Reklama

Reklama

Boží mlýny

(seriál)
  • Slovensko Božie mlyny
Česko, 2021, 5 h 33 min (Minutáž: 54–58 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Matěj Kroupa

Hrají:

Martin Myšička, Vincent Navrátil, Eliška Křenková, Robert Nebřenský, Jiří Lábus, Josef Prouza, Petr Prokop, Matěj Ruppert, Jiří Maryško, Jiří Bábek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál v režii Jana Hřebejka kombinuje thriller s tradicí české kriminální komedie. Váhy v rukou Spravedlnosti jsou někdy natolik zatíženy korupcí, že viník odejde od soudu bez trestu. Děj scenáristů Janka Kroupy a Jana Drbohlava přivádí na scénu partu mstitelů, kteří postrčí kola pomyslných božích mlýnů dopředu. Vždyť jak se zpívá ve známém spirituálu: „Chtěl bych aspoň na chvíli být mlynářem!“ Pokud nejde usvědčit vrahy, podvodníky a násilníky z činu, který spáchali, co jim nastražit past? Nachytat je na jiné jejich slabosti: na jejich pocit nadřazenosti, beztrestnosti, nepostižitelnosti, na jejich chamtivost a ochotu zkoušet stejné špinavé triky zas a znovu. Kriminální zápletky jsou kořeněny humorem a nadsázkou. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Wally 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu jsem byl nadšený, protože závěrečné rozuzlení jsem nečekal a hodně mne to pobavilo. U dalších dílů už člověk tušil a tak to nadšení nebylo tak velké, ale spokojenost byla. Nepovedl se poslední dvoudíl, který mi tam nějak neseděl... Herecký to bylo super - M. Myšička, E. Křenová, R. Nebřenský a i pro mne překvapivě protekční dítě V. Navrátil zahráli své role skvěle. Seriál sráží neskutečně nekvalitní a nevyvážený zvuk...za to by měl někdo dostat padáka... Jinak svěží vítr do seriálové tvorby! Pro mne lepší než Zločiny velké Prahy... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

U pár dílů by možná šlo uvažovat i o třetí hvězdičce, ale většinou to bylo prostě od základu nezvládnuté. Diskutabilní byl už samotný koncept, kdy jsou kriminálníci dostáváni za mříže pomocí jiných nelegálních praktik. Pak tu byl nezvládnutý mix kriminálky s komedií, který vedl k totální nevěrohodnosti (nejen) hlavních postav. Obsazení sice sympatické, herci se možná vyblbli s převleky, ale sledování výsledku stejně byla jen ztráta času. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Půjdeme tam a tam a uděláme to a to." A pak tam jdou a udělají to... Sorry, ale učí se ještě vůbec něco na filmové scénáristice? ...  Viděl jsem jeden a půl dílu, protože nemusím sníst celé vejce, abych poznal, že je zkažené. ... Bylo to utrpení. Scénáristicky, dramaturgicky, filmařsky... Nuda, šeď, pusto. Obávám se, že Hřebejk neumí natočit dramatickou scénu. Všechno to tak prázdně bublá do ztracena jako horký bahno, bez nějakého napětí, vzrušení nebo nedej bože jiskry. Větší dobrodužství je sledovat jak praskají bubliny na vařícím pudinku... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková malá televizní pohádka na dobrou noc pro dospělé. Martinovi Myšičkovi ta role sedla.  Líbil se mi v ní. Chvilkami mi připomínal Holmese. Asi to bylo těmi dýmkami. Je to sice hodně naivní, ale mně zajímalo, jak ty zločince vždycky dostanou a taky čím. Podobná organizace by se určitě šikla i v reálném světě. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Nemám rád polopatické vysvětlování (kamerový detail na 5 vteřin), tady navíc umocněné i slovně tím, že to pro jistotu Fait svým kolegům (a pomalejším divákům) na konci epizod celý vysvětlí. Opravdu špatné scénáristicky a herecky slabší rutina. ___ Autor tohoto komentáře byl zproštěn obžaloby, protože dle §226b hodnocení pod 3 hvězdy není trestným činem. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (41)

  • Vila podnikatele Brauna (Jiří Lábus) patří molekulárnímu biologovi prof. RNDr. Pavlu Hozákovi a nachází se v obci Zdiměřice u Prahy. Autorem vily je architekt Stanislav Fiala. (sator)
  • Vila Mistra Ezechiela (Bořek Slezáček) se nachází na Černé hoře 2826/17 v Dejvicích. Navrhnul ji architekt Stanislav Fiala. (sator)
  • Text k ústřední písni „Mlýny“ napsal český zpěvák a kontrabasista folkové kapely Spirituál kvintet Dušan Vančura, který však 16. dubna 2020 náhle zemřel. Píseň je tak věnována jeho památce. (rublik05)

Reklama

Reklama