Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze (700)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mnohé postavy jsou vyloženě stupidní a bezduché, ale jako hospodská zábava to funguje. Skvělé herecké obsazení tomu určitě napomáhá, i když tupost postavy Broni Poloczka mě fakt štve. Ale v tomto seriálu vůbec tupost, násilí a kličky vítězí. Kéž bychom i dnes platili ceny, které v seriálové hospodě platí hosté. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/5 - takovy lehce nadprumerny bohuzel v prubehu tech 25 minut i v jednotlivych dilech nevyrovany cesky serial, ktery drzi nad vodou herecke kreace zucastnenych a jejich sporadicke ale NEBETYCNE hlasky. Kanyza a Narozny jsou bozi a zbytek tech vypitku jim znamenite sekunduje. Skoro bych rekl, ze je to obraz novodobeho ceskeho naroda jako takoveho. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jediný český seriál, který mě chytnul už od plen. Dialogy, postavy a jejich charaktery jsou tak skutečné, že to je jak kdyby jste tam snima opravdu seděli. Nejoblíbenější postava bez váhání kuchař Kachna. Zkouknul jsem všechny díly na YTb po dlouhé době znova a nestalo se že bych se nudil.Za mě nejlepší český serial. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Typické symptomy polistopadové společnosti v nestárnoucím pásmu zábavných hospodských epizodek, skvěle vypointovaných a skvěle sehraných plejádou vynikajících herců. Petr Nárožný je zřejmě nejlepším a nejvtipnějším výčepním v dějinách české seriálové tvorby. Strejc si léta platil kremaci, pak se utopil v moři.. a rodina nedostala nic... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Hospodu doceňuju více a více až v poslední době. Parta štamgastů se setkává pravidelně u svého stolu a řeší obyčejné starosti a neřesti. Extra oddychová blbina s dobře napsanými postavami, kterým lze věřit jejích kamarádskost. Nárožný hraje Duška jakoby se v hospodě narodil. Do naší hospůdky, vedou jen tři schůdky... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (150)

  • Postavu pana domácího Jonáše (Václav Knop) měl původně hrát Miroslav Donutil, ale nedohodl se na výši honoráře. (Fenk)
  • Při natáčení se používaly speciálně upravené půllitry, které měly uprostřed skleněnou výplň. Takže zatímco před kamerou vypadal půllitr jako plný piva, ve skutečnosti ho obsahoval jen třetinu. (NiaWolf)
  • Každá epizoda se natáčela dva dny. Točilo se v interiérech, které byly postaveny na Barrandově. (kapsomut)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama