Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Teda já jsem jen nevěřícně koukal, jak neskutečně se dá zprasit pokus o parodii. Usmál jsem se asi tak třikrát, z toho jednou u parodování Hadů v letadle pak u X-Menů (ale to spíš kvůli tomu, jak vypadali) a pak už ani nevím (možná u Harryho Pottera mi trochu cukl koutek). Už mě vážně nebaví koukat se na to, jak ze sebe banda průměrných herců dělá naprosté idioty, každou chvíli někdo někoho kopne nebo praští, popřípadě někdo někoho poblije. Bohužel i parodie na Piráty mě přišla dost ujetá a trapná, humor se zde nevyskytoval prakticky žádný a nebo fekální, takže nevidím jediný důvod, proč bych měl hodnotit vůbec nějakýma hvězdičkama. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není ani komedie, natož parodie, to je TRAPGEDIE coby zřejmě nejlepší filmové ztělesnění pojmů TRAPNOST a TRAGIČNOST. Ubožejší film jsem snad ještě neviděl. To i závada Blair Witch mi ve srovnání s tímhle přišla alespoň trošičku zajímavá. Chcete-li si Velkej biják alespoň trochu užít a nebýt nasranej jako já, tak vám radím jedno - přeskočte celej film a pusťte si jen a pouze závěrečný titulky, jen ty jediné u mě dokázaly vyvolat alespoň úsměv! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie obrchujovina! Spočiatku som myslel, že vytiahnem moje hodnotenie aj na dve hviezdy. Ani nie tak kvoli vtipnosti filmu ako kvôli pospájaniu jednotlivých parodovaných filmov. Vtipné to však naozaj skoro vôbec nebolo, pár trefných gagov by sa zmestilo do päť minútového kraťasu. A potom znova prišli fekálie, zvratky a podobné *ičoviny, ktorých mám už naozaj plné zuby a film som skoro vypol. Navyše to nasnímanie dablérov, dvojníkov v akčných scénach som ešte nevidel tak viditeľne odfláknuté. A mám veľký chuť poslať ho do sračiek, musím však zostať aj trošku objektívny. 15%. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Narnia ala Gnarnia, Piráti Karibiku, X-Men, Superman, Karlík a továrňa na čokoládu a možno ešte nejaký slávny movie, na ktorý som zabudol, sa stal predlohou na tento, inak absolútne prihlúpy, film. Ono to pôvodne mala byť zábava a to veľká, ale nie je. Prvých dvadsať minút sa dalo, potom to kvalitou išlo dole kopcom (vrcholom bola spievajúca posádka lodi). Scary Movie je oproti tomu klenot a to ešte nehovorím o geniálnych Hot Shots. Paródie skrátka už nie sú tým, čím bývali a sú skôr k plaču, než k smiechu. Hrôza, ale zopár nápadov a pár scénok ušlo. /15%/ ()

Dale odpad!

všechny recenze uživatele

Scenáristi si vzali na paškál naozaj veľké množstvo filmov, navyše zo širokého žánrového spektra, len škoda, že pozabudli na to, že by to malo byť aj vtipné. Verím tomu, že vymyslieť a pozliepať množstvo narážok na iné filmy nie je jednoduché, no robiť paródiu bez čo i len náznaku humoru sa proste nedá. Kdepak té zlaté časy Zucker Bros. + Abrahams jsou... Tento paškvil je dokonca tak amatérsky, že aj scény s dublérmi sú ľahko rozpoznateľné, alebo to bolo zámerné a aj toto bolo sparodované? Nad tým sa radšej nebudem zamýšľať a čím skôr pustím toto dielko z hlavy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Když Bílá Čubka (Jennifer Coolidge) ukáže svůj bílý hrad ( v angličtině White Castle) Edward, kterého hraje Kal Penn řekne, že má pocit, že už tam někdy byl. Je to reference na film Zahulíme, uvidíme (2004), ve které Kal Penn taktéž hrál. (ČSFD)
  • Na pohybech těla a obličeje bobra pracovalo najednou pět loutkářů. (Amplifier)
  • Film má dvě verze. Verzi pro kina a druhou necenzurovanou, která vyšla na DVD. Ve verzi pro kina je méňe nahoty, nadávání a též i méně parodíí. Necenzurovaná verze je o 11 minut delší. (ČSFD)

Reklama

Reklama