Reklama

Reklama

Con Air

  • USA Con Air (více)
Trailer

Průzkumník americké armády Cameron Poe si odseděl osm let za zabití opilce, jenž ohrožoval jeho těhotnou ženu. V den svého propuštění na svobodu se ocitne ve vězeňském letounu spolu se zločinci nejhrubšího zrna. Ti se pod vedením inteligentního, ale psychopatického vraha Cyruse pokusí o hromadný útěk. Cameron, považovaný ostatními trestanci za spojence, je jediným mužem v letadle, který může celé akci zabránit. Kromě nastolení spravedlnosti mu jde především o to, aby se po letech odloučení shledal se svou ženou a s dcerkou, kterou ještě nikdy neviděl. Cameronovi se podaří navázat spojení s policistou Larkinem, ale souboj s vyvrheli toho nejhrubšího zrna musí podstoupit jen on sám! (TV Nova)

(více)

Recenze (785)

Nechic 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, výborné zpracování. Konec filmu byl už takový zbytečný, ale průběh byla zajímavá akce. ()

revere 

všechny recenze uživatele

Občasné vtipné hlášky naznačují, že tvůrci nemysleli všechno, co točili, smrtelně vážně. A to mne s někdy lehce přihlouplým dějem v podstatě smiřuje. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek akčních filmů, ale tenhle film mne doslova přibil do židle a udržel mne v napětí až do poslední vteřiny... Veselí v ulicích Las Vegas bylo podle mne dost přitažené za vlasy, ale jinak jsem se skvěle bavil. Jen mi pořád nejde z hlavy šílený Garland Greene a panenka... Edit 28.6.2017 - Takže po druhém shlédnutí se mi ten konec v ulicích Las Vegas zdá ještě pitomější než napoprvé. Ale i tak se mi film moc líbil a asi jsem se koukal pozorněji, protože už jsem to s tou panenkou pochopil :-D A hvězdičku neuberu.... sice bych filmu dal asi 4*, ale Nicolas Cage a hlavně Monica Potter tu jednu hvězdičku přidávají. ()

mimianonymka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to jevilo jako skvělý akční film. Zajímavá zápletka a herecké výkony. Jak se film postupně přehoupl přes polovinu, začala se kvalita rapidně zhoršovat. Vypadalo to, jako by tvůrci úplně zapomněli na jednoduché zákony fyziky. Například je nemožné, aby tento typ vrtulníku dohnal letadlo (tak rychle prostě neletí), aby auto letící za letadlem bylo tak dokonale vyvážené aby letělo rovně či aby letadlo s uraženou půlkou jednoho křídlo bylo schopné přistát. Díky tomu nejsem ochotná dát vyšší známku jež je jedna hvězda. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage s hárem se řadí mezi top pro mě odpornejch chlapů ...(skupina obsahuje takový samečky jako super voňavej Pavel Wolf nebo M. Frankie Š. s nechutným přívěskem v rozhalence, kterou vábí děvčata mladší nežli jeho dcery či KSZ s ponožkama do půl lýtek smyslně poseveromoravsku tokající "možu ti to zrobit?" #jdublejt) ... a v téhle náladě jsem se držela celej film... držela zuby nehty, abych se vůbec dodívala. Je to prostě jeden z těch filmů, co by táta rád v neděli po obědě pustil, ale moc dobře ví, že by u mě nepochodil. Skvělý Malkovich, jinak filmový kýč jak bič žánru, který zrovna nemusím. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Velmi akční, místy humorné, ale jedna hvězda dolů za ten přeslazený a přeamerikanizovaný konec i za hledání inzulínu uprostřed bitvy. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nebudem to porovnávať so Skalou, pretože okrem Cagea tie dva filmy nemajú vlastne vôbec nič spoločné. Con Air je iný, samozrejme, je to dobrý akčný film s parádnou plejádou hercov na palube. Malkovich ako chladnokrvný bastard, ktorý si robí čo chce, je vynikajúci, Cusack zachraňuje situáciu na zemi, Cage zasa vo vzduchu. Užíval som si to. Fajn hudba, nápad, prevedenie, akcia, hlášky, koniec. Spokojnosť. ()

fricek12 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč mi tu CSFD neustále maže komentář, takže ještě jednou: Mikoláš Klícka ala William Wallace tentokráte pro záchranu malého černouška obětuje celé letadlo a půlku kasina v Las Vegas. Nechybí ani vybuchující mopedy a pískající silvestrovské prskavky, prostě akčňák z devadesátek, jak má být. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Super akční film, který má určitě něco do sebe... jak námětem, tak určitě herecky, zejména díky Nicolasovi... Nicméně občas mně to tedy přišlo přitažené za vlasy až moc :)... Zvlášť v závěru... 70% ()

FiVe 

všechny recenze uživatele

Když pominu nesmyslné odsouzení za sebeobranu a dementního právníka co ho poslal do p***, tak je to jeden z mála dobrej filmů pana Coppoly. John M. je geniální bastard. Jen nesmíte příliš domýšlet možnou realitu (autenticitu) děje. Jako  třeba armádní Cobry pro DEA, závěrečnou honičku, kdy před tuctem fízlů ukradnou hasič truck a následně John a Nicolas šlohnou dva fízl harleye etc. Jinak je to stará dobrá akčňárna z konce 90 let, která neurazí. ()

zeleznak 

všechny recenze uživatele

Scenar a nektere dialogy jsou usmevne, ale byt tam musi, to se hokt neda nic delat. Jinak NC hlavne diky skvelemu dabingu se neztrapnil, zbytek je jasny palec nahoru. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele

V dětství můj oblíbený film. V dospělosti to platí také. Sexy Nicolas Cage, tak akorát romantiky, vtipné, a samozřejmě také velmi akční. Tenhle biják má vše, co od akčního filmu očekávám. Skvělý výběr herců. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Super film plný kvalitních scén, vtipných situací, hlášek, přestřelek a děje... Prostě kvalitní akční film ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Ve své době skvělý film se spoustou tehdejších hvězd. Sám jsem ho kolem roku 2000 viděl nesčetněkrát. Od té doby jsem si tento kousek pustil vždy tak jednou za pět let. Ale dnes už je to opravdu hloupé až naivní a ani ten vizuál zkrátka do dnešních časů nezestárl moc obstojně. Dalo by se říci "je to barevné a hábe se to". ()

Související novinky

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

28.07.2011

Hráli spolu v Con Air. A opět budou stát proti sobě, ale namísto popcornové akce je čeká krvavý thriller inspirovaný skutečnými událostmi. John Cusack si ve filmu The Frozen Ground zahraje jednoho z… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Reklama

Reklama