Reklama

Reklama

Takoví normální zabijáci

  • USA Natural Born Killers (více)
Trailer 2
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternativní 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Woody Harrelson a Juliette Lewisová jsou dva mladí sérioví vrazi, kteří se stali miláčky bulváru díky senzacechtivým médiím v čele s Robertem Downeym Jr. Tisk informuje o vražedném řádění manželů, které si vyžádalo 52 životů... Režisér Oliver Stone namířil příběh milenecké dvojice amorálních zabijáků, kteří milují vraždění stejně jako jeden druhého, proti soudobé pop-kultuře, fascinované jakýmkoliv projevem zla. Autorem námětu tohoto kriminální dramatu je Quentin Tarantino. Inspirací pro brilantně šokující snímek Takoví normální zabijáci byla divácká obliba reportáží a rozhovorů s masovými vrahy, z nichž se působením televizního média staly slavné a někdy i oblíbené osobnosti. V tomto prostředí paradoxně sláva podněcuje touhu po krvi, bulvární novináři stoupají stále výš a celému národu připadají vraždy zábavné. Zatímco Tarantino ve svých vlastních filmech tyto jevy rád provokativně paroduje, Stone se pokouší o krutě angažovanou a zároveň atraktivní výpověď o iracionalitě násilí v moderním světě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (634)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film je srovnáván s Tarantinovkami, ať již po právu či nespravedlivě. Skutečnost je taková, že otcem podobných filmových zpracování je právě slovutný Quentin, který na tomto charakteristickém stylu umění postavil kariéru. A tak je logické, že když se o něco podobného rozhodne uhlazený Oliver Stone, vyslouží si srovnávání ve velkém. A jakpak by takové srovnání mohlo dopadnout, že? On je to vcelku dobrý pokus, tento zabijácký příběh lásky, ale záhadou mi trochu zůstává, o co že to ten pokus vlastně je. O sdělení světu, že superstar může být i zločinec? Inu, dobrá. Mně však již k tomuto poznání stačili pánové Zodiac, Hannibal, Al Capone, Kájínek a další... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

To byla megaprdel. Ňák sem se furt gebil a mega mě to bavilo. Vizuálně je to fakt úchylný něco tak zběsilýho (furt tam něco bliká měněj se barvy a kamera to zabírá z meganemožnejch úhlů) se moc vidět nedá, napadá mě snad jen "Domino." Oliver Stone je fakt geniální režisér (natočit domov Mallory jako blbej sitcom je fakt hustej nápad). Herecký výkony jsou super Woody Harrelson je hypersympatickej a Juliette Lewis je sice koště, ale hrát umí famózně. Tom Sizemore byl taky úchyl (ostatně jako všichni) Nejlepší byl, ale Tommy Lee Jones, vždy když byl na scéně tak sem se ultragebil. Fakt super film. Sice má pár trochu slabších míst, jak je u Stonea zvykem (snad jen U-turn je celoplošně dokonalej), ale těch je málo a jinak je to fakt nářez. Ještě k tomu všude zmiňovanému násilí, ano je tam, ale zase nečekejte nějaký gore efekty, kamera totiž vždy tak trochu nenápadně popojede jinam (viz. Tommy Lee Jones a jeho hlava) P.S. jak tady tak čtu komentáře, tak si lidi myslej že to bylo braný vážně nebo tak. No tak já to bral nejvíc jako oddechovku z prdele a fakt megasem se pobavil. Takže proč filosofovat? ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Vážím si Stoneho PLATOONU, ale tohle mi nesedlo (ani po druhém zhlédnutí). Úvodní titulky i záběry noir jsou skvělé. Všechny ostatní složky jsou nekorunovaná vykrádačská slátanina bez většího významu. Nikam nesměřující přílišné násilí (nemá takový význam jako u Tarantina). Špatný odraz road-movie Pravdivé romance zběsilého střihu. Prázdný děj, žádné emoce, napětí ani vzpomínkové záběry. Tommy Lee Jones nejlepší na place. Olivere, alespoň, kdybys ten scénář Tarantinovi ukradl, a ani jeho vyhlášený námět ti nepomůže. V tomhle žánru je Tarantino nedostižný a daleko, daleko lepší. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jako mládě jsem z toho byl nadšenej, protože Mickey a Mallory byli neskutečně cool bad motherfuckers, kteří do toho prostě šli. Jako lehce pseudointelektuálního puboše mě to pohoršovalo, protože hrdinové vraždí nevinné lidi a přitom to vypadají ještě rajcovně. No a jako dospělák oceňuji odvážnou satiru, odvážnou především v tom, že je pro mnoho lidí neviditelná. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Natural Born Killers... Hmmm... Jak ho ale do háje hodnotit??? Jako nadsázku? Jako projev člověka - v tomto případě scénaristy, co není úplně "normální" / Tarantino :-) / Režiséra? Herecké výkony? Hudbu? Nick Cave co by spoluautor hudby je zárukou totální depky vždy a všude.. Ať je to jak je to, tak mě ten film děsí a fascinuje zároveň... vím, že o to asi šlo... nadsázka, média,ale přeci........ O.Stone svým kvalitním režijním zpracováním vysloveně "brnká" a mám strach o labilní jedince... :-) Herecké výkony jsou exceletní, ale na to jsme už přeci od Pana Režiséra Stonea zvyklí.... :-) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (61)

  • Mickey a Mallory zabijí přesně 50 lidí. (don corleone)
  • Trent Reznor z Nine Inch Nails byl přítomný na zkušebním promítání filmu a líbil se mu tak moc, že se sám nabídnul Stonovi, že by se chtěl podílet na soundtracku. Údajně viděl film 50krát po sobě, aby se dostal do té správné nálady pro mixování. (don corleone)
  • Veľkým inšpiračným zdrojom Olivera Stonea bol film Arthura Penna Bonnie a Clyde (1967). Obe snímky nespájajú len prvky žánrov lovestory a roadmovie, či téma sociálnej kritiky. Oliver Stone sa inšpiroval záverečnou scénou smrti, pri ktorej boli použité viaceré kamery snímajúce akciu z rôznych uhlov a rôznou rýchlosťou. Toto ojedinelé striedanie rýchlych a pomalých záberov je typickým výrazovým prvkom Takých normálnych zabijakov. (rudeboy)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama