Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Angličanka přijíždí na francouzský venkov, kde se právě chystají místní lovci na hon. Při náhodném setkání je znásilněna v rozbořené kapli bratry Danvillovými. Než stačí z místa odejít, vrací se násilník pro zapomenutou pušku. Mladá profesorka využije svou jedinou šanci a muže vážně postřelí. Starší z bratrů jí nabízí dohodu za mlčení. Protože na ni nepřistupuje, stává se z ní štvaná zvěř. (borsalino)

(více)

Recenze (50)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V rukách eurohororových mäsiarov, či amerických exploitation básnikov, by sa to vyvinulo v tvrdú žánrovku. Ale francúzsky režisér Serge Leroy pristupoval k takejto látke o dosť inteligentnejšie, ale o to viac neexplicitne. Takže ak radšej umeleckejší prístup, skúste toto. Ináč sa opäť vrhnite na I SPIT ON YOUR GRAVE. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

I v mé duši zanechal hluboký šrám, po pouhém jednom zhlédnutí před mnoha lety. Tento zoufale obyčejný, zváleným senem zaprášený příběh, ale jako řetěz omotaný kolem krku těžký film, při jehož finále jsem cítil, jak se i já propadám do bezedné bažiny... Do poslední chvíle jsem nevěřil tomu, že se zachovají jako zrůdy. Vždyť to byli všechno tak tuctoví a obyčejní lidé ze sousedství. Jako já. Nebo i vy... ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Námet ponúka rýchlu a drsnú jazdu zo sychravých lesov a močiarov a hoci ide o drsnú záležitosť, rozhodne nie rýchlu. Je to v podstate komorná dráma skupiny mužov, ktorí sa vydali na lov do lesa a mladej žene, ktorá sa ocitla na nesprávnom mieste. Hoci je scenár prehľadný, niektoré scény ( hlavne samotné vyvrcholenie ) je famózne. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Drsná syrová francouzská exploitations léta ... Jednoduchý příběh, který stojí zejména na skvěle zahraných postavách partičky myslivců a buranů z venkova - jak dnes nazýváme v hororech "rednecks" a samotném ději, který stojí na prosté myšlence dohonit a chytit či zastřelit mladou krásnou ženu, aby nevyzradila pravdu o neštěstí, které se během lovu stalo - znásilnění a následné postřelení jdnoho z buranů. Tíživá a syrová atmosféra, skvělé vykreslení jednotlivých postav, jejich vztahů, kdo s kým drží pohromadě a kdo je proti komu ... Samotný konec přidává v mém hodnocení pátou hvězdu, protože tohle jsem opravdu nečekal .... kamera, mlha, zapadající slunce a žena volající zesláblým hlasem v bažinách o pomoc, v povzdálí stojící nečinně několik postav ... to opravdu hrálo na nervy, stejně jako zjištění, že všichni zůčastnění honu byli stejní šmejdi jeden jako druhý ... Absolutní špička a zapomenutá klasika, kdysi prý uváděná v československých kinech. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vysvobození naruby a po francouzsku - komorní a levný, ale drsně syrový a fyzicky náročný snímek, který jde na věc ze zcela jiné perspektivy. Není primárně o oběti, ale o lovcích, o rozpadajících se morálních zásadách v situaci, kdy parta obyčejných lidí náhle čelí drtivému tlaku těžké kolektivní viny. Občas trochu nešikovně sestříhané, ale zase realisticky zahrané i napsané a završené posledními minutami, které patří jednoznačně do zlatého fondu nejen všech exploatations - během nich jednomu skutečně vyschne v ústech... ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama