Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

campix 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Melbourne bude mít atraktivní zločinecké podsvětí. David Michod to viděl a připravil pro diváky Království zvěrstev. Zajímavý příběh jedné rodiny zločinců na předměstí australské metropole a jejich souboj především s místní policií. Lepší než jsem zpočátku očekával. Především herecky tady máme první ligu, a také vybarvení jednotlivých charakterů a finální zakončení je žánrově velmi nadprůměrné. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Ani mě narozdíl od velké části diváků film nijak nezaujal. Připadalo mi to zdlouhavé, nudné, postrádající tempo i napětí. K obrazovce mě to nepřipoutalo, psychologie jako by se vytratila a po celou dobu jsem myslela na to, jak by to bylo skvělé ve zrychleném tempu. Žádná fascinace, jen průměrný příběh průměrné rodiny se zločineckým pozadím, které tady ani nebylo zpočátku nijak zjevné. Ty vraždy už to rozhodně nezachránily. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Silný film, ktorý ťaží hlavne zo svojej atmosféry a témy v podstate disfunkčnej rodiny plnej gangstrov čo nevedia nič inak riešiť iba rázne a s hroznými následkami. Zaujímavým obsadením James Frecheville, ktorý v tomto filme po celý čas pôsobí ako "trtko" sa film trochu ťažšie chápe. Ešte o to horšie sa chápe, že na konci filmu dôjde k ráznemu vyvrcholeniu, ktoré som teda vôbec nečakal a teda postava, ktorá sa chová inak sa nakoniec začne chovať ešte viac inak. Nesmiem zabudnúť, že film je dosť drsný, ale nie krvavo, ale skôr tak ako sa to naozaj deje v reálnom svete a tak samozrejme to veľa ľudí nezažije, aby vyrastali v rodine čo sú všetci do určitej miery gangstri, ale z môjho pohľadu film pôsobí veľmi hodnoverne. Takže pre mňa dobrý film, ale s trochu nepochopiteľným hlavným hrdinom... ostatné ale sedí. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Celý film čumel s otvorenou papuľou ako tela na nové vráta! Asi mu preplo z tej dynamickej muziky, ktorá sa tak unudene ťahala celým týmto skvostom! ( Kde takých retardov berú?!! ) Je dosť zrejmé, že mi niečo uniklo, ale ja naozaj nemienim rozdávať hviezdičky filmu, v ktorom sa takmer dve hodiny nič nedeje, je tam kopa nesympatických hercov a aj tí musia bozkávať mamku ( ešte k tomu na ústa ! ) , ktorá im je neustále v závese ako spotená košela! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať Animal Kingdom v dobe, kedy sú už Mendelsohn a Edgerton medzinárodné hviezdy je akýsi bonus navyše pri sledovaní tejto napínavej a príjemne zamotanej gangsterky v civilnom štýle. Takže žiaden postmoderný cynický humor a cool nadhľad nečakajte. Možno je to tým, že sme v Austrálii a aj zmena prostredia v žánri je príjemným osviežením. Dej je pomerne zamotaný a osobne ma film chytil najmä preto, že si neviete vybrať, ktorej strane vlastne držať palce a ste nútení svoje sympatie neustále prehodnocovať. Nakoniec sa ale všetko dostane do čitateľnejšieho módu a vyvŕbi sa skutočná ústredná dejová línia. Čítam tu v komentároch slovo nuda, mne našťastie nič podobné pri sledovaní nehrozilo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama