Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Seriál jde rozdělit na tři etapy. 1.-4. Série jsou dějově i emočně nabité a OTH nechává všechny ostatní teen seriály daleko za sebou. Konec čtvrté série s sebou přináší i vhodný čas pro ukončení seriálu, CW se ale rozhodlo pokračovat. Děj v 5.-6. sérii se posune o čtyři roky vpřed, tempo zpomalý a hraje se spíše na nostalgickou strunu. Konec šesté série je ještě vhodnějším místem pro uzavření seriálu než tomu bylo na konci té čtvrté, CW rozhodlo: Jede se dál! 7.-8. série probíhá již bez účati ústředního páru a dalších známých vedlejších postav, což se ukáže být katastrofou pro celý seriál. Děj je plytký, patetický a především nudný, staré postavy ztrácí jiskru a nové jsou mdlé a nevýrazné (snad s vyjjímkou Alex Dupré). Z pětihvězdičkové záležitosti OTH odplulo do kalných vod průměru. Máme tu tedy další klasickou oběť nenažranosti amerických studií. 1.-4. Série 90%, 5.-6. Série 80%, 7. Série 60% 8. Série - sledování jsem raději po dvou dílech ukončil. ()

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vyplnil několik mých posledních týdnů, dnů a hodin... a nelituju ani jedné minuty. Seriál, s jehož hrdiny jsem toho "prožila" tolik, že mám pocit, jako bych je znala odjakživa. A v neposlední řadě seriál, díky kterému jsem si zamilovala basketbal jakožto skvělou podívanou plnou vysokých a svalnatých chlapů ;)) Škoda jen že s koncem 4. série šel celý One Tree Hill pomalu, ale jistě do kopru, a to co následovalo potom, už je víceméně neředěná nuda. / "Believe that dreams come true every day, because they do." ()

