Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre nerozumiem tomu, v čom má byť AK peckou od klokanov. Možno tým, že je to debut a hlási sa k nezávislákom v závisláckom žánri na nezávisláckom fesťáku závislého od filmov a oslovil nezávislácku porotu závislú od peňazí. Ponúka však tisíckrát videné, brzda v hlavnej úlohe tu tiež už bola a Pearce si opäť dokázal, že byť jednookým kráľom v kráľovstve slepých nie je až také umenie. Že má režisér talent je fajn, no poznám pár žabožrútskych krimi, ktoré Animal Kingdom s prehľadom pošlú do ZOO. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Josh je obyčejný mladý chlapec, který ovšem žije v neobyčejné rodině. Když se jeho matka předávkuje heroinem, jde bydlet ke své babičce a strýcům (do domu, kde žije pohromadě 5 nebo 6 lidí). Celá jeho rodina je zapletena do hnusných zločinů, drog a vražd a Josh to jen sleduje a nemůže věřit vlastním očím. Guy Pearce, ačkoliv jedno z prvních jmen u popisku filmu, není hvězdou snímku, ovšem i jeho role vyslýchajícího policisty je skvělá. Syrový a na nic si nehrající snímek, který nám odhaluje zákulisí některých rodin, které to s počestností moc daleko nedotáhly. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No mohlo mě hned napadnout, že to nebude o zviřátech... ale když je to australský, tak sem čekal nějaky klokany a koaly a vačice a ptakopysky... No nakonec největší ptakopysk tam byl Guy Pearce s knírem! Ale teď jako fakt: reálná australská gangsterka, to zní fakt divně, co? Ale je to tak a stojí to za to. Ten mladej manik v hlavní roli se sice choval docela divně až jednoduše, ale tak to asi režisér chtěl a tak nám vyobrazil pěknou rodinku (jak vytrženou z Krimi zpráv), která na jednu stranu stojí při sobě, ale když se ocitne v ohrožení, neváhá obětovat cokoliv. A na všechno dohlíží maminka. No teď se smějete, ale film to moc veselej nebyl a rozhodně nedoporučuju jako příklad pro rodinnej život... Jinak herecky opět skvělej výběr, počínaje tím Pearcem, přes všechny bratry (Ben Mendelsohn, Joel Edgerton, Luke Ford, Sullivan Stapleton), až po zmiňovanou maminku Jacki Weaver... ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Tohle je moc "příjemné" překvapení roku. Pomalý scénář, režie i kamera dávají snímku spolu s geniálně mrazivou hudbou neuvěřitelně zvláštní a neotřelou atmosféru, která jakoby odrážela pocity a povahu ústřední role. Jackie Weaver a její nominace na oscara je naprosto na místě. Pak je tu ještě jedna role, která razí na plátně jako zlatá velryba ve vaně. Ben Mandhelsohn... Jeho psychopat mi po celou dobu naháněl takovým způsobem husí kůži, že by obstál v síni slávy záporáků, ale i v kdejakém béčkovém hororu. Tak o tomhle padouchovi se spoustě filmům může jen zdát. Jeho oči v mnoha scénách, ať už s dialogem či bez něj, říkaly mnohem víc, než zbraně či slova. Jeden z mých TOP 20 filmů ever ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rover sa mi páčil viac. Animal Kingdom je slušný debut. Je to taký ten tradičný boj dobra so zlom, pričom najväčší súboj sa odohráva v podvedomí hlavnej postavy - mladíka ktorého rodina sú kriminálnici. Jeho prerod a pochopenie je mapovaný rôznymi epizódkami, kedy nielenže stráca pôdu pod nohami ale hlavne dôveru. Či už v rodinu alebo systém, ktorý ho má chrániť. Michod sa snaží o hodnovernosť. Nestavia na akcií ale na dialógoch. Stáva sa z toho akási sonda do života ľudí, ktorý sa na odvrátenú stranu spoločnosti dostanú a menia sa práve preto, aby v nej mohli fungovať a byť silnejší. Priznám sa, že aj napriek myšlienke to išlo trošku mimo mňa. Frecheville ťahá celý film bez najmenšieho zakolísania ale akosi som očakával herecký koncert tria Mendelsohn, Edgerton a Pearce. Lenže ten tu akosi chýbal, pričom bol minimálne mnou veľmi žiadaný. Tieto postavy prídu a miznú, v niečom im rozumiem v niečom vôbec. Nakoniec z toho najlepšie vychádza Jacki Weaver ako postava čo nevidí a nepočuje zlo a má hodnoty tak pokrútené, že jej ten prirodzený inštinkt ochraňovať skazenosť nepríde ani divný. Je to v pohode film. Len asi nie pre každého. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama