Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1940, druhá světová válka. Do nově zřízeného nacistického koncentračního tábora Osvětim dorazí první transport s deportovanými vězni. Jedním z nich je Tadeusz "Teddy" Pietrzykowski, bývalý boxerský šampion z Varšavy. Dozorci ho donutí bojovat v ringu o život svůj i svých spoluvězňů. Každé další vítězství posiluje víru nešťastníků, že nacisté nejsou neporazitelní, ale osvětimští dozorci si všímají rostoucího odporu a vzdoru vězňů. Konfrontace s administrativou a odpovědnými osobami je nevyhnutelná. Životopisné drama Macieje Barczewského, natočené podle skutečných událostí, vypráví příběh jednoho z prvních zajatců koncentračního tábora Osvětim-Březinka, vězně č. 77. (HBO Europe)

(více)

Recenze (25)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Docela dobré válečné sportovní drama z koncentráku. Na druhou stranu, už jsem na toto téma viděl 2 filmy a to o něco lepší. Piotr Głowacki hraje boxera sice dobře, ale trošku mi vadilo, že film moc negradoval. Velké finále se tudíž nekonalo. Poláci toto téma točit umí, ale pro tentokrát, je to spíš lepší průměr na 3,5 hvězdy. Každopádně za kouknutí, to asi stojí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Aušvyc Rocky aneb notně zandrzénovaná jakože skutečná historka z mezilágrové ligy v rohování, plná miliónkrát omletých osvětimských klišé a patosu, o třiadvacetiletém anorektikovi, jehož hraje nesympatický čtyřicetiletý anorektik, který svými pěstmi už ve čtyřicátém málem osvobodil celý tábor, rozdával všem vězňům na potkání naději a kamióny vyboxovaného chleba. V podstatě hezky natočená mýdlooperní tryzna, jejíž povrchní, cedníkový scénář některé podstatné souvislosti místy prostě ignoruje podivnými skoky v ději někam do prdele, místy dělá z diváka debila, místy už chyběly jen víly. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TO UŽ NENÍ JEN TVŮJ BOJ. BOJUJEŠ ZA NÁS VŠECHNY…“   Taková – dalo by se říct pohádka o boxerovi v pruhovaným pyžamu, kterej měl naději, že by třeba nemusel Osvětim opustit komínem… Pohádka proto, že ten film nepřináší nic extra novýho. Prostě vypráví o dobru, zlu a seznamuje nás s osudem Tadeusze "Teddyho" Pietrzykowskiho. A přesto, že to dělá jednoduše, dobře se na to kouká. Ale jednou asi stačí.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Natrhl jsem náckovi prdel (boxem vole…).  ///  Thx za titule „Martina Bořilová“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polsko opět nezklamalo. Maciej Barczewski natočil parádní Debut, který zkombinoval dva atraktivní náměty do jednoho. Tedy historické válečné drama z Osvětimi a boxerské drama v netradičním prostředí a ono to funguje skvěle. Hlavní hrdina je bývalý boxerský šampión Waršavy, který je transportován do nově zřízeného nacistického koncentráčního tábora, kde si vyboxuje život. Velmi silný příběh, kde jsou dobře zachyceny hrůzy páchány na židech ( hromadný vstup do plynových komor, střílení v řadách, náckové jsou zde zobrazeni v té nejhrozivější a nehumánní formě) a když si jeden nácek ( boxer) všimne hlavního hrdiny, dá mu možnost boxovat se svými spoluvězni pro pobavení nácků. Souboje v ringu jsou slušně natočené, film má jen 90 minut, takže si drží dobré tempo, atmosféra ošklivého prostředí funguje velmi dobře a herecké výkony jsou skvělé taktéž, takže rozhodně povedená podívaná. Příběh 4/5. Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, zejména pokud je pravda, že je inspirován skutečností. Občas však z filmu trčí, jak jsou některé sekvence kvůli větší dramatičnosti přitahovány za vlasy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O boxovaní v koncentračnom tábore sú aj lepšie filmy, ale nebolo to najhoršie. Dôležité je to, že si film dokázal zachovať istú dávku emocionality a tragiky. A niektoré scény boli naozaj silné. Na druhú stranu sa to pomerne často utápalo v šedivom príbehu vedľajších postáv. Samotné boxovanie bolo tiež iba priemerné. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je to Schindlerov zoznam, ale má to čosi do seba. Koncentračné tábory v sebe skrývajú toľko nešťastných osudov, že tých filmov by sa dalo produkovať na každý deň jeden. Tento film mi pripomenul výpoveď jedného z preživších Osvienčimu, ktorý v dokumente Osvětim: nacisté a konečné řešení povedal: Jediné, čo sme si každý deň opakovali bolo: Musíš prežiť!" A niektorým sa to naozaj podarilo. Presne o tomto je tento film. O vôli prežiť. A chlapík mal našťastie určitý talent, ktorý mu dovolil si ten život vybojovať. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rocky z koncentráku. Po všech směrech standardní story o naději v těžkých časech. Tentokrát o boxu v nacistickém koncentráku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Maciej Barczewski reziruje konvencnim stylem se vsemi ocekavanymi klise z koncentracniho tabora. Ale pokud jste fanouskem boxerskych filmu, historickych dramat nebo skoro zapomenutych pribehu z 2.svetove valky, je to inspiracni cesto o lidskych sampionech v nejhorsich moznych okolnostech. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Filmu La vita è bella (1997) jsem kdysi z milosti udělil dvě hvězdičky, takže je budu muset pohodit i tomuto snímku. Na život v koncentračním táboře mají totiž obě záležitosti podobně zkreslený pohled a mě by moc zajímalo, jak by reagovali skuteční přeživší z nacistických lágrů. Zuřili by? Byli by znechuceni? Dokázali by se těm nejdebilnějším lapsům smát? Těžko říct. Jak vidno, film ve mně vyvolal řadu otázek, přesto musím říct, že zpracování tohoto skutečného příběhu za mnoho nestálo, protože sice přineslo mnoho sentimentu, velkých slov i myšlenek, ale ke ztvárnění skutečných událostí mělo hodně daleko. / Poučení: Práce sice osvobozuje, ale já jsem byl vždycky spíš línější. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu celkové podání osvětimského pekla, tak nemám problém. Bylo brutální a depresivní. Příběh sám je ale poněkud fádní. Prostě je to o vězni, který dotane šanci rozdat pár ran a zachovat si špetku důstojnosti. Nic proti tomu a rozhodně si nemyslím, že by se mělo na Pietrzykowskiho zapomenout. Jen si prostě nemyslím, že to je na film. Navíc představitel hlavního hrdiny na mě působil nemastně neslaně a bez špetky charisma. Za vidění to stojí, ale v kostce je to jen další z mnoha boxerských filmů, na které se brzy zapomene. 60% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Polski Rocky z Osvětimi. Docela poutavě natočeno, ale filmu chybí gradace a napětí. Každopádně za zkouknutí to stojí, obzvlášť pokud je to opravdu alespoň trochu dle skutečnosti. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mi obsahom pripomínal slovenský Boxer a smrť so Štefanom Kvietikom. Obsah teda možno nie je prekvapujúci, ale atmosféra filmu áno. Mňa, ako diváka, nesmierne dojíma väčšina príbehov z druhej svetovej vojny, o to viac, ak sa odohrávajú v koncentračnom tábore a obzvlášť, ak ide o príbehy, ktoré sa naozaj stali. Film ma hlboko zasiahol klasickými protikladmi – ľudskosťou a túžbou žiť, utrpením a hrôzou (už len žiť v blízkosti plynových komôr) a na druhej strane nadradenosťou a hraním sa na Pánov sveta v podaní nemeckých strážcov. Viem, že to nemožno vnímať úplne čierno-bielo, na oboch stranách boli výnimky. Ale vždy skončím s otázkou – ako sme sa mohli takto zvlčiť? ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Je to taková cesta do hlubin boxerovy duše v těch nejhorších možnejch podmínkách. Piotr Głowacki v hlavní roli výbornej, ta beznaděj a zoufalství mu čišela z tváře a emoce uměl dobře přenést i na diváka. Příběh není komplikovanej, zato inspirativní určitě je. Poláci potěšili za 75%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ach, neverím tým poliakom ani nos medzi očami. Robia z tých nemcov úplných a neschopných debilov. A to sa vôbec nebudeme baviť o filmových, logických a dejových chybách. Ked sa to už rozbehne, príde gap so smutnou hudbou a môžeme napätie budovať odznova. Videl som už lepšie športové a táborové filmy. Slabučičké 3 z 5 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Byla jen otázka času, než někdo příběh “Teddyho” hodí na obrazovku. V těchto případech je ale vždy  e hvězdách jak moc se do příběhu vloží “umění a fantazie” scenáristy. V tomto případě bohužel zaúřadovala fest. Skutečný příběh (viz Wikipedie) nabízí luxusní příběh (přece jen pobyl v koncentácich několik let) s hromadou napínavých situací (př. pokus o atentát na velitele tábora). Tady se ale bohužel hraje na dlouhé záběry, zbytečné konverzace a dojemnou hudbu. Souboj s “Hammerslagem” (jako vrchol filmu) je doslova groteska. Naprosto zbytečně a hloupě vystavěná. S ohledem právě na kontrast s realitou jsem dokonce zvažoval podprůměr. Proti skutečnému životu Teddyho byla tohle “otřepaná nuda”. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Keď som po filme pozrel, čo má režisér Maciej Barczewski za sebov, bol som veľmi veľmi prekvapený. On totiž nemá za sebov vôbec nič! Keď som si zrekapituloval čo som práve videl, napadlo ma jediné - že tomu sa teda hovorí talent. Viac k tomu ani nemám čo dodať a vytknúť už vôbec nie, film je na životopisnú drámu natočený fakt viac než dobre. 73%. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Skvělé válečné drama z prostředí koncentračního tábora. Na úvod je nutno říct, že se to od skutečnosti liší a tuna věcí zde není vůbec zaznamenána. Jeho účast v armádě, pobyt ve Francii, nebo třeba ta největší zajímavost, že byl členem ZOW odbojové organizace Witolda Pileckeho. Pokud člověk všechno tohle pomine, rozhodně se nudit nebude. Příběh ukazuje počátky Osvětimi, kdy jej samotní vězni pomáhali budovat, ale už tenkrát zaživali ty největší strasti a útrapy každodenního života a snažili se přeží za každou cenu. Vězeň ''Teddy'' nachází menší vykoupení díky toho, v čem je v táboře nejlepší a tím je box. Můj pocit byl však takový, že box tady přeci jen možná hraje druhé housle a řežisér se snaží nastínit hrůzy táborového života, což je však jedině dobře. Popravy, transporty lidí, zkažený charakter kápů, kteří byli mnohdy ještě horší než samotní SSáci atd. Těchto věcí si cením nejvíce. Závěreřný fight už je sice takovej Hollywood, ale není to nic, co by celkovému dojmu nějak ublížilo. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ulalalala,tak Poliaci opat boduju na celej ciare a to doslovne,drsna,kruta a nekompromisna zivotopisna drama podla skutocnych udalosti z obdobia druhej svetovej vojny odohravajuca sa v neslavne-slavnom Osviencime,v ktorom je aj byvaly boxersky sampion z Varsavy,ktory bojuje nielen o svoj zivot,ale i druhych,tvorcom filmu sa podarilo vynikajuco natocit hrozy koncentracneho tabora,ale aj silu a volu cloveka prezit,samozrejmostou su aj skvele herecke vykony ci pribeh,klobuk dole pred Polskom,take mnozstvo kvalitnych zalezitosti sa len v maloktorej krajine nakruca...:-) ()

Reklama

Reklama