Reklama

beyli 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli se na OTH podívám, nakonec jsem se rozhodla dobře, protože přijít o takový úžasný seriál bych opravdu nechtěla. One Tree Hill je seriál, který vás chytne a už nepustí, je úžasní sledovat životy lidí, kteří mají své starosti i radosti, vidět, jak se rozvíjejí jejich vztahy, jak dospívají. Zpočátku to byl seriál o středoškolácích, kteří se skoro vůbec neznali, ale postupem času se z nich stali nerozluční přátelé na život a na smrt. Prožívali spolu lásku, ztrátu, úspěchy i zklamání. Seriál je výjimečný i díky postavám, epická láska Haley a Nathana, která nás provázela celým seriálem byla naprosto dokonalá. Všechno co spolu tito dva prožili a vždy zůstali spolu,nikdy je nic nerozdělilo, to je něco co se jen tak nevidí, myslím si, že každý by chtěl jednou poznat lásku, kterou měli Haley a Nathan. V OTH, jak to tak většinou bývá nechyběl ani milostný trojůhelník. Peyton/Lucas/Brooke. Dvě nejlepší kamarádky a kluk, kterého obě milují. Podle mě se k Lucasovi hodila víc Brooke. Ale zas Lucasovi a Peyton bylo předurčeno být spolu, byl to prostě osud. Byla škoda, že seriál opustili, ale zas jejich příběh zakončil naprosto úžasně 6. sérii. Jejich místo v seriálu hned zaplnili Quinn a Clay, kteří si také prožili svoje.... Nakonec i Brooke, která neměla nikdy moc štěstí v lásce našla svého prince. Julian byl pro ni jako stvořený, i když se to z počátku nezdálo. Samozřejmě měli své problémy, ale u něj bylo vidět, jak ji miluje. Brooke si po těch všech neúspěšných vztazích (Lucas, Felix, Owen) někoho takového zasloužila. OTH bych doporučila všem, protože takový jedinečný příběh se jen těžko hledá, určitě nebudete litovat. Prostě Always & forever ! ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje televizní žánr, ke kterému se pojí největší předsudky ohledně (ne)kvalit, je to jednoznačně teen drama. Mezi obvyklé výhrady patří nerealističnost vztahů i situací, strojenost dialogů, věk herců hrajících teenagery… No, proti tomu poslednímu ani Tunteet Pelissä neuspěje, ve zbytku ale směle převyšuje většinu konkurence, a to i navzdory tomu, že taktéž zastupuje žánr, který pro změnu nesnáším já (sportovní). Před nějakými sedmnácti lety proutník a hajzlík Dan Scott zhruba ve stejné době oplodnil dvě dívky, jednu opustil, u druhé zůstal. Dnes jsou jeho synové téměř na prahu dospělosti, z opuštěného Lucase vyrostl správný teen hrdina, z Nathana zlomyslný fracek. Bratrská rivalita (o post basketbalové star, o lásku otce, o nejsmutnější roztleskávačku světa Peyton) je jednoduše nejdůležitějším hnacím motorem děje, seriál nicméně zároveň stejně dobře zvládá veškeré nevyhnutelné romantické linky hlavních postav. Tou nejzajímavější pro mě paradoxně ovšem není ani jeden z bratrů, ani matky, ani otec, dokonce ani ona smutná roztleskávačka, nýbrž její BFF Brooke (skvělá Sophia Bush), správná mrška i holka do nepohody s úžasně sexy chraplákem, která drží seriál nad vodou i ve slabších chvilkách. Těch bohužel přijde hned několik, většinou kvůli až nesnesitelné otravnosti některých vedlejších postav (Jamie, Millie) nebo vyloženě zbytečným linkám (Mouth s09 anyone?). S Brooke, vynikající finálovou řadou, pohodovou muzikou a cool vizuálem navíc to ale i tak TP utáhne na solidní čtyři hvězdy. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi odporúčala kamarátka. Vraj je to niečo medzi Dawson's Creek a O.C. Áno, ale len čo sa žánru týka. Už po pár epizódach mi bolo jasné, že vo všetkom ostatnom ich OTH ďaleko predstíha. Nielen skvelou hudbou (okrem troch soundtrackov je skvelá aj skoro každá pesnička v dieloch), netradičným ale výborným remeselne zvládnutým spracovaním, povedzme si, dosť tradičných tém, a príjemnou atmosférou s prekvapivo hojným výskytom dosť dobrých fórkov. Okrem toho, že OTH je vo všetkých smeroch nadpriemer, má dve obrovské výhody oproti všetkým ostatným žánrovým súrodencom: hrá sa tu môj obľúbený šport basketbal a je obsadený skvelými a nesmierne sympatickými hercami (v prvej sérii som sa nevedela rozhodnúť, či je zlatší Lucas alebo Nathan, po štrvtej sérii som beznádejne platonicky zamilovaná do Nathana:-) ___ V súčasnosti beží už 8. séria, a preto by som rada upravila môj komentár - predchodzie vety patrili prvým 4 sériám. V piatej sérii sa tvorcovia dopustili veľmi riskantného, ale za to zaujímavého kroku a posunuli dej aj všetky postavy o 4 roky. V piatej a asi aj šiestej sérii im to ešte ako tak vychádzalo (i keď už to bol trochu iný seriál), ale siedma séria ma už fakt neberie. 1. diel 8. série vyzeral sľubne, ale po treťom musím uznať, že je to otrasný sobfest. S odchodom Lucasa a Peyton zomrel seriál. 1.-4. séria: 5*; 5.,6. séria: 4*; 7.,8. séria: 3* - a aj to len vďaka mojej citovej naviazanosti na zvyšných hrdinov. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Ani jedna z postav se neobjeví ve všech dílech seriálu. (Rosaviva)
  • Michael Jordan začínal hrát na hřišti, kde se štáb rozhodl točit zápasy Tree Hill Ravens. Mělo to dokázat, že legendy se vážně rodí v Tree Hill tělocvičně. (Azuko)

Reklama

Reklama