán na anglickém televizním kanále ITV na Štědrý večer roku 1989. (Chatterer)
  • Mezi knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. Například paní Kiddová (Clare Holman) se v knize původně jmenuje Kippsová. (Chatterer)
  • Herečka Fiona Walker, představitelka Madam Toovey, byla ženou režiséra Herberta Wise. (Chatterer)

Reklama

Reklama