Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

Arx 

všechny recenze uživatele

Ne úplně povedené pokračování jinak vynikající Rockyho série. V pětce Rockyho jsem postrádal kouzlo předchozích dílů. Rockyho trénink, hlavního záporného hrdinu (žádný Ivan Drago), hudbu, víc dojemných scén a rozhodně emocí. Pátej díl je pro mě díl na který se párkrát z nostalgie podivu ale pokud mám na výběr z pěti dílů po tomto šáhnu až jako po posledním. Na jednu stranu jsem rád, že vznikl další díl o mém oblíbeném boxerovi ale zase na druhou mi přijde tento díl jako zbytečný a že možná i trochu kazí celkový dojem na Rockyho sérii, což je velká škoda. Z nostalgie mu ale i přesto dávám 3 hvězdičky. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale i přes nepříznivý reakce se mi tenhle díl osobně líbil... Prostě je takovej komornější, něco ve stylu prvního dílu, ale zároveň by se dalo říct, že Rocky duševně dospěl, už to není ten kluk z ulice, a tím je mýmu srdci tak nějak bližší... a zápas v ulici? Ať si každej říká, co chce, ale i tak to má šťávu. Po všech dílech v ringu mi to i přijde jako taková příjemná změna... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o propadák, sice Rocky v tomto filmu neboxuje v ringu, ale vzhledem k dobrému příběhu a vysvětlení se to dá pochopit. FIlm má dost nostalgie, skvělou hudbu od Billa Contia. Je to drama podobné spíše prvním dvěma dílům, tréning s Tommym je docela slušný a závěrečná bitka na ulici skvělá. 90% = ***** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Italský hřebec má po masáži od Dragových anabolických kladiv problémy s hlavou. No dle mého je má už od úvodu jedničky.. Návrat ke kořenům společně s Avildsenem přinesl defilé otřepaných rodinných dramat, hip hopu, pánské ješitnosti a otravných postav. Od zanedbávaného spratka s náušničkou, přes manipulující promotérskou karikaturu, až po ten oklahomský balík, co si při šněrování boxerských bot plete tkaničky se slámou. Paní Balboová je měla všechny tři proplesknout. Manžela, sic by si taky zasloužil, už raději ne, protože by v pak v rozevlátém postoji ještě více mentorsky blábolil. Není se co divit, že tohle celou sérii na čas obložilo ledem. Vždyť při streetfight finále nechybělo mnoho a parodie zvítězila na body.. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opět slabší, ale ani tentokrát za hranicí nevkusu. Rocky V se snaží být jiný. Přidává rodinu, na konci není souboj a já tu snahu oceňuju. Není z filmů, které bych snad někdy chtěl ještě vidět, ale musím říct, že mě nenudil a dalo se na něj koukat, což je upřímně víc, než jsem očekával. Stalloneho životní role prodloužená a natažená už popáté nepůsobí tolik nuceně, aby to znechutilo, bohužel ale ani natolik zajímavě, aby to stálo za větší řeč. Téměř tři hvězdy. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Sylvester Stallone (Rocky) dostal za první díl 23 tisíc amerických dolarů a za pátý díl 15 milionů dolarů, což je o 65 117 % víc. Ve své době šlo o nejvyšší zvýšení honoráře v rámci jedné role. (DEXTER099)
  • Jediný díl série Rocky, který si na sebe nedokázal vydělat. (Karlos80)

Reklama

Reklama