Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (857)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Singerův Jack je jeden z nejrozporuplnějších filmů, co jsem poslední dobou viděl. Rozhodně není dobrý, ale má spoustu příjemných jednotlivostí. V první řadě velice charismatickou ústřední dvojici mladých hrdinů, což vždycky potěší. Nicholas Hoult je sympaťák od kosti a Eleanor Tomlison je právě ta sympatická kost, dohromady jim to sluší a jiskří, radost podívat. Moc se mi taky líbili samotní obři, kteří byli ve správném poměru hroziví, brutální a vtipní. Slušně zábavná byla i dvojice lidských krys v podání Stanleyho Tucciho a jeho nohsleda. Tím však bohužel končí (relativně krátký) výčet toho, co se mi na Jackovi a obrech líbilo. Ewan McGregor hraje nejnudnějšího (a nejmetrosexuálnějšího) Prvního rytíře všech dob, zápletka vystavěná z klasické pohádky o kouzelné fazoli je chudá a nepříjemně předvídatelná a za ten konec s moderním Londýnem by se měl Singer pověsit za koule do průvanu. 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další a další pohádkové příběhy se na nás hrnou. Gigantické bitvy, kterýma musí prakticky každý blockbuster končit se na nás valí ze všech stran. Filmy se natáčejí z větší části před zeleným plátnem nebo kdovíjakým ještě. Příběh velice snadno odhadne i absolutní filmový analfabet. Je otázkou zda-li je ještě tohle to správné filmování. Jack a Obři nenabízí fajnšmekrovi žádnou škálu chutí, je to jen kus práce na hollywoodskou zakázku, aby na to šlo co nejvíce lidí a nechali v kině co nejvíce prašulí. Nevím jestli mě osobně podobné filmy ještě baví. Herce rozhodně pochválit nemůžu, protože Hoult není určitě správná volba a mezi ním a princeznou vzájemná chemie neexistuje.... Na Singera je tohle veliký průser. 50% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jack the Giant Slayer naplnil mé očekávání, ale nic extra nepřidal. Typicky pohádkový příběh, který se od začátku čeká, takže nic nového na světě. Velmi povedená vizuální stránka a hlavně opravdu dokonale zpracovaní obři. Nebýt skvělých obrů, bylo by vše o stupeň horší, protože herecké výkony jsou průměrné a nikdo nikoho vyloženě nepřehrává. Bryan Singer tuhle pohádku zvládl obstojně, ale abych ho musel vychvalovat, to zase ne.. 6/10 = 69% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábavná a rozmanitá jízda, až je mi to vlastně líto, že vůbec není čas na nějaké zklidnění či větší sepětí s postavami, argument, že je to "jen" fantasy (nejen) pro děti, rozhodně neobstojí. Nicméně poctivá a ne hloupá protiváha oněch větších spektáklů...pouze mám pocit, že to byla pro Bryana Singera taková zakázková záležitost před osobnějšími látkami. Až na načesaného Ewana McGregora. :o) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nechápu ten současný trend oživování klasických pohádek do podoby sterilních jásavě barevných digi-fantasy. Paradoxně i přes svou původní originalitu a rozdílnost jsou jedna s druhou těžce zaměnitelné, úplně stejně neurážející, úplně stejně nezajímavé. Singer se tu zlomil do podoby tupého řemeslníka který sice servíruje i nějakou tu velkolepou akci a sem tam i dobrou hlášku McŘehoře, ale stejně tak by to mohl natočit i kdokoli jiný a vůbec nikdo by nepoznal rozdíl. 6/10 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení v exteriérech tvůrci narazili na problém. Království Cloister i Bantua měla být mokrá a deštivá, ale anglické počasí kupodivu nespolupracovalo. „Už mnohokrát jsem natáčel v Londýně,” řekl Stanley Tucci (Roderick) „a pokaždé tam pršelo. A teď jsme museli často čekat, protože příliš svítilo slunce! Bylo to spíš jako natáčení v Los Angeles,” smál se. (Zdroj: ČSFD)
  • Scény, v nichž postavy lezou po stonku, byly filmovány na horolezecké stěně. Protože museli herci filmovat záběry, ve kterých šplhají vzhůru, v plné zbroji, nevyhli se protagonisté tvrdé přípravě. Například Eddie Marsan (Crawe) trénoval přímo šplh, posiloval horní část těla a učil se jízdě na koni. (Zdroj: ČSFD)
  • Moderní "hračkou" a užitečným pomocníkem pro skloubení obrů a lidí do jednoho záběru byla technologická novinka Simul-cam. „Simul-cam nám umožňuje natočit nejdříve obry,” řekl režisér Bryan Singer. „Potom rozmístíme čidla a můžeme promítat předem natočeného obra do prostoru na scéně nebo v exteriéru a kamkoliv v prostoru nasměruji 3D kameru, tam je obr. Vidím ho na monitoru, je to bezvadné. Pořídím záběr z jeřábu, a když pomalu jedu kamerou nahoru, pořád tam jsou. Je to vlastně projekce animovaného světa do reálného prostoru s herci. Takto jsme udělali scénu, ve které je Isabelle v kleci a obři kolem ní ji vyslýchají. Na scéně přitom byla jen pohupující se zavěšená klec, ale když se podívám hledáčkem kamery, vidím, jak scéna pokračuje desítky metrů nahoru, vidím obry, jak se pohybují kolem klece a šťouchají do ní. Je to skvělý nástroj.” (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama