Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (620)

Foox 

všechny recenze uživatele

Žádné Scary Movie nedosahovala na parodické klasiky jako Žhavé výstřely nebo Bláznivé střely, ale dalo se pořád mluvit o jakési úrovni, oproti nejlacinějším a nejstupidnějším parodiím jako Velkej biják či Disaster Movie atd. Jenže nic netrvá věčně a pátým dílem se tahle série dostala na stejný level, jako výše zmíněné ostudy filmu. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Předešlé díly sem měl celkem rád. Tenhle znova vidět nepotřebuju. Fórky tam nějaké byly, ale nic kule rvoucího. Všechno je to takový spíš trapný. Kupa scén, které se pojetím nehodí ke zbytku. Např. hned na začátku začnou Lohan a Sheen souložit, a celé to to zrychlí a na posteli se dějí úmyslně nesmysly. A takových scén, které nezapadají ke zbytku je to plné. Neříkám, že to v předešlých dílech nebylo, ale tam to měli celkem dobře vypoměrované a dobrých fórů bylo víc, že tam mě to bavilo. U tohohle pátého dílu ale vše odflákli. To, jaké horory spojili dohromady, to bylo celkem pěkné, ty další filmy z jiných žánrů už tolik ne, to už bylo takové navíc, takže potenciál tam celkem byl, ale využili ho prabídně. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predošlé dva diely boli tak otrasné, že piaty diel som si prvýkrát pustil až dnes. A prekvapivo to tentoraz nedopadlo vôbec zle. Dokonca by som povedal, že sa to vyrovná priemernej dvojke. Síce sa jedná o reštart, takže aj keď sa tu objaví Charlie Sheen a Simon Rex, tak hrajú iné postavy. Krásku Annu Farisovú nahradila ďalšia krásna blondínka Ashley Tisdaleová. Odporných nechutností tu je minimum a viacero scén ma aspoň trochu rozosmialo. Plusom je aj ultrakrátka stopáž. 70 minút bez záverečných titulkov. Mínusom pre mňa je to, že väčšinu filmov, ktoré sa parodujú som nevidel. A to vrátane dvoch (Paranormal Activity a Čierna labuť) z troch (nová Planéta opíc), ktoré tvoria hlavné dejovú linku. Možno práve preto mi nevadilo ak sa znova doslovne kopírujú nejaké scény. Občas som síce nechápal, čomu sa mám smiať, ale väčšinou to bolo vtipné aj bez znalosti originálu a už to nebolo založené len na nonstop pádoch ako v predošlých dvoch dieloch. Takže nakoniec to je na súčasné pomery solídna parodická jednohubka. 5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to moja chyba. Asi som nemal domov priviesť smrteľne nebezpečné divoké zviera.“ Ako minule, ani teraz nejde o príbeh, dej, postavy a ani logiku. Ide o čo najbrutálnejšie sparodovanie slávnych filmov, ideálne filmov z posledných mesiacov, aby ešte divákovi nevyšumeli z hlavy (takže bude "zaujímavé" pozerať takýto "aktuálny" film dajme tomu v roku 2030). Niektoré vtipy sú vtipné (Matt Damon, poník, hispánska slúžka) a to dokonca aj tie hrubozrnné, ale čím menej vulgárni a nechutní tvorcovia sú, o to je to vtipnejšie (pomerne inteligentný vtip a zároveň super nápad, ako ušetriť: namiesto scény, v ktorej hrdinky idú autom lesnou cestou, je záber na hračkárske autíčko). ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Je to sice blbůstka na jedno kouknutí, ale jakožto hororový fanda jsem se bavil skvěle. Ano, vtipy jsou sice předvídatelné, ale úvodní parodie na Paranormal Activity mě prostě dostala. :D K tomu narážka na film Chata v horách, parodie na Mama, Sinister, Evil Dead, Black Swan, skvělá na knihu Padesát odstínů šedi a další kvanta. Já prostě nemohl. :D Chtěl jsem film pro relax a toto je super. Nic přeborného, ale svůj účel stupidní parodie to plní. A když už nic, tak kočka s lízátkem musí odrovnat každého. :)) "Kdo si myslíte, že by vám chtěl ublížit? Žárlivý kolega, kamarád z facebooku, kterého jste ignorovali? Možná jste adoptovali dítě z Afriky, pojmenovali jste ho Ika a slíbíli, že mu budete dávat 2x denně najíst.. Ale zapomněli jste na to!" ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Přibližně v čase 34:19 si můžeme všimnout, že je zrychlený čas. Jenže zatímco v ložnici Jody (Ashley Tisdale) a Dana (Simon Rex) je zrychlení vidět, Maria (Lidia Porto) žehlí a luxuje pomalu, přestože v její scéně by měl být čas zrychlený také. (Rose.Doesnow)
  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)
  • Ve filmu se objevili tři herci z předešlého dílu a to Simon Rex, Charlie Sheen a Molly Shannon. Zajímavostí je, že každý ze jmenovaných herců hraje jinou roli, než hráli v předešlém díle. (ČSFD)

Reklama

Reklama