Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Superman definitivne zdegeneroval v trapny podfinancovany trash. Zapletka je imbecilna a plna logickych dier. Christopher Reeve cely cas vyzera, ze ho to nebavi. Vdaka nizkemu rozpoctu tentoraz za nic nestoja ani akcne sceny plne otrasnych zadnych projekcii a vybuchov evidentnych miniatur. Suboj so smiesnym Nuklearmanom je proste WTF. Jednu hviezdicku davam za miestami vtipneho Hackmana a sexy Mariel Hemingway. Zvysok je velka katastrofa. Vysledkom je zasluzeny prepadak, ktory na dlhy cas ukoncil Supermanovu púť v kinach. 1/10. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, dost velká slabota. První 2 díly jsou výborné a je to už klasika. Třetí jsem neviděl, takže nemohu soudit. Ale čtvrtý je dost podivný. Někam se podělo kouzlo z prvních dvou dílů. Triky mi připadají naprosto otřesné a horší než v prvních dílech, i když doba dost pokročila a mělo by to být naopak. Děj je takový podivný a celkově je to celé nějak špatně. Jediné, co stojí za zmínku je opět skvělý Gene Hackman jako Lex Luthor. Ta role u fakt sedí a dost jsem se pobavil, když byl zrovna na scéně. Ale jinak celkem zlé. Na druhou stranu mě to nedonutilo vypnout. Za to jedna hvězda, druhá za Lexe. Howgh! ()

Reklama

animario 

všechny recenze uživatele

První 2 díly byli v rámci možností fajn, ale tohle už je vážně přes čáru (kokainu). Ultrainfantilní děj příběhově srovnatelnej s prapůvodníma animáčema (Lex Luthor vezme spermamanův vlas, přidá kapku aspiku ze sámošky a černýho prášku, asi uhlí proti průjmu,vyšle ho na jaderný hlavici ke slunci a obratem se vrátí Nukleární muž? Haha,animovaný verzi někdy z šedesátek bych to odpustil a bavil se,ale tady fakt ne. Do toho všeho ošklivá Lois Laneová s orgasmem při každým setkání s opláštěncem a laciný mírový poslání. Kýč non plus ultra. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se prošel kolem televize, zachytil jsem čtvrtého Supermana a z povinnosti jsem se odhodlal dohnat tuhle svou mezeru ve vzdělání.. A je to fakt neskutečný blábol. Mě přišly slabé už ty první díly ale tohle je tak dementní, naivní a patetické, že mi málem vyskočily oči z důlku.... Nebrat! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k příletu vracejícího se Supermana jsem se rozhodl "doplnit si základní vzdělání" a shlédnul tohle. Takto by přesně vypadal můj oblíbený superhrdina bez toho, co mám na něm tak rád - potřebného sebeironického humoru a stylových triků, kdežto tyhle jsou OPRAVDU ŠPATNÉ. Patetické (i na Supermana!), blbé, primitivní, sebevykrádající. Prostě: Superman mluví v OSN a Lois Laneová při tom zamačkává slzu. Tohle mluví za všechno. PS ta Margot Kidder za ty čtyři roky od trojky ke čtyřce příšerně zestárla! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • V plánu byl další film o Supermanovi režírovaný Albertem Pyunem. Tomu zabránil neúspěch Supermana 4, bankrot The Cannon films v roce 1994 a fatální nehoda Christophera Reevea v květnu 1995. (kenny.h)
  • V počátcích produkce byl Christopher Reeve zvažován jako režisér celého filmu. Producenti ho však nepovažovali za natolik zkušeného, aby zvládl celý film, nechali ho však režírovat některé vedlejší scény. (kenny.h)
  • Reeve navrhl nukleární linku v reakci na globální hrozby a neúspěšné jednání Reagan-Gorbačov o jaderných zbraních v Reykjavíku v říjnu 1985. (kenny.h)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama