Reklama

Reklama

JFK

Trailer 1
USA / Francie, 1991, 189 min (Director's Cut: 206 min, Alternativní 181 min)

Režie:

Oliver Stone

Hudba:

John Williams

Hrají:

Kevin Costner, Kevin Bacon, Tommy Lee Jones, Laurie Metcalf, Gary Oldman, John Larroquette, Beata Poźniak Daniels, Michael Rooker, Ron Rifkin (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na Johna Fitzgeralda Kennedyho, 35. prezidenta Spojených států amerických, byl spáchán atentát v pátek 22. listopadu 1963. Smrt populárního, charizmatického politika vyvolala celosvětový ohlas. V USA její vyšetřování vyvolávají rozdílné reakce. Newyorský státní zástupce Jim Garrison od počátku odmítá oficiální verzi o atentátu, která vraždu označila za akt jedince. Domnívá se, že střelec Lee Harvey Oswald byl pouze nastrčenou figurkou. Společně s týmem spolupracovníků Garrison zkoumá dostupné obrazové záznamy dallaského atentátu a prověřuje také teorii o více střelcích... Film natočil americký režisér Oliver Stone (nar. 1946), jenž se proslavil zejména volnou trilogií o vietnamské válce Četa, Narozen 4. července a Nebe a země. Kromě toho zaujal například hudebními snímky Evita a The Doors či historickým velkofilmem Alexander Veliký (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (596)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov trvajúcich tri a pol hodiny pri ktorých som od začiatku až do konca nemihol "brvou". Film s veľkým "F", ktorý by mal vzhliadnuť nejeden "rožkom opitý" Američan žijúci s ružovými okuliarmi na očiach. Snáď sa dožijeme roku 2029 a záznamy verejnosti zverené ozrejmia fakty a skutočnosti tohoto obludného činu. Nie len kvôli Amerike a jeho ľudu, ale aby si celý svet zase raz aspoň na chvíľu uvedomil čoho je jedna prehnitá krajina z poza oceánu, hviezdami vlajkou posiata, schopná napáchať, kvôli peniazom a mocou s tým súvisiacou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone ve formě a se skvělými herci v rukávě. JFK je filmem odsuzujícím Ameriku a její postupy při atentátu na jejího prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Nikdo pořádně neví jak to všechno bylo a Oliver Stone pravděpodobně vzal tu nejrealističtější a přitom zajímavou variantu do které obsadil úžasné herce do všech důležitých rolí. Klíčovým se stal Kevin Costner, který vystupuje charismaticky a ničeho se nebojí. Ostatní jako Kevin Bacon, Tommy L. Jones, Gary Oldman, Ron Rifkin a třeba ještě Vincent D´Onofrio. Neskutečně dlouhý film, který se v druhé polovině snad věnuje už pouze soudnímu dramatu, kdy jeden muž tvrdí celé americe, že není možné to co tvrdí ostatní. Je to těžký boj člověka za spravedlnost proti všem, kteří se snaží utajit co potřebují. Jedna ryba proti proudu neobrátí proud. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone natáčí filmy, které hýbou světem. Je o událostech, které hýbou námi. Udělá nám obraz, jak to bylo a jak to je. Ani se nedivím, že se vrhnul na film Comandate s Fidelem Castrem. Snažil se být co nejvíc realisický a to dokázal skutečnýma záběry, které se ve filmu vyskytli, včetně Zapruderova snímku. A jak Costner rozebírá magickou kulku, jsem viděl přesně hodinovej dokument o téhle magické kulce s rozborem, tak jak má být. Šlo mi o ten zbytek, který jsem si do poslední minuty vychutnával a potom jsem se divil, že je pozdě večer. Člověk nemusí litovat toho, že obětoval tak dlouhej čas svého života tomuto filmu a mohl se v klidu dívát na JFK. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hlavní podezřelý z atentátu na Kennedyho? Oliver Stone!:-) O daném incidentu jsem toho nic moc nevěděl, o prohnilosti americké vlády jsem nikdy nepochyboval, a přesto mě dokázal film strhnout a oslovit do takové míry, že na rok 2029 a odhalení všech informací ze strany CIA bych se i upřímně těšil, kdybych v té době současně nebyl zase o patnáct let starší a plešatější. Každopádně Stone mi touto podívanou nejen opět potvrdil, že je to režisérská extratřída, která nemá problém ani se třemi hodinami plnými dialogů, ale svým útočným projevem mi vložil do hlavy poměrně jasný názor na americkou demokracii, definovanou výhradně zlomyslností mocných (a teplých:-)) a vidinou vlastního prospěchu. A mezi tenhle "sajrajt" dokonale zapadl zodpovědný manžel a urputný detektiv Kevin Costner, úlisný padouch Gary Oldman, na muže orientovaný Tommy Lee Jones i obvyklý podezřelý Joe Pesci, jejichž skvělé výkony jen dotvářejí obdivuhodnost a historickou hodnotu JFK. 95% ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za každý film, ve kterém se mohu dozvědět něco nového a zajímavého. Každý ví, že existoval americký prezident jménem Kennedy, a že byl zastřelen. Někdo si pamatuje i to, že se to stalo v Dallasu. Jen pár lidí slyšelo o tom, že se mluví i o dalším možném střelci na travnatém pahorku. A to je podle mě vše co se o tomto atentátu všeobecně ví. Kostner zde rozplétá klubko důkazů a dohadů, jak se vše pravděpodobně událo a o tom, že peníze a moc budou nejspíš na světě vždy znamenat víc, než mír a lidské zdraví. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (41)

  • Zbraň Carcano, ktorá bola použitá Lee Harveym Oswaldom na atentát, sa v Taliansku nazýva "humánna zbraň", pretože je takmer nemožné s ňou niečo trafiť. (MDesign)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Die Teenage Mutant Ninja Smith

Die Teenage Mutant Ninja Smith

19.01.2007

Dovolím si navázat na svou vůbec první novinku a doplnit informace z ní. Opětovně půjde o nějakou tu drobnou informaci o novém projektu Tarantina a Rodrigueze s názvem Grind House a o Kevina Smithe,… (více)

Reklama

Reklama