Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film, kterej mě hned chytl. Hodně jsem srovnával se seriálovým předchůdcem z roku 1978 a všechno, co mu chybělo (a mu chybělo úplně všechno), najdete tady. Nevím, jak je to v celé další sérii, ale film má podle mě našlápnuto dobře. Na sci-fi mě moc neužije, ale tohle je fakt udělaný hezky. Tvůrcům nelze než poblahopřát. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Pilotní filmy bývají všelijaké, ale jejich základní úkoly jsou vždy stejné; uvést diváka do děje a přesvědčit ho, že navazující seriál bude stát za čas strávený jeho sledováním. V případě Battlestar Galactica nešlo na seriál navnadit už o moc víc. Inteligentní hardcore sci-fi, které má v podstatě jen dva nedostatky, pro které ale existují argumenty, jimiž se dají z velké části omluvit. 1) Možná trochu přepálená stopáž 180 minut už nezní tak přepáleně, když se na to dá dívat jako na dvoudílnou minisérii. 2) Nepříliš velkolepá vesmírná akce je v tomto žánru určitě důležitým nedostatkem, ale vyčítejte to filmu, jenž oproti klasickým blockbusterům vzniká za poměrně skromných podmínek televizní produkce a navíc je mimo to takřka dokonalý. 90% a doufám, že úroveň seriálu bude minimálně na stejné úrovni. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa, bitvy vesmírných lodí, vzpoura robotů, rodinné vztahy, láska, lidské hodnoty - to všechno nabalené na kostru regulérního nevyměklého válečného filmu. Osobně mě fascinuje seriálový svět Galactiky. Vesmírem se tu létá rychlostí světla, roboti jsou k nerozeznání od lidí, hrdinové ale používají spoustu věcí, které denně využíváme i my - telefonní sluchátko, lodičky, hrnky, doutníky. Žádné fasery, lodní štíty a herci s divně namaskovaným čelem. To všechno by ale bylo nanic, kdyby se scénáristům tak nepovedly hlavní postavy: charismatický admirál Adama (vynikající Edward Olmos s na poslech velmi příjemným - až trailerovým - chraplákem), starostlivá prezidentka Roslinová (to přetahování o moc mezi ní a Adamou se mi moc líbí), trochu moc sebestředný doktor Baltar (s tím úžasným maniakálním výrazem) a jeho cylonská blond přítelkyně. Na začátku filmu se vám postavy pletou, ale po třech hodinách, během kterých s nimi prožijete skoro vyhlazení lidstva, se z nich stanou vaši známí. A vy je chcete vidět příští týden v další čtyřicetiminutové chuťovce. Takhle přesně má pilotní film seriálu zapůsobit - jako měkká návyková droga. Proto dávám za pět. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Úvod k suveréně nejlepšímu sci-fi seriálu všech dob! Troufalé tvrzení, ale stojím si za ním, jelikož v podstatě jediné, co jsem z "první ligy" sci-fi seriálů neviděl je Babylon 5. Tudíž, pokud považujete za nejlepší právě ten, tak se Vám upřímně omlouvám za svou troufalost. Galactica je natolik jiná, že by pravděpodobně mohla konvenčního diváka i odradit. Přeci jen, nejsou tu žádné štíty, teleportace, paprskomety a "kýbly technoblábolů". Naproti tomu se zde hojně vyskytuje opravdová psychologie postav, otázka náboženství, společenského zřízení, zrada, zbytečně nepřeháněný patos a morální dilemata. Rozhodnutí, jež postavy musí činit nekončí vždy dobře a situaci v poslední chvíli nezachraňuje náhoda či "deus ex machina". Ještě zpátky k technice a jejímu fungování - musím souhlasit, že řešení pohybu Viperů volným vesmírem je tím nejelegantnějším a zároveň nejreálnějším, jaké se nám kdy dostalo. "Tak pravíme!" ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pilot poměrně slušně nalákal na seriál, i když chyba byla, že tohle začínám sledovat až po Stargate: Universe, která je doslova klonem BSG, takže mám určité obavy, aby se z toho seriálu nestala nehorázná nuda. Oproti SG-1 bych ale vyzdvihl parádní hudbu a všechny scény z vesmíru, které vypadají naprosto k uvěření a propracované do nejmenších detailů. Na druhou stranu mě nějak neberou postavy. Tricia Helfer kráska k pohledání, Katee Sackhoff z 24 a Jamie Bamber v pohodě ale to je vše a v porovnání s O'Neillem, Sheppardem, Pickardem a dalšími se se sympatiemi nemohou ani trochu rovnat. Váhám mezi 3 a 4*. Zvolím nižší hodnotu s tím, že radši přidám samotnému seriálu ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)
  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama