Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Musela to být hodně hluboká a hodně smradlavá stoka, že se jim podařilo vylovit takový odpad současné tv tvorby: korn, krajčo, vondráčková - hovnama je to teda nabitý. O lucii konášové šla jeden čas fáma že je talentovaná scénáristka, no, byla to rozhodně fáma. Sory, já prostě nemám ani sílu psát jména těch nul s velkejma písmenama. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Das Krankenhaus am Rand der Stadt forever... 1) Ve srovnání s nepodařenou druhou řadou se změnil celý štáb - a nutno říci, že k lepšímu. 2) Přiměřeně zajímavý a konsistentní scénář (s jistým zaváháním na začátku) spolupracuje s příjemnou hudbou Ondřeje Soukupa. 3) Jenom střihačka Lenka Polesná se, zdá se mi, trochu zhlédla v klipoidním střihu svého předchůdce z druhé řady. ()

Reklama

winstonik 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí druhej série jasný odpad, ale výmena scenáristky za Luciu Konášovú z toho spravila slušne pozerateľný seriál. Nebyť pridávania všetkých tých multi-kulti somarín do deja, bolo by to ešte lepšie. Tipujem, že v ďalšej sérii sa dočkáme aj nejakého gaya, lesbičky, eutanázie, rodovej rovnosti a pozitívnej diskriminácie. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Ve snaze vytřískat balík na pokračování kdysi velmi oblíbeného seriálu vznikl, jak to už obvykle bývá, trapas na úrovni růžové zahrady. Scénáristka Lucie Konášová by se měla věnovat raději psaní dobrodružných pohádek pro děti a naši slavní herci by si měli v zájmu své obecné popularity lépe vybírat role. Opět vyhozené finanční prostředky do luftu. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi příjemné překvapení. Příběhy mají hlavu a patu, jsou poutavé, postavy vycházejí ze svých původních charakterů a také noví hrdinové k sobě dokážou přitáhnout divákovu pozornost. Pokud se při reprízách celého seriálu vynechá propadáková Nemocnice po dvaceti letech, jde o více než důstojné pokračování, na které nemusíte svého času litovat. Zde obdivuji scénáristku, která dokázala právě s postavami z propadákové druhé série skvěle pracovat. Velmi zajímavé jsou postavy Jitka Ježkové, Saši Rašilova, Vilmy Cibulkové ale nakonec i téměř všech ostatních. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)
  • Seriál měl velmi slušnou sledovanost. Každý díl vidělo kolem 1,5 milionu diváků. (cariada)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)

Reklama

Reklama