Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ani velmi uspokojivé herecké obsazení nezachrání scénář, který ladně (sic!) sklouzává k novelám na komerčních televizích...možná by to chtělo méně rádobydramatických scén a zápletek a víc se soustředit na postavy. Bohužel, s původní Nemocnicí nemá již téměř nic společného, seriál se mohl točit i jako úplně jiné dílo a nesnažit se neustále odkazovat na populárního předchůdce. Ani to tvůrcům nejde, neboť druhá polovina je již naprosto o něčem jiném, s jinými postavami a charaktery. Přidávám hlas k ostatním, kteří nechtějí pokračování. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

O řád výše než předchozí řada hlavně díky zajímavějšímu scénáři, životnějším postavám a hlavně díky dynamičnosti děje a jeho dobře zvládnuté gradaci. Jenže i to si vybírá svou daň - postav je příliš a tudíž na každou zbývá nedostatečný prostor a navíc děj hodně narušuje katastrofální střih. K svěžímu scénáricce Konášové se měl přidat podobně naladený režisér, ne otrokářsky neinvenční Polesný, který podává scény příliš suše a někdy filmařsky těžkopádně. Avšak i tyto dosti závažné chybky mě neodradily těšit se na další díl. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] Původní Nemocnici s Kopeckým a spol. jsem moc nesledoval, i když to nešlo ani nevidět, protože kdykoliv jsem zapnul TV, tak to zrovna dávali. Další Nemocnice po dvaceti letech s panem Dvořákem a paní Janžurovou se mi velmi líbila. No abych se přiznal. Na vysílání této Nemocnice jsem se ani moc nětěšil a dokonce i premiéra v TV na ČT1 mi unikla. Jen díky CSFD a kladným komentářům, ve kterých se píše, že je to mnohem lepší než předchozí série po dvaceti letech, jsem se rozhodl, že téhle sérii dám šanci, a tak po dvou dnech, díky internetu, mám první díl stažen v PC. Jsem zklamán. Mám z toho velmi rozporuplné pocity, i když hodnocení po jednom díle je trochu klamavé. Např. „zpěvák“ Korn, který zde hraje německy mluvícího občana mě moc nepřesvědčil. A to ještě chudákovi uřízli nohu! Za jediný klad považuji nasazení Krajča, který mě nedávno mile překvapil v seriálu Hraběnky. Jeho setkání s Abrhámem bylo docela i vtipné. Krajčova motorka je zaparkovaná u auta Abrháma, tak natěsno, že Abrhám nemůže vyjet. Přichází Krajčo a Abrhám mu říká: „To je vaše? Krajčo: No. Děje se něco? Abrhám: Já nemůžu odjet. Krajčo: No tak sorry, se zas tolik nestalo, ne? Abrhám: Pražský číslo, to jsem nezavádějte, pražský móresy. Krajčo na to: Klídek strejdo, nebo vás chytne žlučník.“ Nevím proč se rozhodli autoři nechat hned v prvním díle umřít pana Sovu. Podle mě to měli udělat asi v polovině seriálu. Tento seriál zatím hodnotím pouze dvěmi hvězdičkami. Možná, i když tomu moc nevěřím, za pár dílů jednu přihodím. Ale co musím uznat, že Nemocnice i tato nová, je 100krát lepší než Ordinace v růžovce. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi příjemné překvapení. Příběhy mají hlavu a patu, jsou poutavé, postavy vycházejí ze svých původních charakterů a také noví hrdinové k sobě dokážou přitáhnout divákovu pozornost. Pokud se při reprízách celého seriálu vynechá propadáková Nemocnice po dvaceti letech, jde o více než důstojné pokračování, na které nemusíte svého času litovat. Zde obdivuji scénáristku, která dokázala právě s postavami z propadákové druhé série skvěle pracovat. Velmi zajímavé jsou postavy Jitka Ježkové, Saši Rašilova, Vilmy Cibulkové ale nakonec i téměř všech ostatních. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Děcka, říkejte si, co chcete, ale po shlédnutí té srágoroviny vydávající se za "2. řadu Nemocnice", jsou tyhle díly balzámem na duši. Samozřejmě, že to není žádný filmařský skvost. Překvapivě, mě tahle série ale vcucla tak, až mě to překvapilo. Poslední dva díly mají obzvlášť velký grády.... Chválím herce, kteří se mi hodně líbili (až na nějaké epizodní role, jako třeba Tommy, Míra apod.) a hudbu, která se mi zalíbila také. Zvláštní chvála pro nasazení Kryštofa - Kryštofa (velký sympaťák) a i mladého Sašu Rašilova - tenhle výkon se mi taky moc líbil. Takže chtě nechtě, prostě ty 4 hvězdičky musím dát:-) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)
  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)

Reklama

Reklama