Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem pořád na začátku první série, ale musim říct, že tenhle seriál se opravdu povedl. Sportovní drama z prostředí střední školy - to je něco pro mě. A tak sympatický herecký obsazení tomu dodává všechno, co by měl seriál mít. Prozatím dávám 95%. Vzhledem k tomu, že už to má celkově tolik dílů, tak je takový hodnocení opravdu předčasný. Uvidím, jak se to bude vyvíjet dál a případně něco dopíšu. ()

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vyplnil několik mých posledních týdnů, dnů a hodin... a nelituju ani jedné minuty. Seriál, s jehož hrdiny jsem toho "prožila" tolik, že mám pocit, jako bych je znala odjakživa. A v neposlední řadě seriál, díky kterému jsem si zamilovala basketbal jakožto skvělou podívanou plnou vysokých a svalnatých chlapů ;)) Škoda jen že s koncem 4. série šel celý One Tree Hill pomalu, ale jistě do kopru, a to co následovalo potom, už je víceméně neředěná nuda. / "Believe that dreams come true every day, because they do." ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje televizní žánr, ke kterému se pojí největší předsudky ohledně (ne)kvalit, je to jednoznačně teen drama. Mezi obvyklé výhrady patří nerealističnost vztahů i situací, strojenost dialogů, věk herců hrajících teenagery… No, proti tomu poslednímu ani Tunteet Pelissä neuspěje, ve zbytku ale směle převyšuje většinu konkurence, a to i navzdory tomu, že taktéž zastupuje žánr, který pro změnu nesnáším já (sportovní). Před nějakými sedmnácti lety proutník a hajzlík Dan Scott zhruba ve stejné době oplodnil dvě dívky, jednu opustil, u druhé zůstal. Dnes jsou jeho synové téměř na prahu dospělosti, z opuštěného Lucase vyrostl správný teen hrdina, z Nathana zlomyslný fracek. Bratrská rivalita (o post basketbalové star, o lásku otce, o nejsmutnější roztleskávačku světa Peyton) je jednoduše nejdůležitějším hnacím motorem děje, seriál nicméně zároveň stejně dobře zvládá veškeré nevyhnutelné romantické linky hlavních postav. Tou nejzajímavější pro mě paradoxně ovšem není ani jeden z bratrů, ani matky, ani otec, dokonce ani ona smutná roztleskávačka, nýbrž její BFF Brooke (skvělá Sophia Bush), správná mrška i holka do nepohody s úžasně sexy chraplákem, která drží seriál nad vodou i ve slabších chvilkách. Těch bohužel přijde hned několik, většinou kvůli až nesnesitelné otravnosti některých vedlejších postav (Jamie, Millie) nebo vyloženě zbytečným linkám (Mouth s09 anyone?). S Brooke, vynikající finálovou řadou, pohodovou muzikou a cool vizuálem navíc to ale i tak TP utáhne na solidní čtyři hvězdy. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Seriál jde rozdělit na tři etapy. 1.-4. Série jsou dějově i emočně nabité a OTH nechává všechny ostatní teen seriály daleko za sebou. Konec čtvrté série s sebou přináší i vhodný čas pro ukončení seriálu, CW se ale rozhodlo pokračovat. Děj v 5.-6. sérii se posune o čtyři roky vpřed, tempo zpomalý a hraje se spíše na nostalgickou strunu. Konec šesté série je ještě vhodnějším místem pro uzavření seriálu než tomu bylo na konci té čtvrté, CW rozhodlo: Jede se dál! 7.-8. série probíhá již bez účati ústředního páru a dalších známých vedlejších postav, což se ukáže být katastrofou pro celý seriál. Děj je plytký, patetický a především nudný, staré postavy ztrácí jiskru a nové jsou mdlé a nevýrazné (snad s vyjjímkou Alex Dupré). Z pětihvězdičkové záležitosti OTH odplulo do kalných vod průměru. Máme tu tedy další klasickou oběť nenažranosti amerických studií. 1.-4. Série 90%, 5.-6. Série 80%, 7. Série 60% 8. Série - sledování jsem raději po dvou dílech ukončil. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech 4 sérií se nebojím tvrdit, že jde v současné době o seriál na špičce svého žánru. U tématicky podobných záležitostí se totiž obvykle se zvyšujícím číslem série ztrácí počáteční atmosféra a pomalu docházejí nápady, nemluvě o jejich zpracování. Dovoluji si říct, že tohle není případ One Tree Hillu. Je to možná i dáno netradičním faktem, že zde jedna sezóna nepředstavuje jeden školní rok, ale jen polovinu. Takže čtyři série představují v tomhle případě předposlední a maturitní ročník našich hrdinů. Jako obvykle nelze nenalézt klišovitá témata podobná těm které už jsme viděli v jiných seriálech. Co ale dělá seriál skvělým je jejich zpracování. I když asi někdo namítne že může působit účelově (a má pravdu), tak v tomto případu jde o to nejlépe odvedné řemeslo. Setkáme se i s několika epizodami, které člověk z hlavy nedostane ani za několik let, a přesně takové díly povzvedají One Tree Hill z nadprůměru na vrchol žebřičku. Tvůrci se totiž nebáli a v seriálu zpracovali i velmi ožehavá témata, které pokud by byly zpracovány špatně tak by seriál prakticky odsoudily k jeho konci. Naštěstí se tak nestalo. Nevzpominám si snad na jedinou epizodu u které bych se nudil či která by byla víc nezajímavá. Na závěr bych ještě chtěl dodat, že One Tree Hill je nejen o basketbalu (tento sport u nás není tak populární jako v US takže můžeme jen doufat že se se seriálem setkáme dříve či později i na českých obrazovkách), ale především o vztazích, poznávání a dospívání. Pokud OTH odpustíme to že ve skutečném životě je všechno dohromady s čím se tu setkáme velmi nepravděpodobné (to ovšem není případ jen tohoto seriálu, pokud by autoři přistoupili k opačnému kroku, sledovali bychom zdlouhavé a nudné epizody, nebo by se naopak sotva vešli do jediné sezóny) odmění vás nečím nadprůměrným, kde se budete těšit na každou další minutu. 90% /// 1. série - 85%, 2. série - 90%, 3. série - 95%, 4. série - 90%, 5. série - 80%, 6. série - 85%, 7. série - 90% ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Peyton (Hilarie Burton), Brook (Sophia Bush) i Haley (Bethany Joy Lenz) pojmenovaly své seriálové děti svým příjmením, tedy Sawyer, Davis a James. (KucC)
  • Po třetí sérii se začal seriál vysílat pod hlavičkou televize CW namísto WB. To kvůli tomu, že došlo ke spojení společností WB a UPN a vytvořila se televizní společnost CW. (Redík)
  • Schwahn vytvořil legendární zeď plnou alb pro Peytoninu ložnici podle plakátů starých filmů, které viděl divadle. (Azuko)

Reklama

Reklama