Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 029)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozná pizdovina. Chlapík navlečený v zelenom sopli bojuje s kriplom s bublajúcou hlavou a digitálnym mračnom z vesmíru. Scenár z výpredaja, herci hrozní (hlavne Blake Lively totálne vypadávala z úlohy), vyvrcholenie nikde. Ale istým spôsobom ma to bavilo. Možno preto, že je to tak nehorázne cheesy - ale konštantne a nonstop cheesy, takže to pôsobí dojmom "autorského zámeru". Škoda, že nebude dvojka, Mark si mohol zahrať ďalšieho zloducha... :-D 5/10 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Triky, pravda, trochu z levnějšího kraje, ale jinak super! Průlety vesmírem, galaxiemi, cizí planety nebo závěrečný souboj na pokraji nedobrovolné kremace, kdy měl zelenáč štěstí a neolízla ho nějaká větší sluneční erupce, to všechno tvořilo příjemný koktejl filmové zábavy. S fantazií si skutečně pohráli. Nějaké ty nutné techtle mechtle s celkem sympatickou pilotkou, jejichž románek mi silně připomínal love story Supermana a Lois, tam být musely, což je pochopitelné. Moc mi tam neseděl hlavní představitel zeleného ochránce vesmírného míru. Když měl na očích masku téže barvy, tak mě silně rozesmával. Takový, trošku, pakoidní výraz. ;-) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděna klasická a po 7 letech i extended verze. Ze začátku trošku nudné, hlavně pro ty, jež neznají původní komiksy, se v tom vůbec neorientují. No ale správný origin prostě být vysvětlovací musí. Ovšem druhá část filmu je podle mě povedená, akční pasáže jsou zábavné a nakonec nám vypravěč vše podstatné vysvětlí. Nevím kde se stala chyba v kinotržbách i ohlasech od všech; nejspíš se mi film líbil hlavně proto, že DC mi k srdci nikdy nepřirostlo tak jako Marvel a ten absurdní hate je mi fakt proti srsti. Pro mě zkrátka zábavné guilty pleasure, které mě i v roce 2019 překvapilo svými nádhernými triky a jak se na to pořád hezky kouká. A bylo fajn zas vidět Tima Robbinse...70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Koukám, že někteří ten film odstřelili už předem, no dobrá. Green Lantern ve mě vyvolal pocit, že i s hromadou triků a slušnými herci jde natočit film, který nepřekypuje zbytečně arogantním sebevědomím (jako třeba Superman) a dokáže zaujmout svou výjimečností (svět, neomezená síla, která se v hlavní postavě krásně odráží skrze omezenost lidského myšlení/fantazie) místo nějakých zvučných jmen. Za největší úspěch tvůrců však považuji fakt, že dokázali udržet "pro moderního diváka na první pohled směšného hrdinu" v přijatelných mezích směšnosti. Já se skvěle bavil, ať akcí nebo decentním humorem, který vůbec neuškodil. Ani ten úšklebek směrem k čtyřprocentní menšině během filmu nepřišel... Takže oproti slabým očekávání příjemné překvapení. PS: odříkávání přísahy mi způsobuje příjemné mrazení:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi jedince, kteří netrpělivě vyhlížejí na nebi přílet dalšího superhrdiny statečně hájícího nekonečnou svobodu občanů USA, ale v rámci své orientace ve filmovém světě se snažím jejich přílety registrovat. Tenhle zeleňouš nebyl obdařen nijak výjimečnými parametry, vlastně jednoho podobného potkávám takřka denně polehávat před zdejší nálevnou, ale zase s ním občas byla sranda. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • V komiksech je celkem šest lidí, kteří nosí označení Green Lantern. Jsou jimi: Alan Scott, Hal Jordan, Guy Gardner, John Stewart, Kyle Rayner a Jade (Scottova dcera). Ač se tento film soustředí na postavu Hala Jordana (Ryan Reynolds) jako hlavního nositele označení Green Lantern, tak se v něm krátce objeví i Alan Scott a Guy Gardner. (Caszidy)
  • Vliv na vizuální ztvárnění Parallaxe (Clancy Brown) měla tragédie z 11. září, kdy se stal obrovský oblak prachu pohlcující město dostatečným předobrazem strachu. (272827)
  • Nejoblíbenější Green Lantern režiséra Martina Campbella je Bzzd. Také prohlásil, že pokud by se mohl stát Green Lanternem, pak by byl Kilowog. (Caszidy)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama